verschil mengtafels ?

Collapse
X
 
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • EP Woody
    • May 2001
    • 795

    #16
    Geen idee welke tafel 92 kanalen heeft maar wanneer gebruik je dat??

    Tijdens een festival. En dan ga ik niet via allerlei omslachtige handelingen even snel een gaintje aanpassen, of een eqtje. Wat je tijdens een festival minimaal 20 keer moet doen tijdens een wissel. Geen zanger zingt het zelfde en geen Gitarist speelt 2x even hard.

    En wat dan nog dat er heel veel functies in dat apparaat zitten.

    Compressor limiters bv. Daar wou ik graag snel bij kunnen als er iets gebeurt. Noisegates het zelfde verhaal.

    Kortom. Geef mij maar meer werk. Doe mij maar een Analoge tafel.


    Greetz

    Bigfoot (Groot voet, voor de niet engelsen onder ons)

    Comment

    • Jeroen
      • Aug 2000
      • 1021

      #17
      En lucas, hoe sluit je 92 micro's, 10 effecten, 16 comp./lim. aan op een 19" digitaal tafeltje? zitten er 200 stekker op ofzo? Hoe voorkom je dat je in menu's werkt op een digitale tafel? Want daar zitten de "analoge boys" ondermeer over te zeiken. Dat lukt je niet, dus hoeft niet elke pik met een digitale mixer een bepaald merk en/of type aan te komen prijzen,... er zitten allemaal menu's in, Het is niet blind draaien.

      Geluid doen betekend dat je snel, effectief en doordacht te werk gaat en niet na moet denken welk knopje je in moet drukken om een bepaalde optie te kunnen inschakelen. Een blinde ervaren techneut kan met een analoge tafel werken,... en zo hoort het, blind werken. Je moet naar de band kunnen blijven kijken.

      Groeten,
      Jeroen

      <-= Klik voor de sites -=>
      Zie profiel voor wetenswaardigheden en contactinfo

      Comment

      • showband
        • May 2001
        • 4524

        #18
        citaat:
        He,

        Volgens mij hebben veel mensen zeer weinig kennis van de digitale mengtafels!!! ik ben het er mee eens dat een midas stoerder staat dan een compacte digitale tafel en sneller werkt maar de functies die op een digitale tafel zitten (neem nou een roland vm 7200) en wat een aansluitwerk dat scheelt als je analoog werkt. Bij die roland kun je een controller er bij kopen waarbij je met 1 druk op de knop gelijk in de menu zit waar je moet zijn bijv. eq, gain ect. Dus even er voor gaan zitten en je weet groten deels hoe het werkt. Die roland kun je zelfs uitbreiden tot 92 kanalen (nou welke analoge tafel heeft dat zonder dat je er twee aanelkaar moet koppelen??)

        Greetz.
        Retorische vraag: Welke top 40 band gaat er 92 kanalen mixen doen? En dan nog via verborgen menu's? En daar komt showband weer: Waar haal je als top40 band die pak-em-beet tachtig goede microfoons vandaan?
        Erg hypothetisch volgens mij dus.

        Live mix ik "verticaal". Ik grijp de knoppen van het instrument die ik bedien en regel dat kanaal als geheel. Als je wat hoog wegdraait moet je bijvoorbeeld vaak een klein beetje volume aanpassen. De meeste digitale tafels laten me wel alle kanalen makkelijk zien. Maar ik zit niet "horizontaal" van alle kanalen de "aux1" af te stellen en daarna alle aux2 enz enz. Kortom voor een zaalmix vind ik ze nog niet handig in elkaar gezet.

        Slecht klinken is een twijfelgeval. Voor het geld van een serieuze digitale tafel denk ik dat je een beter klinkende analoge tafel krijgt. De meeste betaalbare digitale tafels hebben namelijk voor hun geld ook helemaal niet zoveel analoge ingangen. De "gratis" compressors en programmeerbare EQ enz. Vind ik voorlopig zodanig verborgen zitten dat dat echt te ver weg zit voor live gebruik. Op welke wijze regel je je compressor in?? Ik bedoel: 16 x een fader die op de attackwaarde van hun bijbehorende kanaal staat? Of op een backlit LCD-scherm in een zaal met lichtshow proberen waarden af te lezen? Werkt allebei niet.

        Voor in-ear monitoring, studiowerk, theaterproducties, keyboard-duo"s is het een ander verhaal. Maar dan zijn de omstandigheden totaal anders. Ook scheelt het of je een verhuurbedrijf hebt of een PA van een vaste band bedient. Maar je zal de hele backline van de band PLUS de mentaliteit van de muzikanten aan "digitaal gemak" moeten aanpassen. Bij het grootste deel van de werkelijke liveklussen is dat gewoon geen serieuze optie. Dat volume van die gitarist waar je het over had veranderd gewoon bijna altijd. Al is het maar omdat de meeste gitaristen hun versterker óók als monitoring gebruiken en dus in reactie op de omgevings geluiden aanpassen. En op het laatst telt maar een ding: Ga het ze maar 'es verbieden...<img src=icon_smile_blackeye.gif border=0 align=middle>

        Als laatste een persoonlijke mening. Computers en chips zijn live superhandig. Maar alleen op plaatsen waar ze iets mogelijk maken wat anders niet kon. Nooit om "goedkoper te kunnen werken".
        -Als je blazers wil hebben? Huur ze in of speel de nummers zonder blazers, en ga niet met sequencers en samplers lopen kutten.
        -Als je 96 kanalen mix wil hebben? Zet een 96 kanalen mengtafel neer met een F**CK**G goede geluidsman neer, en ga niet met programma's in een 02R proberen hetzelfde resultaat te bereiken. Wil je automatisering in je livemix? Neem een geautomatiseerde tafel met knoppen. De fabrikanten hebben niet al die knoppen van hun digitale tafels afgelaten omdat het makkelijker werkt. Maar omdat gemotoriseerde knoppen erg duur zijn!

        Aan de andere kant dank ik de muziek***en voor digitale galm en digitale piano's. <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

        lekker belangrijk!
        lekker belangrijk!

        Comment

        • EP Woody
          • May 2001
          • 795

          #19
          Voor je Blazers/Strijkers heb je gelukkig ook nog zoiets als een toestenist. Die kan vaak ook heel redelijk die partijen spelen.

          Voor de rest ga ik ff niets meer toevoegen.

          Greetz

          Bigfoot (Groot voet, voor de niet engelsen onder ons)

          Comment

          • Daan Hoffmans
            • Aug 2000
            • 1225

            #20
            Als ik naar rechts kijk, zie ik hoe m'n eq staat, hoe mijn compressors en gates staan, op welke programaatjes mijn galmen staan en hoe hard ik die dingen instuur. Kijk ik voor me, zie ik m'n toonregeling, m'n auxen, m'n muteknopjes en vooral m'n faders.
            Goh wat heb ik het toch makkelijk, ik heb alles gezien, en geen knoppie ingedrukt.

            M'n baas heeft EAW olé olé!
            <center><i>\"Alles wat schuift doen we naar boven, alles wat draait naar rechts\"</i></center>

            Comment

            • Music Power
              • Apr 2001
              • 382

              #21
              Ja juistem daan. Probeer dat maar eens met een digitale tafel

              Greetz...Frank
              Greetz...Frank

              Comment

              • JeroentjE
                • Oct 2000
                • 197

                #22
                Wij gebruiken een Roland VM7000, ben er wel voorstander van vanwege het gewicht enzo, maar wanneer er bij ons bandjes (al dan niet in het voorprogramma) spelen met wat meer eisen (12 - 24 mon. lijnen e.d.) daar hebben we er toch ook een Crest LM bij liggen.

                Zoals eerder aangegeven : als er duidelijke afspraken etc. gemaakt zijn tussen band en technicie, als er veel gewerkt wordt met in-ear en de gehele mon. set hoort bij de backline (dus op festivals waar meuk staat leggen we op licht en FOH na alles zelf), dan wordt digitaal een optie ..

                Oja, verder wat kleine bezwaren als bv. wanneer de backline stroom uitvalt ofzo, duurt het een paar minuten voor zo'n digitale bak weer back in business is .. ook een nadeeltje + de memory diskettes waar je je instellingen op kan opslaan zijn ook niet 100% roadproof: ff terug hebben we toch analoog moeten draaien omdat hij de diskette niet las, en om ff in een paar minuten de gewoonlijke instellen te koekenbakken, gaat niet ..


                P.s. ik ben lichtman, maar ik hoor wel eens wat van m'n collega's; onze mon. mixer is voor zover ik weet nog steeds erg enthousiast over z'n Roland ... net als Bert Lok met z'n O2R op het front ..

                Voor zover ..

                Euh ..
                Nigel Tufnel: "Eleven. Exactly. One louder."
                Marty DiBergi: "Why don't you just make ten louder and make ten be the top number and make that a little louder?"
                Nigel Tufnel: [Pause] These go to eleven."

                Comment

                • lucas van geest
                  • Dec 2001
                  • 10

                  #23
                  Ik sluit me bij het bovenstaande gedeelte aan bij jeroen,
                  Maar eh, 12 auxen zoveel gebruikt meestal ilse de lange bijv. dus met die vm 7200 zou je "probleemloos" ilse de lange kunnen doen.
                  Je hebt wel gelijk met die opstart problemen dat het even duurt en zo helaas al een aantal keren mee gemaakt maar verder is voor bij bijv. die vm 7200 zeer geschikt voor top 40 werk tot groter (je zit alleen met maximaal 12 auxen dat is het enigste beperking zover ik weet!)
                  psm 700:)

                  Comment

                  • Freak_hifi
                    • Nov 2001
                    • 51

                    #24
                    [quote]

                    Live mix ik "verticaal".
                    [quote]

                    iemand die een digi gewend is mix't horizontaal en verticaal en 3D als het moet.

                    [quote]
                    De "gratis" compressors en programmeerbare EQ enz. Vind ik voorlopig zodanig verborgen zitten dat dat echt te ver weg zit voor live gebruik.
                    [quote]

                    ti's maar net wat je verborgen vindt: zodra je de EQ aanraakt staat het display en de juiste faders e.d. meteen in de eq stand.
                    Dit geld ook voor de pan, effects, comp/lim, delay en auxsends.

                    [quote
                    Of op een backlit LCD-scherm in een zaal met lichtshow proberen waarden af te lezen? Werkt allebei niet.
                    [quote]

                    je kunt de afleeshoek van het display perfect afstellen, en zelfs in
                    de meest lichte omstandigheden b.v. in de zon is ie leesbaar geweest.

                    [quote]
                    Voor in-ear monitoring, studiowerk, theaterproducties, keyboard-duo"s is het een ander verhaal. Maar dan zijn de omstandigheden totaal anders. Ook scheelt het of je een verhuurbedrijf hebt of een PA van een vaste band bedient.
                    [quote]

                    daar zie je ze ook het meeste toegepast.<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

                    [quote]
                    Als laatste een persoonlijke mening. Computers en chips zijn live superhandig. Maar alleen op plaatsen waar ze iets mogelijk maken wat anders niet kon. Nooit om "goedkoper te kunnen werken".
                    [quote]

                    Onzin natuurlijk, alle computer toepassingen zijn bedoelt <img src=icon_smile_sleepy.gif border=0 align=middle> om iets sneller, goedkoper en gemakkelijker te maken, maar je mag van mij je email wel weer met de typmachien gaan typen.

                    [quote]
                    -Als je 96 kanalen mix wil hebben? Zet een 96 kanalen mengtafel neer met een F**CK**G goede geluidsman neer, en ga niet met programma's in een 02R proberen hetzelfde resultaat te bereiken. Wil je automatisering in je livemix? Neem een geautomatiseerde tafel met knoppen.
                    [quote]

                    nou ja, zijn al die tevreden gebruikers van b.v. de 02R live een beetje eigenwijs, dom of ze willen niet snappen dat een anologe freak niet wil of kan overschakelen.
                    Er zijn vele bands, theaters en producties die de overstap hebben gemaakt of gaan maken, en eerlijk is eerlijk de 02R heeft z'n tijd gehad, er komen gelukkig steeds meer betere "live" digitafels op de markt.
                    en dan bedoel ik NIET die spiritdingetjes.

                    <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

                    I hate the I AM AUDIO-*** types.
                    I hate the I AM AUDIO-*** types.

                    Comment

                    • Rv
                      • Feb 2001
                      • 1086

                      #25
                      Haneeee, jij bedoelt natuurlijk die nieuwe digitale behringer!
                      <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

                      ____
                      Rv.
                      ____
                      Rv.
                      ____

                      Comment

                      • Gast1401081
                        • Mar 2001
                        • 7999

                        #26
                        Gefeliciteerd met z'n allen, maar doe mij g*dverdeetcetera geen digitaal mee, want dat gaat helemaal verkeerd. Ooit in showbizzcity een roland gehad. Aardige techneuten, alleen de fluit duurde 10 minuten...Want toen pas waren ze in het juiste meunuutje aanbeland.. En dat vind ik een slechte zaak. Jeroen, we zijn het weer eens eens! En dat rijmt niet alleen, dat dicht ook !!!

                        Van die dingen...Ofneetthan

                        Comment

                        • showband
                          • May 2001
                          • 4524

                          #27
                          citaat:
                          Live mix ik "verticaal".

                          iemand die een digi gewend is mix't horizontaal en verticaal en 3D als het moet.
                          I bow to you, oh AUDIO-***!

                          Als je zo door beredeneerd dan vraag ik me af waarom er nog zovéél schuiven op die mixers zitten. Immers één draaiknop is voldoende toch? De allocatie gaat via een druk op de knop. Als we die via een midi-voetpedaal aansturen kun je gelijk je dokter pepper in de hand blijven houden.

                          Ik mix al op computers van vóór de yamaha's, omdat in de studio al vrij vroeg mixen werd geintegreerd met de gebruikte sequencers. (Uiteindelijk heb ik onlangs toch maar een tascam US428 aangeschaft omdat het mixen met een muis al zo lang irriteerde.)
                          Zolang je geen secondewerk hoeft te doen en er geen feedback kansen zijn gáát het ook wel. zucht. Alleen, nogmaals, niet zo goed/handig/snel als b.v. met een even dure A&H. DAT is het punt. Fijn dat je er een miljoen features bijkrijgt natuurlijk. Vooral als je gewoon even een bandje wil doen.

                          citaat:
                          je kunt de afleeshoek van het display perfect afstellen, en zelfs in
                          de meest lichte omstandigheden b.v. in de zon is ie leesbaar geweest.
                          Ik heb anders met een rij oude posi-spots boven mijn kop nog wel eens ERG lang naar die goed leesbare displays zitten turen.

                          citaat:
                          Onzin natuurlijk, alle computer toepassingen zijn bedoelt <img src=icon_smile_sleepy.gif border=0 align=middle> om iets sneller, goedkoper en gemakkelijker te maken, maar je mag van mij je email wel weer met de typmachien gaan typen.
                          Je bent lekker bezig. Daar kan ik tegenover stellen dat jij waarschijnlijk zo'n type bent die als 'ie een post-it op een werkbank achterlaat. Gelijk zijn laptop met wordprocessor gebruikt om het te printen? "want dat maakt het sneller, goedkoper en gemakkelijker dan met een potlood"?

                          Jouw beheersing van die computer strekt zelfs zover dat je hier de quotefunctie niet in een keer aan de praat krijgt trouwens...
                          Wil je op dit niveau verder of weer gewoon discussie? <img src=icon_smile_evil.gif border=0 align=middle>

                          citaat:
                          nou ja, zijn al die tevreden gebruikers van b.v. de 02R live een beetje eigenwijs, dom of ze willen niet snappen dat een anologe freak niet wil of kan overschakelen.
                          Er zijn vele bands, theaters en producties die de overstap hebben gemaakt of gaan maken, en eerlijk is eerlijk de 02R heeft z'n tijd gehad, er komen gelukkig steeds meer betere "live" digitafels op de markt.
                          Die tevreden gebruikers van een 02R doen dat voorlopig niet op een groepenpresentatie. Of op een festival. Of bij een top40band die ze eenmalig inhuurd met aub 6 monitormixen. (Of die tevreden gebruikers zijn de techneuten terwijl de muzikanten morren.) En dat heb ik denk ik toch wel heel duidelijk in mijn posting vermeld.


                          lekker belangrijk!
                          lekker belangrijk!

                          Comment

                          • Freak_hifi
                            • Nov 2001
                            • 51

                            #28
                            citaat:Zolang je geen secondewerk hoeft te doen en er geen feedback kansen zijn gáát het ook wel. zucht. Alleen, nogmaals, niet zo goed/handig/snel als b.v. met een even dure A&H. DAT is het punt. Fijn dat je er een miljoen features bijkrijgt natuurlijk. Vooral als je gewoon even een bandje wil doen.
                            Inderdaad, als je snel effe een sound wilt maken gaat er niets boven
                            een analoge tafel
                            citaat:
                            Wil je op dit niveau verder of weer gewoon discussie? <img src=icon_smile_evil.gif border=0 align=middle>
                            hangt van het dalend of stijgend nivo af natuurlijk <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>
                            citaat:
                            Die tevreden gebruikers van een 02R doen dat voorlopig niet op een groepenpresentatie. Of op een festival. Of bij een top40band die ze eenmalig inhuurd met aub 6 monitormixen.
                            Is inderdaad met een 02R niet echt handig werken, gaat met iedere
                            analoge veel sneller en overzichtelijker.

                            Maar er zijn natuurlijk meer digi's dan de lastige 02R alleen, waarbij je niet door de vele menu's hoeft te wroeten.



                            I hate the I AM AUDIO-*** types.
                            I hate the I AM AUDIO-*** types.

                            Comment

                            • Jeroen
                              • Aug 2000
                              • 1021

                              #29
                              Precies Gerard,... laten wij het onze er maar van denken <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>


                              Maar sowieso neem ik iemand al niet serieus als ie een FREAK op gebied van HIFI is en dan over pro-audio zit te lullen, is een hele andere wereld vriend, of ben jij er ook zo 1 die een hoorn hetzelfde wil laten klinken als een 1cm Dome tweetertje.

                              Groeten,
                              Jeroen

                              &lt;-= Klik voor de sites -=&gt;
                              Zie profiel voor wetenswaardigheden en contactinfo

                              Comment

                              • Freak_hifi
                                • Nov 2001
                                • 51

                                #30
                                citaat:
                                Maar sowieso neem ik iemand al niet serieus als ie een FREAK op gebied van HIFI is en dan over pro-audio zit te lullen, is een hele andere wereld vriend, of ben jij er ook zo 1 die een hoorn hetzelfde wil laten klinken als een 1cm Dome tweetertje.
                                tja, what's in a name, iemand hier noemt zich moving-head, hoop
                                voor em dat ie er toch niet zo uitziet <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_approve.gif border=0 align=middle>

                                I hate the I AM AUDIO-*** types.
                                I hate the I AM AUDIO-*** types.

                                Comment

                                Working...