J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
 1. #1

  Standaard Gebruikerservaringen Dynacord Corus CP15-3

  Hallo,
  Graag wil ik me hierbij even voorstellen. Ik ben geen actief lid van het forum, toch hou ik me op regelmatig op de hoogte van de actieve berichten. Ben van mening dat hier veel leuk en handige info te vinden is. Ik open dit onderwerp nadat ik de zoekfunctie heb gebruikt en geen gerelateerde berichten kan vinden.

  Wij (Genery, ons bedrijfje) zijn van plan om op zeer korte termijn 2x Dynacord Corus PRO CP15-3 aan te schaffen voor hoofdzakelijk drive-in shows, maar ook versterking bij toneel, evenementen, enz.

  Ik ben benieuwd of hier mensen zijn die praktische gebruikservaring hebben met deze luidsprekers. Welke voor/nadelen hebben je hiermee gekend op het gebied van geluidskwaliteit/sterkte, afwerking, enz?? Wie heeft er iets over te melden??

  Waarschijnlijk gaan deze luidsprekers op korte termijn uit de productie bij Dynacord omdat deze deels vervangen worden door de D15-3 (Dlite serie). Wij kiezen toch voor de CP15-3 om de net afgewerkte houten kast met degelijke frontgrill en de 15” 10” 1” configuratie.

  Alvast bedank voor jullie reacties,
  Cees Hendricksen
  Genery Audiotechniek & Drive-in Show
  Laatst gewijzigd door Ceeso; 28-02-07 om 15:16.

 2. #2

  Ingeschreven
  Mar 2004
  Locatie
  1
  Posts
  1.662

  Standaard

  Fijne kasten!
  Goed open geluid (van belang bij toneel etc.).
  Kunnen ook echt een hoog volume bij goede kwaliteit produceren!

  Paul.
  Geluid doen is leuk, maar licht ontwerpen is pas Echt leuk!

 3. #3

  Standaard

  Paul,
  Jij heb een aantal van deze luidsprekers in gebruik?

  Er werd door iemand aan ons vermeld dat de verhouding tussen de mid speaker en hoog/laag niet helemaal goed ligt, waardoor het mid wat hard klinkt (dit zou bij de D-lite verholpen zijn). Heb je dit ook gehoord?

  Ook ben ik benieuwd naar het aantal personen waarvoor je een drive-in show kan draaien met deze luidsprekers. Ze worden gecombineerd met 2x HK Audio PR:0 18S subs op peavey CS4000 en Peavey PV2600.

  Ook zou ik graag willen weten hoe de kasten het on-the-road houden. Bij de HK Audio subs hebben we te maken met lak beschadigingen op sommige plaatsen. We beschermen deze kasten met een PVC hoes omdat we hiervoor geen flights willen bouwen. Welke standaard hoezen zijn er voor de CP15-3 verkrijgbaar?

  Groeten, Cees Hendricksen

 4. #4

  Ingeschreven
  Mar 2004
  Locatie
  1
  Posts
  1.662

  Standaard

  Cees,

  Uhm even corrigeren.
  Heb de CP15-3 niet zelf in bezit, maar er een aantal malen mee gewerkt.
  icm met subs zeker bruikbaar tot 150 man (afhankelijk natuurlijk van de soort muziek.)

  Paul.
  Geluid doen is leuk, maar licht ontwerpen is pas Echt leuk!

 5. #5

  Standaard

  OK, bedankt voor de informatie.
  Kan je iets zeggen over de degelijkheid van afwerking (lak)? Ook hoop dat deze van een betere kwaliteit is dan onze HK Audio subs...

  Bij ons komen ze niet in een flightcase maar in 2 hoezen. Daarnaast denk ik aan een soort houten deksel om de grill te beschermen. Dit lijkt me een goede bescherming.

  Is er nog iemand anders met een zegje of ervaringen met deze luidsprekers?
  Groeten, Cees

 6. #6

 7. #7

  Standaard

  Al-round inzetbaar is voor ons belangrijk, omdat 25% van onze klussen toneel, receptie, versterking is naast 75% drive-in shows.

  Door die 75% moeten de luidsprekers een goed drive-in show geluid hebben. Dan vindt ik een bultje in het mid-hoog inderdaad niet erg, ik hoorde ergens anders dat ze een mooi HIFIachtig geluid hebben en een zeer fatsoenlijk volume kunnen produceren. Dat is voor ons belangrijker dan geschikt zijn voor livemuziek en toneel.

  Voor het drive-in werk lijkt ons deze luidspreker dus zowiezo zeer geschikt, we hebben jaren met B1520's van Behringer (niks negatiefs hierover, prijs-kwaliteit erg goed) gewerkt. Ik verwacht er dus heel wat van.

  Ik ga vrijdag naar een zaak in Putten, waar ik een optie heb op een setje. Uiteraard wel eerst even luisteren, waar zal ik nog op moeten letten?

 8. #8

 9. #9

  Standaard

  Vorige week vrijdag ben ik wezen luisteren en heb de kasten aangeschaft. Klinken erg netjes, hierover ben ik zeer enthousiast.

  Ook heb ik het verschil tussen CP15-3 en Dlite15-3 gehoord. D15-3 klinkt in het mid-hoog iets gedefineerder, meer HIFI. Helaas mis ik eea in het laag bereik, Dlite's produceren veel minder basvermogen bij hetzelfde hoeveelheid versterkers vermogen. Ook het totale rendement is lager dan de CP15-3, je moet meer volume geven om dezelfde geluidsdruk te krijgen.

  Een mid-hoog bultje is inderdaad hoorbaar in de CP15-3, maar het zal geen probleem zijn om dit weg te werken.

  We denk eraan om PVC hoezen te laten maken door de lokale zeilmakerij. Daarnaast ben ik aan het bekijken om een soort deksel te maken die de voorkant beschermt tijdens transport. De grill staat namelijk bol waardoor hij in het midden kan deuken (bijv als je er met een dolly tegenaan rijdt).

  We moeten straks eerst een deksel ervoor doen en dan hoes er overheen.

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen