J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 1 van de 2 1 2 Laatste

Topic: DMX-kabel

 1. #1

  Standaard DMX-kabel

  Wat gebruiken jullie? Echte Data-kabel of jat je gewoon wat touwtjes van de geluidsboer? Wij doen het meestal met microfoonkabel, en nooit problemen mee. Of is dit weer hetzelfde verhaal van DMX zonder terminator?

  Groetjes!


 2. #2

 3. #3

  Standaard

  Ik als "Licht-mannetje" van 15-jaar, kinderarbeit, 16parretjes met 5 218 scans pak vrolijk een paar xlr-kabeltjes, mickabeltjes dus, van de geluidsboer..............check http://www.ikmaghiergeenlinksnaarwebsitesplaatsen.tk/ made by myself mzzls

  Ronnie

 4. #4

  Standaard

  Ik als 15-jarig, bijna 16, "lichtmannetje", pak altijd gewoon een mickabeltje voor 5 scans. Werkt prima, ook bij 12 movinheads hoor......verder vind ik licht echt zuper toll(16 parretjes en 5 218 scannetjes), mar je moet ergens beginnen toch??? check http://www.ikmaghiergeenlinksnaarwebsitesplaatsen.tk/ made by myself:

  Mzzzls Ronnie


 5. #5

  Standaard

  DMX kabel is een kabel voor hoogfrequent data transmissie. Buiten de dichtheid van de afscherming, de bedekking dus, is het grootste verschil met microkabel dat de geleiders twisted zijn, per paar getorst dus. Dat dient om storingen op te heffen. DMX 512 is elektrisch op RS 485 gebaseerd. Het gebruik van microkabels zal meestal wel werken, maar geeft volstrekt geen garantie. Het al dan niet goed werken wordt hoofdzakelijk bepaald door de kwaliteit van de ontvangers.Aangezien het een hoogfrequent signaal betreft, kun je door de reflecties in de kabels soms moeilijk uitmaken waar de storing vandaan komt. Bovendien krijg je met veel ontvangers, veel kabeltjes dus, soms synchronisatiefouten. Dat lijkt een storing die zich willekeurig voordoet. De goede praktijk is : juiste kabel en line-termination gebruiken als je gegarandeerd storingsvrij wilt werken.


 6. #6

  Standaard

  Die zogenaamde combinatie kabel : dat is meestal eigenlijk voor scrollers ( kleurwissel ) en volstrekt niet geschikt voor 230 Volt, wegens klasse < 50 Volt veiligheidsspanning. Als je kabel 300 Volt is mag het wel. Er bestaat trouwens een toegelaten industrieconnector ( DIN, zoals Harting, waar je voeding en sturing mag op samenzetten, de pinnetjes voor sturing staan dan in een apart vakje dat geïsoleerd is van de stroomvoerende delen.


 7. #7

 8. #8

  Ingeschreven
  Aug 2002
  Locatie
  1
  Posts
  1.353

  Standaard

  is het niet (als ik het op de goede manier zeg) dat audio kabel 50 ohm is en DMX (digitaal signaal) 75 ohm.

  Dus dan zou het niet goed gaan.
  Bij audio gaat het in iedergeval NIET goed: Als je een normale mic kabel tussen je AES/EBU hangt, is de weerstand te laag en dus krijgt je input te veel signaal binnen. Omdat het digitaal is gaat het meestal wel goed, maar storing is absoluut niet uitgesloten.

  ---------------------------------------
  Maar mijn studio is bijna af! (met Protools)

 9. #9

  Standaard

  hoho,

  gewone microfoonkabel heeft niet echt een BEKENDE impedantie omdat de fabrikanten dit niet echt meten. Hoeft ook niet want bij frequenties tot 20Khz is er van het impedantie-effect niet veel te merken. Trouwens bij audio wordt toch altijd gezeurd. Sommige ingangen zijn 10K Ohms, andere dan weer 600 Ohms, .... De bedoeling voor een zo groot mogelijke signaaloverdracht zonder verliezen of reflecties is steeds dezelfde impedantie gebruiken overal. Dus toestellen met 50 Ohms in/uitgangen verbinden met 50 Ohms kabels (EN stekkermateriaal!!) enz. Bij digitale signalen als AES/EBU wordt er gewerkt met frequenties die tot 5MHz kunnen gaan en dan begint impedantie WEL te tellen.
  Overigens voor DMX is volgens mij de beste kabel nog altijd die van Belden (in Belgie verdeeld door Belram, tevens importeur van Neutrik).


 10. #10

  Standaard

  doe de zelftest:
  neem 200m microkabel (stukken van 10m ofzo en steek ze ineen) hang daar 20 intelligente aan en testen. ik ondervond geen probleem de eerste keer, de tweede test liep in het honderd (booster kapot). had ik gewoon geluk of wat???
  ik zal het nog eens testen en dan laat ik jullie meer weten.
  oh ja voor ik het vergeet: dmx en stroomkabel in 1, dat is volgens mij vragen om problemen zeker als je grotere vermogens (boven de 650W) gaat vervoeren. doe de zelftest!
  greetz


Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen