J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 1 van de 3 1 2 3 Laatste
 1. #1

  Standaard Speciale aanpassingen voor goochelaar

  Beste mensen,

  Hallo allemaal mijn naam is Mikhail. En ik ben een goochelaar. Dit is mijn eerste post op deze forum dus ik zou graag deze gelegenheid willen gebruiken om alvast iedereen te bedanken die de moeite neemt om dit even door te lezen.

  Ik ben bezig met een nieuwe effect dat de wereld zal verbazen! Maar een onderdeel hiervan is het aanpassen van mijn pak en hoed om op mijn commando bepaalde licht effecten af te geven. Mijn idee is dat langs bepaalde lijnen een dunne lijn moet lopen met licht die naar mijn wens kan oplichten. Zo moet het bijvoorbeeld lijken dat er ineens licht van mijn hart in een lijn richting mijn handen loopt en dat dan uit mijn handen nog meer licht tevoorschijn komt! En zo verder.

  Nou weet ik niet zeker of ik hier goed zit, maar ik hoop het wel. Als er hier iemand is die zin heeft om mij te helpen met zon project, of misschien die iemand kent die mij hierin verder zou helpen zou ik eeuwig dankbaar zijn. En uiteraard komen er dan foto's

  Ik hoor het graag,

  Mikhail.

 2. #2

  Ingeschreven
  Jul 2006
  Locatie
  1
  Posts
  1.298

  Standaard

  Ik weet dat licht tafels (iig de hog) een midi comando kunnen ontvangen maar hoe het eea te realiseren zul je echt met een licht tech moeten babbelen . Ik zit in de geluids sector dus sorry verder gaat mijn kennis niet .
  Bij de heren van amstel werd er bij van velzen door de drummer via een drumpad een midi comando naar een whole hog gestuurd die een video triggerde van queen dus moet het mogelijk zijn . Midi kan ook draadloos maar hoe het te realiseren voor jou geen idee .....

 3. #3

  Standaard

  Waarom zou je dit aan je lichttafel koppelen, het is toch een lokaal circuit?
  Het lijkt me veel eenvoudiger om, door middel van een soort schakelaar, bijvoorbeeld in de handpalm, de lichtlijntjes aan/uit te doen.
  De volgorde is van te voren bekend, dus kwestie van een schakeling in elkaar zetten.
  Hoe dat precies moet weet ik dan weer niet, als je daar echt in geinteresseerd ben kan ik er wel achter komen.

  Denk ook nog even aan de voeding voor de lampjes (ledjes?). Zal wel lukken met een of meerdere 9V batterijen, maar die moet je ook weer ergens verstoppen.

  Kortom: uitdaging!
  Laatst gewijzigd door renevanh; 11-04-10 om 09:16.
  Neem het leven niet te serieus, je overleeft het toch niet...

 4. #4

  Standaard

  beste Mikhail,

  wat jij wil maken vergt enkele verschillende disciplines:
  -kostuum maker
  -technicus
  -elektrisch designer

  De man die de electronische drumpakken van cesar zuiderwijk deed was anton van adesign in den haag. In de omgeving van amsterdam zitten er ook podiumkleding ateliers.

  Maar om dit bedrijfszeker te maken is een hele klus. Zeker omdat jij "in je hand" wil koppelen aan je mouwen e.d. Dat betekend...connectors, mechanische belasting en zweet. En dat is een dure combinatie.

  Ik denk dat de beste optie niet is om alles helemaal gecoördineerd door controllers op te zetten. Maar om led-looplicht-schakelingetjes te rippen en zelf door oefening de timing te doen. Anders moet je nog eens een berg sensors gaan integreren ook.

  realiseer je wel dat zelfs met alle budget en kennis die het team van de toppers op het songfestival habben verzameld... dat de LED-jasjes niet werkten op het moment supreme. Het is zeker niet zo makkelijk als "een paar stripledstrookjes innaaien et presto!"
  lekker belangrijk!

 5. #5

  Standaard

  Alvast bedankt,

  Eej jongens alvast bedankt voor het meedenken. Ik zit nu in de experimentele fase inderdaad. Dus ik heb al bestaande kleding die hiervoor gebruikt kan worden. En het hoeven niet steeds verschillende licht effecten te zijn. Het liefst heb ik gewoon bijvoorbeeld. 3 knoppen ieder die een aparte combinatie geven waar ik dan inderdaad op kan trainen om daar iets moois van te maken.

  En ook als ik hoor dat het niet goedkoop is zinkt de hoop een beetje want ik ben niet rijk! Maar ik ben wel bereidt om mij hierin te verdiepen. Kunnen jullie het je voorstellen! Een goochelaar die verlicht kan worden op commando zoals hij het wilt. Amazing!

  Hier is een voorbeeld van een personage in een computerspel, als je kijkt naar hoe de lichtjes bewegen op zijn pantser dan begrijp je een beetje wat mijn idee is. Op 1:38 - 1:40 als die land zie je de lichten afgaan. Zo iets moet het worden! YouTube - Zone of the Enders 2 trailer

  Ik hoop dat dit wat meer duidelijkheid schept. En misschien dat jullie iemand kennen die mij hobby matig zou willen helpen?

  Groetjes Mikhail.

  P.S: Ik lees net nog een keer de reacties door, en het is absoluut niet de bedoeling dat lampjes in eerste instantie goed zichtbaar zijn zoals bij de toppers. Ook moet het niet lijken op losse lampjes maar op een soort stralen die bijvoorbeeld vanaf mijn hart richting mijn armen gaan. het moet geen kermis attractie worden zoals de toppers toen deden.
  Laatst gewijzigd door Mikhail; 11-04-10 om 21:08. Reden: iets vergeten

 6. #6

  Standaard

  Beste Mikhail, ik heb een kleine voorstelling van wat je bedoeld. Om namelijk mooie strakke beams zichtbaar te maken, zul je al met rook (hazer) moeten gaan werken. Om dan ook nog mooie bundels te houden is het misschien iets om met laser te gaan werken, als in dit filmpje: YouTube - Amazing Laser Magic

  ( mijn excuss voor het nog steeds niet weten hoe je links mooi in kunt sluiten tot een beperkt link-woord, vergeet dat telkens en kan het bijbehorende topic moeilijk vinden (ja met zoekmachine))

  Je kunt op deze manier met spiegels werken en zo met redelijk simpele middelen (uitvoering vergt energie en tijd), toch iets leuks maken.

  Hopelijk helpt het je in ieder geval iets verder.

  T_Sound
  Geluidmixen, doe je met gevoel, maar meer met je gehoor!

 7. #7

  Standaard

  ok low budget voorstel..

  naai doorzichtige buisjes in je pak. (verkrijgbaar bij de betere laboratorium handel en aquarium winkel).
  Doe daar een UV oplichtende vloeistof in. Hang boven het toneel een forse UV lamp. En pomp met flink wat luchtbelletjes ertussen de vloeistof rond.


  Je kan, mits je dit goed uitvoert, exact dit effect uit het filmpje krijgen. Voor weinig geld.  let op...zaallicht moet meewerken, je pompje moet feilloos werken, enz enz


  Maar het effect is wel te doen zo. Die lamp in je hand zou ik dan gewoon een led-zaklamp voor gebruiken.
  lekker belangrijk!

 8. #8

  Standaard

  Spuit radio actieve vloeistof in je aderen en ze gaan vanzelf licht geven.
  En nu ff serieus: Zou eens gaan zoeken in glasfibertechniek, je kent waarschijnlijk wel die lampen met al die glasdraden waarvan de eindjes oplichten.
  Of inderdaad aquariumslangetjes met fluoriserende vloeistof erin, dan niet met een pompje lucht rondpompen maar gewoon aan één van de einden een sterke LED erin. Je krijgt dan weliswaar geen bewegend licht maar het blijft zo wel heel simpel en dus betrouwbaar.
  De nieuwe Brooklyn-Audio Impact Top doet het geweldig!

 9. #9

  Standaard

  Ok jongens ik zie dat hier echte creatieve geesten zijn! Maar er is eigenlijk nog één laatste factor. Het moet overal en altijd kunnen! Dus ik heb dan niet perse en podium om op te goochelen het moet ook gewoon op straat werken.

  Kan iemand mij wat meer uitleg bieden over hoe dat werkt met dat vloeistof en behuizing.

  Dankjewel Mikhail.

  p.s.: eigenlijk nog wat meer info. Het hele idee is ontstaan omdat ik een goocheltruc heb bedacht met van die party gloeistaafjes. Dan laat ik me handen leeg zien en ineens tover ik een licht gevend gloeistaafje. En die word dan steeds langer. Maar als ik dan dus op het moment voordat ik hem tevoorschijn tover één zo een licht voorstelling kan geven over mijn pak heen zou super gaaf zijn. Dan lijkt het net ( of moet het net lijken ) of dat er vanuit mijn hele lichaam energie word verstuurd om iets fysieks te maken. Ik weet dat jullie interesse niet in het goochelen ligt maar toch wou ik dit even delen zodat jullie een nog beter beeld hadden van wat de bedoeling is! Ook zoek ik balletjes die heel weinig wegen, en ook op commando licht kunnen geven!
  Laatst gewijzigd door Mikhail; 11-04-10 om 23:19.

 10. #10

  Standaard

  je hebt wel kant en klare UV oplichtende tube en UV LED lampjes (gewoon van de farnell)

  Maar dan ga je snel de electronica in je pak doen terwijl je een pompje nog zonder stroom, en vooral wasbaar! kunt inbouwen. Dat wasbare stuk is het meest onderschatte element van kostuumdesign.

  voor ledstrip/tube voorbeelden farnell/rs-components/conrad oid.
  http://nl.farnell.com/cml-innovative...een/dp/1228813
  bij een "echt" professioneel kostuum zouden ze stroken dunnere stof innaaien met de ledstrips eronder. (doorschijnend) Eventueel als een verwijderbare strook ingenaaid tussen twee stroken klittenband om het pak verder wasbaar te houden.

  Ik heb wel ineens zin om mijn gitaarband te laten pimpen! (altijd handig als vrouwlief tot industrieel kledingmaakster is opgeleid )
  lekker belangrijk!

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen