J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 2 van de 14 Eerste 1 2 3 4 5 6 12 ... Laatste

Topic: 380 Volt

 1. #11

  Standaard

  citaat:
  citaat:
  Misschien een tip : Ik check altijd mijn uitgangen van 't verdeelblok met een par of iets dergelijks...
  Daar zijn toch van die mooie handzame meetpennen voor, geven 230/380 aan en minder, waar de fase zit en kun je tevens zien of er wel aarde aanwezig is.
  Iedere techneut hoort er gewoon een bij zich te hebben.
  Nadeel van deze methode is dat je de aansluiting niet belast. Als er dus sprake is van een "gammele" nul (maakt wel contact maar niet echt goed) dan zul je alles keurig meten zoals het hoort. Zodra je dan je spullen aansluit is het alsnog "helluuuuup". 2 x meegemaakt dat dit het geval was. Meetblok gaf keurig aan dat alles in orde was, Par zei echter "nope, niet goed".

  Gewoon een van de 3 fasen checken met een Par of zo. Zit er iets fout dan doet de Par het niet OF (als er iets verschrikkelijk fout zit) geeft hij heel even een bak licht.

  Tip: Als de par zegt "niet goed" (oftewel hij doet het niet), probeer hem dan ook nog even in een normaal stopcontact. Het ZOU kunnen dat de par stuk is

  -- Pardon my French, I'm Dutch --

 2. #12

  Standaard

  Dat is het probleem even niet mensen!!!!

  "Ik meet altijd eerst" en "je moet een meetpennen aanschaffen"....
  Lees even de vraag. Het was op een vaste stek, waar ik vaker probleemloos draai. Achteraf hoorde ik dat de 380 wandcontactdoos van de muur getrokken was en er opnieuw tegenaan geschroefd was.

  En ik had ook geen tijd om alles op mijn gemakkie na te meten.

  citaat:Maar heeft dit nog sterke nadelige gevolgen op de lange termijn. Ik bedoel: Nu werkt het weer. Maar is er een kans dat mijn cd-spelers het snel zullen opgeven na deze belasting?
  M.v.g.


 3. #13

  Ingeschreven
  Aug 2000
  Locatie
  8
  Posts
  2.649

  Standaard

  Als er nu geen rook uit is gekomen en de rest van je opdracht gewoon heeft gewerkt is er niet aan het handje.

  Lijkt me trouwens sterk dat je na deze vervelende ervaring nog een keer zo slim(?) bent om maar aan te nemen dat de boel wel op orde is.

  Wij hebben in iedere show een gereedschapskist die oa. een duspel bevat.
  Wanneer we krachtstroom gebruiken dan meten we deze ALTIJD ff door.
  Ook als je daardoor in tijdsnood raakt. Wanner je spul uitfikt is het probleem groter dan wanneer je ff een minuutje met die rode knol speelt....

  Ralph,
  Sounddesigner

 4. #14

  Standaard

  Ik kom niet uit een ei ralph <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>,

  Maar je snapt zelf wel dat daar waar je geregeld zonder problemen draait, je niet blijft meten en meten.

  De meeste apperatuur stond nog gewoon uit. De rest, daar vlogen de zekeringen uit. Maar mijn minidiskspelertjes bleven het doen (met veel geruis en rare dingetjes op de schermpjes), en doen het nog steeds. Maar hebben wel op hun flikker gehad. Vandaar.


 5. #15

  Ingeschreven
  Aug 2000
  Locatie
  8
  Posts
  2.649

  Standaard

  als je niet uit een ei kwam had je gisteren wel gemeten <img src=icon_smile_kisses.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_kisses.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_kisses.gif border=0 align=middle>

  Ook als ik vorige week nog op een locatie heb gewerkt meet ik netjes alles ff door. Je weet nooit of er een electroboer is langsgeweest of dat er iemand anders met de stroom heeft zitten griepen...

  maar je moet het helemaal zelf weten natuurlijk, het zijn jouw spulletjes!

  De tijd zal leren hoe je spul eronder geleden heeft...

  Ralph,
  Sounddesigner

 6. #16

  Standaard

  Ten eerste: Als je gaat meten, eerst je meetapperatuur TESTEN, dan METEN en daarna weer TESTEN (eerste regel voor meten aan spanningen)

  Hierop kun je wel zeggen: Als ik alleen ff wil kijken of de plaatselijke hobby-bob netjes de fasen en nul op de juiste plek heeft geschroefd is dit erg overdreven. Klopt! Maar mijn reactie daarop zal zijn: Zolang je altijd op deze manier meet wordt het automatisme en meet je bij "belangrijkere" (lees: wel of niet voor de rest van je leven met je tong een rolstoel besturen) ook op de juiste mannier.

  Ten tweede: Meten = weten

  Stel: Je staat op een klus, alles zit tegen: ruzie met je vriendin gehad, spullen waren nog niet geladen, je moest ook nog eens tanken, publiek is al binnen terwijl jij net je trusje in elkaar aan het tikken bent etc. etc.
  En je denkt: Rot maar op met dat gemeet, het zal wel goed zitten!
  Je steekt je stekkertjes en je ziet ineens overal rook uit komen behalve uit je rookmachine... Nou, dat vergeef je jezelf niet zo snel hoor!

  Misschien twee leuke voorbeelden:
  Ooit een formule1 trailer van Bridgestone onder handen gehad waarvan het gehele electrisch circuit 380 op zijn flikker had gekregen.
  Klant was niet blij! Mijn toenmalige werkgever wel want zijn omzet van die maand voor de verkoopafdeling was in een klap binnen.

  Het programma "de Bus" is een week voor de start bijna niet door gegaan dankzij een foutje van Bredenoord. De aardige monteur had in de zwerfkast een aansluit-strip gespiegeld aangesloten waardoor de nul een fase was geworden. Gelukkig(?) werd op de desbetreffende CEE-form een produktie-trailer aangesloten en niet de techniek van de bus zelf, waardoor het slechts een aantal PC's, Barco's en wat intercom paneeltjes kostte.

  M.v.g.

  Niels

  Ach... we hebben wel grotere zalen leeg gedraaid!

 7. #17

  Standaard

  Duspel??? nog nooit van gehoord.....
  Wel van een duspol..maar ik wil niet lullig doen

  Greetz,

  Greetz,
  Michel Tenhage

 8. #18

 9. #19

  Standaard

  Tuurlijk is het waar dat je componenten veel te voorduren gehad hebben!

  Maar dit kan je nooit tevoren vast-stellen!


  <h5>Showtechniek</h5>

 10. #20

  Standaard

  mm, Een test van de lekstroom en capaciteit van je voedingselco's is vrij simpel te doen, en geeft best een redelijk beeld van de `kunstmatige verouderingskuur' die ze gehad hebben ... Als de capaciteit te klein en de lekstroom realatief groot is is het foute boel !
  De voedingselco's voor de spanningsregelaars hebben er toch het eerst last van lijkt me. (tenzij ze natuurlijk flink oversized zijn, kwa spanning, maar dat zal wel niet <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>)
  En, inderdaad, altijd je meetapparatuur (proberen te-) testen, ook al is het maar een spanningszoeker !
  Laatst gewijzigd door -Aart-; 25-04-06 om 14:27.

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen