J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 3 van de 7 Eerste 1 2 3 4 5 6 7 Laatste
 1. #21

  Standaard

  Zullen we het maar op het laatste zinnetje houden?

  Een voorbeeldje misschien maakt dit het makkelijker.
  Hoe redeneert veel personeel:
  Mijn baas koopt Windows XP, Office XP, Photoshop, Illustrator, Autocad, Autosketch, SQL server, 2000 Advanced server en nog wat dingetjes. Voor mijn werk heb ik dat nodig en omdat ik heel misschien ooit in de hele verre toekomst wel eens thuis zou kunnen gaan werken neem ik die software mee naar huis en installer ik het want mijn baas heeft er al voor betaald.

  Je kunt ook de proef op de som nemen. Ga draaien op een feestje waarvan je weet dat de zaaleigenaar de BUMA heeft betaald en draai daar met illi muziek. Bel de buma en nodig ze uit voor een controle....

  Greetz,

  De Mennooo's

  http://www.licht.nl/forum/pop_profil...display&id=146
  Voor het profiel en de sites <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

 2. #22

  Standaard

  Even ter aanvulling.

  Crazy:
  Een film vertoon je, muziek in welke vorm dan ook breng je ten gehore <img src=icon_smile_tongue.gif border=0 align=middle>

  Het muziekgebruik wordt afgekocht. Lokale omroepen betalen een vast bedrag per maand of jaar om muziek te mogen uitzenden.
  Als de zaaleigenaar die rechten al betaald hoef je volgens mij niet nog een keer die rechten te betalen, maar alleen als je dus met de originele geluidsdrager werkt.
  Je mag voor eigen gebruik een reserve kopie maken voor het geval dat het origineel beschadigd. Een zaaleigenaar mag van zijn collectie een kopie maken en met die kopie werken, maar is verplicht om bij controle direct het origineel te overleggen.

  De vraag of een mp3 bestand dan illegaal is wanneer de zaaleigenaar de rechten betaald is JA! Een mp3tje is per definitie illegaal.
  En dan komt er weer een maar
  Een zaaleigenaar kan een muziekautomaat hebben staan die werkt met mp3 bestanden. Die bestanden worden via een abonnement in "licentie" gegeven. Dus die zijn dan wel weer legaal.
  Maar het draaien met gedownloade of zelf geripte mp3 files is dus wel illegaal.
  Tenzij je zelf al die nummer gaat in licentieren, rechten van gaat betalen dan mag het weer wel. Maar als je zover komt moet je wel ff naar mij bellen want dan wil ik wel een percentage meepikken van het licentieren <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

  Greetz,

  De Mennooo's

  http://www.licht.nl/forum/pop_profil...display&id=146
  Voor het profiel en de sites <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

 3. #23

  Standaard

  Menno:
  ik ben ervan op de hoogte dat je films vertoont en muziek te gehore brengt, het was als voorbeeld bedoeld.

  In het jeugdcentrum waar ik werk worden regelmatig films vertoont en iedere film moet op een speciaal formulier worden doorgegeven aan een (kweenie welke) instantie worden doorgegeven.

  zo'n systeem zou dus ook met mp3's kunnen, wat uiteindelijk wel een hoop adminstratieve zooi geeft, en vrij fraudegevoelig is. maarja, twas ook maar bedoeld als voorbeeld. Zal inderdaad ook een prijzig grapje worden, voor ieder nummer rechten betalen.

  grtz

  -----------------------
  konnie danse' darom doek techniek
  MSN: osseweye@bart.nl

 4. #24

 5. #25

  Standaard

  Punt:. Comma:, HOOFDLETTER:HHHHHHH
  Sorry, hep ff je site bekeken, en krijg hiervan niet het idee dat die vriend het meest betrouwbaar is. Volgens mij zit in voorgaande posting's meer waarheid. Illegaal blijft illegaal!!!!

 6. #26

  Standaard

  Zo'n verhaal van per nummer betalen heb ik ook gehoord. Maar voor een drive-in (e.d.) is dat inderdaad geen doen.

  En waarom is een mp3 per definitie illigaal? In principe is een copie van een cd (in welke vorm dan ook) hetzelfde als een geripte mp3. Of is hier een wet van toepassing die ik nog niet ken?

  Ga als ik tijd heb toch maar eens de BUMA site doorspitten. 7. #27

  Standaard

  Reemski, je zegt het zelf al.
  Een mp3 is een kopie. En een kopie mag maar alleen voor eigen gebruik. De stelling van de BUMA is gewoon dat MP3 illegaal is. En er zijn bepaalde omstandigheden waarin dat niet het geval is zoals bijvoorbeeld zo'n mp3 systeem met abonnement.

  Maar als je het precies wilt weten.... www.buma.nl en ff bellen. Want daar zitten de gasten die het horen te weten.


  Greetz,

  De Mennooo's

  http://www.licht.nl/forum/pop_profil...display&id=146
  Voor het profiel en de sites <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

 8. #28

 9. #29

  Standaard

  Op 16 maart vorig jaar door mij geplaats.

  Misschien hebben jullie er wat aan.

  groeten

  Ik was vanmiddag op de horeca beurs in zwolle, en heb even informatie ingewonnen over dit onderwerp bij zo'n musiccomputer verkoper. Ik kreeg van hem het volgende papier, opgesteld door de nvpi en de stemra op 1 augustus 2000

  Achtergrond muziek in de horeca

  Muziek is niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving. Dagelijks worden wij er mee geconfronteerd. Via radio, televisie en in bioscopen, in winkels en horecagelegenheden.

  Als horeca-exploitant kunt u kiezen voor het afspelen van in de winkel aangeschafte cd's, of voor de muziek die de vele radiozenders ons brengen, of u betrekt muziek van professionele achtergrondmuziek aanbieders. Daarnaast zijn er apparaten op de markt waarmee u zelf digitaal kunt opnemen (kopiëren).

  Als belangenbehartigers van componisten, tekstschrijvers, muziekuitgevers en platenproducenten maken wij, de NVPI en Stemra, u er op attent dat het zelf kopiëren van muziek, met het doel de kopie ten gehore te brengen in openbare ruimten, niet is toegestaan, zonder de uitdrukkelijke toestemming van de makers en mastereigenaren van het betreffend muziekwerk, ook niet als u zelf in het bezit bent van een originele opname (bijvoorbeeld een cd).

  Horeca-exploitanten, of andere ondernemers, die zelf muziek vastleggen en daarna in hun zaak afspelen zonder toestemming van de rechthebbenden op die muziekwerken zijn ingevolge de Auteurswet 1912 en de Wet op de Naburige Rechten in overtreding. Zowel de NVPI als Stemra zullen hier in voorkomende gevallen tegen optreden.

  Wij adviseren u dan ook om achtergrondmuziek uitsluitend te betrekken via de professionele aanbieders van achtergrondmuziek die van de NVPI en de Stemra toestemming hebben gekregen om deze muziek aan u te leveren. Wij sturen u, op verzoek, graag een overzicht van deze bedrijven.

  Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Stemra (020-347 04 18) of de NVPI (035-625 44 11).

  Hilversum / Amstelveen, 1 augustus 2000


  Het ziet er dus naar uit jan, dat je weer met die zware cd's moet gaan zeulen.

  groeten


 10. #30

  Standaard

  Eigenlijk mag ons MP3-gebeuren dus ook niet. Tsja, het is een beetje een keus tussen 2 dingen: of mensen nemen volledig hun eigen muziek me als ze bardraaien (mag al helemaal niet) of we zorgen dat ze de bij ons in bezit zijnde CD's kunnen gebruiken. Overigens weet ik zeker dat we een jaarcontract voor die achtergrondmuziek hebben, maar of we ook een `5 dagen per maand' contract voor amusementsmuziek hebben betwijfel ik.... Ga ik eens navragen.

  Lees allemaal ook eens:

  http://www.bumastemra.nl/bumainternet/text.nsf/69A33314CBB9831088256A810062B533/$file/tariefhoreca.pdf

  Gewoon van de bumasite geplukt. Die is trouwens het laatste jaar wel behoorlijk verbeterd vind ik, vroeger was het echt een hel om iets te vinden.
  Hoe het nu pricies zit met drive-in dingen weet ik niet, maar het lijkt er nog het meest op dat je dan gewoon per dag betaald als de zaaleigenaar niets geregeld heeft als een amusementsmuziekcontract.

  [edit]
  Even een raar idee hoor....
  Stel eens, Buma verzint een speciaal tarief voor ongelimiteerd gebruik van wat voor muziek dan ook van welk medium dan ook in een ruimte met een bepaalde oppervlakte (of een bepaald aantal mensen) gedurende een bepaalde tijd (van een uurtje tot het gehele jaar door zoals bij ons)Betalen met een vast contract of een simpel `invullen en opsturen'-papiertje. Als zoiets b.v. voor ons E 5.000 per jaar zou kosten zouden we het denk ik onmiddelijk doen. Nooit meer CD's kopen met nummers die je nooit draait maar waar je wel voor betaald. Als iemand een leuke CD meeneemt: huppatee Mp3-en die hap!
  - Makkelijk te controleren
  - Meer inkomsten voor Buma
  - Voordeliger voor de gebruiker
  - Vooruitstrevend: zeg nu zelf, ook al zetten ze de gehele politiemacht in n.l. erop, je kunt alleen de grote jongens najagen zoals het nu gaat. Dat betekend dat die serieus beconcurreerd kunnen worden door een heleboel illegale kleintjes. Dat schiet op <img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle>
  Buma loopt nu zowiezo achter de feiten aan denk ik....
  [/edit]
  Laatst gewijzigd door -Aart-; 07-05-06 om 11:37.

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen