J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
  1. #1

    Standaard Uitvallende versterker - oorzaak?

    Hallo allemaal,

    Ik heb een probleempje met mn geluid , wat het is weet ik niet dus vraag ik het hier maar.

    Het probleem: Als ik aan het draaien ben, met mn mengpaneel op ongeveer 90% van zn max capaciteit en mn versterkers op 100% en de crossover op neutraal, valt na ongeveer 3 uur mn hoog ineens langzaam weg ( mid en laag blijft gewoon goed )! Als ik het geluid dan iets zachter zet (ongeveer 80% ) komt het weer terug! Daarna kan ik em weer even op 90% zetten, en dan valt het hoog weer weg!
    Herkent iemand dit probleem, en weet hoe ik dit kan oplossen?
    Ik hoop dat ik het duidelijk genoeg heb uitgelegd!

    Geluidsapparatuur is:

    Behringer XENYX 1622 FX mengtafel
    DAP ACX-23, Actieve-X Crossover, 2 weg stereo
    2 Subwoofers 18sound kit 500Watt RMS per stuk
    [FONT=Arial][FONT=Verdana]2 Fullrange speakers van 300Watt RMS/450 Max per stuk (DAP AX-15)[/FONT][/FONT]
    [FONT=Arial][FONT=Verdana]1 DAP Palladium 2000 [/FONT][/FONT]
    [FONT=Arial][FONT=Verdana]1 DAP Palladium 1200 [/FONT][/FONT]

    Alvast bedankt !!
    Greatz Revolution!!!!!

  2. #2

    Standaard

    Dan ga je te hard. Oplossing: geen gele en rode lampjes op de mengtafel.
    SR20DET

  3. #3

  4. #4

    Standaard

    de lampjes op mn mengtafel komen nog niet eens in het oranje, en de versterkers staan ook nooit te clippen, dus dat lijkt me het probleem niet. Ik denk dat ik dan maar eens mn crossover en mn AX-jes ga nakijken!
    Maar iig wel bedankt !
    Greatz Revolution!!!!!

  5. #5

    Ingeschreven
    Feb 2007
    Locatie
    1
    Posts
    122

    Standaard

    Ik neem aan dat het probleem zowel li. als re. optreedt? Is het optreden van het probleem afhankelijk van de hoeveelheid hoog die je uitstuurt?
    Wordt je eindversterker tijdens het effect voluit gestuurd? (alle leds aan?)
    Die 3 uur tijd kan ik niet direct verklaren, tenzij je dan met hoger vermogen draait. Wat wanneer je een CD draait met de faders dicht?

    Ik zou eens bezien of je niet ergens een signaal onbedoeld weer terug voert naar de input, dus een loop maakt waardoor oscilleren optreedt.
    Daardoor regelt je hoog signaal terug en hoor je dit oscilleren niet omdat dit ruim boven de 20 KHz kan liggen.
    Schakel zomogelijk de diverse verdachte apparatuur uit. (effecten?)
    Of is er een (a-sym.-)inputleiding (of je multikabel?) die dicht bij je luidspreker leiding ligt en terugkoppeling ontstaat?

    Ik denk dat je door uitproberen en uitsluiten de oorzaak moet localiseren.
    En wanneer het optreedt zou ik het zo snel mogelijk terugregelen zolang er niet meer duidelijkheid is! Dit om evt. schade te voorkomen.
    Ik hoop dat je hiermee wat kunt. succes, GvH-E

  6. #6

    Standaard

    Het is idd wel afhankelijk van de hoeveelheid hoog die ik uitstuurt, maar ik moet wel zeggen dat de versterkers nooit te hard of voluit staan. Ik zet, als ik het geluid "voluit" heb staan, het maar maximaal dan op 90%.
    Als ik een cd draait met de faders dicht, hoor ik niets!

    Ik zal iig je raad opvolgen en dan even goed ontdekken wat nou precies het probleem is!
    Bedankt he
    Laatst gewijzigd door revolution; 19-04-07 om 22:33.
    Greatz Revolution!!!!!

  7. #7

    Ingeschreven
    Feb 2007
    Locatie
    1
    Posts
    122

    Standaard

    Een CD draait met alle faders dicht uitgezonderd die van je CD input! Uitproberen en uitsluiten. Logisch he???? GvH-E

  8. #8

    Ingeschreven
    Oct 2006
    Locatie
    1
    Posts
    291

    Standaard

    Wat is je crossover frequentie tussen sub en top?

  9. #9

  10. #10

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  

Inloggen

Inloggen