J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 2 van de 4 Eerste 1 2 3 4 Laatste
 1. #11

  Standaard

  Ik zou eerst eens investeren in hetgeen de kwaliteit het meest beinvloed en qua huren het duurst is. Als dat goed gaat en er komt misschien eens een meevaller of een subsidie zou je verder kunnen uitbreiden. Ik zou beginnen met het kopen van speakers en een kleine mixer zodat je in ieder geval je muziek kunt draaien. Als er dan gezongen moet worden is een microfoon voor een appel en een ei bijgehuurd. Of begin met een goeie microfoon met snoer (is n.l. een heel stuk goedkoper dan draadloos)
  Al het andere is speelgoed en niet direct nodig en dus verspilt geld. Alles dat je spendeert aan speelgoed ontneemt budget van wat werkelijk belangrijk is.
  Dus: Goeie speakers van een goed merk. Bij voorkeur een merk dat de lokale verhuur boer ook heeft zodat je zijn systeem bij kan huren als het een groter feestje wordt.
  Een perfect merk hiervoor vind ik altijd Electro Voice. Net betaalbaar genoeg en toch goeie kwaliteit. Neem dan een speaker uit de hogere kwaliteits klasse (dus geen instap model) Klinkt beter en als je gaat uitbreiden hoef je alleen maar bij te kopen en niet eerst je oude spul van de hand te doen.
  Neem een goed mixertje dat niet te groot is. Meer kanalen kost nou eenmaal al heel snel veel meer geld. Neem de Mackie 1642. Perfect ding Kan je heel lang mee vooruit. Genoeg kanalen voor je accordeons en mics en 2 spelertjes.
  Mackie - 1642-VLZ Pro
  De 1402 is kleiner maar ook weer een stukje goedkoper. Volgens mij zou je het daar ook prima mee redden.

  Speakers. Ik zou gaan voor de ZX5 van Electro Voice. De opvolger van de enorm veel verkochte SX reeks.
  ZX5 - Electrovoice
  Meet een bijbehorende CP2200 versterker.
  Een lichte full range speaker. Groot genoeg voor de meeste dingen die niet op orkaansterkte hoeven de spelen. Voor het goeie moet er natuurlijk een subwoofer bij maar die kan je ook gewoon weglaten. Wordt de pret niet echt veel minder van en je kan die ook bijhuren. Electro Voice is een goed en professioneel merk dat dus vaak te vinden is bij verhuur bedrijven.
  Koop er 1 of 2 Shure SM 58's met snoer bij om mee te zingen en je kan lekker beginnen.

  Electro Voice CP2200 eindversterker 1050 euro
  Electro Voice ZX5 speakers (2x) 1750 euro
  Mackie 1402 mixer 469 euro
  of
  Mackie 1642 mixer 699 euro

  Zijn prijzen ex btw maar zonder korting. Met wat onderhandelen moet daar wel wat vanaf te praten zijn. Of je regelt er 2 microfoons bij. Neem geen genoegen met prut merken, gewoon Shure of Sennheiser. E.v. AKG
  Laatst gewijzigd door Lennartsound; 10-04-07 om 09:39.

 2. #12

  Ingeschreven
  Apr 2007
  Locatie
  1
  Posts
  22

  Standaard reatie

  Beste Sis,

  Uiteraard waardeer ik dat heel erg. Waarom ook niet. Ik kan alleen maar leren van ervaringen die anderen hebben. Daarbij zet ik wel de kanttekening dat je merkt dat de echte prof de lat wel eens heel erg hoog legt en dan vergeet het met een leek (beginner) te doen te hebben. Maar ook dat is niet erg. Alle informatie is voor mij waardevol. De centjes die je gespaard hebt met hard werken kun je immers maar éénmaal uitgeven. Daarom wil ik graag goed beslagen ten ijs gaan. Ik zal gelijk eens loeren hoe en waar ik mijn verdere gegevens kan invullen......

  Beste Speakertje en Lennartsound,

  Ook jullie hartelijk dank voor de tips. Ook deze gegevens zal ik meenemen en flink gaan uitpluizen. Vandaag ben ik bij SB-sound geweest. Dat is een firma hier bij ons in de buurt. Deze mensen luisterden zéér aandachtig, namen de tijd voor je en trokken niet gelijk alles van de hoogste plank. Hun advies (als voorbeeld) was om tweemaal de CLUB EX Systeem van het merk dB aan te schaffen. Hierbij een soundcraft EPM 12 kanaals mengpaneel (of een klasse lager) en inderdaad voor het begin wat simpele microfonen (bedraad). Dan kom ik al aardig aan mijn budget. Wat denken jullie hier van?? Het systeem betaat uit een Sub15active ClassH Subwoofer en een Opera live 402 top kastje (per kant). Dus even mijn eerste ideeen de koelkast in. Misschien is dit ook iets leuks. In de zaak heb ik het mogen aanhoren. Het klonk best indrukwekkend.

  Groet,

  Celles

 3. #13

  Standaard

  Celles, je weet zelf het beste wat het beste voor je is. Wij kunnen alleen onze mening geven.
  Mijn mening weet je. Nu kan je gaan kiezen. Dat kiezen doe je door te gaan luisteren naar verschillen en af te gaan op je gevoel.
  Ik zou nogmaals voor een iets beter merk gaan en een hogere "kwaliteitsschaal" Maar dat is persoonlijk uiteraard. Ik ken die dB setjes niet maar ik begrijp dat je voor hetzelfde geld er een Subwoofer bij krijgt. Dat is lekker en valt meteen op. Maar sommige verschillen ga je pas na een tijdje horen. Zo zijn bij veel goedkopere speakers de tweeters nogal eens het probleem. Ze klinken soms schel en lelijk. Zeker met accordionmuziek en andere genres die wat kritischer zijn dan boenk boenk muziek (om ff in jou taal te blijven ) kan dat na verloop van tijd gaan irriteren. Spraakverstaanbaaheid is ook een belangrijk punt. Je moet de muziek niet heel hard hoeven zetten om het te kunnen verstaan. Bij voorkeur moet een systeem uitzichzelf verstaanbaar zijn. Neem verschillende genres van je eigen muziek collectie mee om te luisteren. Het is geen brood dat je gaat kopen, je hoeft niet meteen te beslissen.

  En: bij welke zaak je het idee krijgt dat je goed geholpen wordt en dat je terug kan komen als er wat is, is voor iemand als jij (met weinig ervaring) van groot belang.

  @Speakertje. Ik had gewoon adviesprijzen van de betrefende distributeurs gepakt.
  Electric Audio in Apeldoorn voor EV
  Loud voor Mackie
  Hoe je aan je prijzen komt.. geen idee.
  Laatst gewijzigd door Lennartsound; 10-04-07 om 22:41.

 4. #14

  Ingeschreven
  Apr 2007
  Locatie
  1
  Posts
  22

  Standaard Reactie

  Ja inderdaad, in veel dingen in het leven weet ik wat goed voor me is.. Maar met deze technische zaken is dat voor een leek best moeilijk. Wij willen veel, maar of je dan de goede keuzes maakt is vers 2. Daarom vindt ik jullie ervaringen en tips ook zó belangrijk. uiteraard beslis ik uitendelijk toch zelf wat ik wil en waar het geld naar toe gaat. Toch is die ondersteuning niet verkeerd van jullie op dit forum. Het stuurt je een beetje, houd je scherp en laat je geen impuls aankopen doen. Dit allemaal moet zeker kunnen bijdragen tot een weloverwogen keuze... Ik heb er de tijd voor. Het hoeft allemaal niet binnen enkele weken. Ik heb me vandaag een boek besteld die gaat over PA techniek. Hierin zou van alles behandeld worden. Ook op deze wijze probeer ik dus aan mijn info te komen. Tja, en tot slot natuurlijk dit forum. Het is zoooo ontzettend groot. Ik lees me wezeloos, maar vindt het ook ontzettend boeiend.

  Celles

 5. #15

  Standaard

  Als je het boeiend vind is dat des te meer reden om omzichtig met deze aankoop om te gaan. Als je n.l. een flink stuk wijzer bent en je hebt impusief iets gekocht krijg je misschien spijt omdat je dan inmiddels beter weet. Het is geen "shoot and forget" aankoop. Als je het fout doet moet je d'r net zo lang naar luisteren totdat je je verlies neemt en besluit de boel in te ruilen. Theoretische kennis is een hele goeie start dus ga lekker lezen. Vergeet echter niet daarna de pratijk in te gaan. Loop eens een theater, disco of muziektent binnen om te kijken wat ze hebben en hoe het klinkt. Ik doe het zelf sinds ik me kan herinneren. Ik ga geen tent uit zonder te weten wat ze hebben hangen/staan. Je kan ook eens wat verschillende dingen gaan huren zo ga je ook verschillen zien. Stel nou dat je de komende 5 a 6 klussen telkens met een andere gehuurde set doet. Daar wordt je snel een stuk wijzer van.

 6. #16

  Ingeschreven
  Apr 2007
  Locatie
  1
  Posts
  22

  Standaard Reactie

  Geachte Lennartsound,

  U heeft helemaal gelijk. Ik denk daar ook zó over. Er is snel iets gekocht waar je straks wellicht spijt van kunt krijgen. Ik ben al ruim twee maanden bezig met forums lezen, bedrijven en winkels afklapperen en natuurlijk met mensen babbelen. En toch blijft het erg duister. Er zijn zoveel meningen als ook mensen. Prik daar maar eens door heen. Ik denk zelfs dat iedereen wel eens op zijn mondje moet vallen om te leren en hier zijn ervaring mee te doen. Wie heeft ik z'n leven nu nooit eens iets gekocht wat eigenlijk niet zó naar zijn zin was (achteraf)? Leergeld wordt dat wel eens genoemd. Maar naar mate je ouder wordt, wordt je ook rustiger en voorzichtiger. Zeker als het op grote inversteringen aankomt. Om mij heen zie ik ook jonge gasten die iets leuks willen opbouwen maar al snel verkeerd beginnen door hun budget. Als je iets wilt en het moet ook leuk van kwaliteit zijn is het nu eenmaal erg kostbaar. Zeker in mijn geval speelt dat een rol omdat ik niet commercieel wil gaan werken. Het klinkt u misschien vreemd in de oren, maar geld hoef ik per difinitie niet ermee te verdienen.
  Mijn bedoeling is het om een eigen (bescheiden) PA syteem te hebben om ermee te "klooien". Klein familiefeestje, carnaval en tot slot wat voor de senioren. Huren is een mogelijkheid. Maar daar heb ik ook niet de beste ervaringen mee. Daarom is een eigen systeem (mijns inzien) gewoon beter.
  Over 14 dagen (Pfffff, duurt lang) kan ik het boekje ophalen en gaan we er eens goed voor zitten. Zeker weten dat er dan nog wel eens vragen opduiken die ik hier wellicht ga stellen. Het rondkijken en informeren bij feesttenten e.d. ben ik ook al gestart. Zoals gezegt, ik kan me heel goed voorbereiden omdat ik alle tijd van de wereld heb. Het systeem hoef ik pas tegen het einde van het jaar te hebben. Dus nog tijd zat.

  Wederom dank ik u voor uw tijd en informatie.

  Met vriendelijke groet,

  Celles

 7. #17

 8. #18

  Standaard

  Die DB set is niet verkeerd hoewel ik vind dat hun powered toppen niet zo goed zijn als die van JBL/EV. Zij hebben wel uitstekende subs. Die 15 inch is gewoon erg goed voor dat geld.

  Wat ik zeker wil aanraden is dat je met die verkoper een deal sluit dat je de set een keer huurt. Desnoods tegen dubbel tarief. Met als afspraak dat die huurkosten bij aankoop vervallen. Dan kun je serieus testen.
  lekker belangrijk!

 9. #19

  Ingeschreven
  Mar 2001
  Locatie
  1
  Posts
  7.999

  Standaard

  denk maar s aan auto's/// je hebt kleine, grote, dikke bakken, busjes, sportwagens, vrachtwagens, en tanks...

  zo gaat het met geluid precies zo..een mercedes is vaak duurder, maar uiteindelijk goedkoper, al je er 20 jaar in kunt rijden. Terwijl een touringcar
  weer veel meer mensen mee kan nemen, en dus per persoon goedkoper is.

  Ik hoor de liefhebbers al weer roepen met hun eigen favo merk,...maar zoek eerst s uit welke klank je wilt, welke muziek je wilt draaien, moet dat ver, of juist vet, enzo??
  ideeen genoeg, maar idd, goedkoop kan duurkoop zijn.

 10. #20

  Ingeschreven
  Apr 2007
  Locatie
  1
  Posts
  22

  Standaard Reactie

  Hoi Allemaal,

  Ja dat klopt wel met die auto's. Het blijft wikken en wegen en een aankoop is van zoveel zaken afhankelijk. Dat is me nu wel duidelijk geworden. Het is een beetje hetzelfde als een PC kopen. De eerste vraag wat een verkoper zal stellen is; wat gaat u ermee doen? en het tweede meestal wat is uw budget.

  Zoals ik al eerder heb aangegeven verdiep ik me eerst eens in de techniek. Ik veheug me als een klein kind om dat boekje eindelijk eens in handen te krijgen. Ik heb wel redelijk duidelijk wat ik met het systeem wil doen. Ook dat heb ik al eerder gezegd. Maar er blijft toch een klein rookgordijn hangen. Misschien voel ik dat zo omdat het nog allemaal nieuw is voor mij.

  Jullie opmerkingen en tips neem ik in ieder geval wel serieus en zal er zeker wat mee doen. Jullie zijn immers de personen met de ervaring!! Ik vertelde hier een paar stukken eerder dat ik bij SB Sound was geweest (het moet trouwens RB-sound zijn). Daar kreeg ik een hele goede indruk van kwaliteit en ze namen er ook de tijd voor je. De prijzen waren (bijna) binnen mijn budget en het zag er ook nog goed uit ook. Ik bedoel dus weer dat dB systeem. Al zoekend op internet kwam ik de site MUSIC STORE tegen. Dat is een Duitse groothandel in Keulen (3 kwartier rijden vanaf mijn woonplaats). Hier kan ik dezelfde spullen kopen voor een heel stuk minder. Als ik er daar voor kies zijn er natuurlijk ook nadelen. Het is een groot-grutter en ik denk dat je daar de service weer ver kunt zoeken als je eens wat aan je systeem hebt. Dus ook op dat vlak denk ik iets verder na dan mijn neus lang is.

  Maar we doen het stapje voor stapje. Een beetje techniek onder de knie proberen te krijgen, veel lezen en goed om me heen loeren. Ooit gaan die knopen er toch aan. En dan hoop ik goede weloverwogen keuzes te kunnen maken.

  Jullie allemaal hartelijk dank voor het support.

  Groet,

  Celles

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen