J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 2 van de 2 Eerste 1 2
 1. #11

  Standaard

  Vanaf je laptop een zo kort mogelijk snoertje nemen, dat in een setje DI's prikken en dan 20 meter naar je mengtafel. Dat is de veiligste manier om je signaal te transporteren. Mocht er toch storing zijn, dan gewoon even de earth-lift proberen. Mocht dat niet baten, dan moet je echt op zoek naar een externe geluidskaart. Het zal niet de eerste keer zijn dan een interne geluidskaart wordt gestoord door alle andere electronica in de laptop (een mooie gestabiliseerde adapter kan soms ook wonderen doen!)

 2. #12

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door DJ_matthias
  idd, dit bedoelde ik. als je een verlengkabel (XLR of dergelijke!!! geen stroom ofzo) van 20 meter gaat gebruiken wil het al zeggen dat je op enige afstand van je mengtafel zit. Dan gaat het mij al moeilijk lijken om je laptop in hetzelfde stopcontact te prikken als je mengtafel.

  als hij naast zijn mengtafel zou zitten, zou hij heus geen 20 meter gebruiken?!
  Het idee is dat je je installatie aanlegt in stervorm.
  In veel apparaten zit aarde en massa ergens aan elkaar geknoopt. Door spanning uit het dichtsbijzijnde stopcontact te pakken en het signaal 20m verder te transporteren naar je mixer creëer je een aardlus en potentiaal verschil tussen massa en aarde die dus weer aan elkaar hangen.
  Door dus je stroomverdeling en je stageblock als middelpunt van je ster systeem te pakken - of in simpelere gevallen je stroomverdeling en de mixer - en je signaalkabels en spanningskabels (vooral op langere afstanden) even lang te kiezen, voorkom je potentiaal verschil en dus problemen.

  Dat is in mijn ogen hoe je het even simpel uit kan leggen en dit maakt ook niet uit voor gebalanceerd of ongebalanceerd. Dat heeft weer te maken met invloed van storingen van buitenaf, waarbij gebalanceerd dus de minder/niet gevoelige is, waar de DI om de hoek komt kijken om dus ongebalanceerd signaal te balanceren en over een lange afstand te transporteren (laptops, keyboards, direct out van bas/gitaarversterkers) en deze DI's hebben vaak nog als laatste redmiddel een aardlift waar je een brom door een aardlus nog mee kan opheffen. Maar in een goed systeem zou dat niet nodig moeten zijn.
  Project manager licht voor kleine en grotere klussen binnen en buiten de provincie (nooit in het dorp).

 3. #13

  Ingeschreven
  Feb 2007
  Locatie
  1
  Posts
  122

  Standaard

  Nog een aanvulling dan. Er staat "zo kort mogelijk" dus liever geen haspel van 50 mtr waar 20 meter van is uitgerold. Zou je de PC voeding van een andere w.c.d halen b.v. een andere groep van de zaal dan kan er een vereffeningsstroom gaan lopen door je afscherming. (aardlus) De spanningsval die over je afscherming ontstaat wordt bij je signaal opgeteld met als resultaat: brom.
  Natuurlijk kun je boxjes met trafo's e.d. toepassen maar meestal gaat het zo goed en dat was de vraag en bijbehorend antwoord. GvH-E.

 4. #14

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Funmaker
  normaal mag dit geen probleem zijn!

  Een multikabel doet dit namelijk ook maar dan over grotere afstanden dus zie niet meteen een probleem.
  Een multikabel is gebalanceerd en een laptop uitgang niet. Als ik over een multi ga, gaan er toch echt eerst DI's tussen om van een ongebalanceerde signaal een gebalanceerd signaal te maken. Aansluiting van bijvoorbeeld de laptop zo kort mogelijk naar de DI en dan pas verder.


 5. #15

  Standaard

  ha oei ok mijn excuses ben dan ook een lichtnicht wist niet dat er een verschil was
  Hold on a second, relax and listen...

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen