Heren,

De tijd lijkt zich te herhalen ….

Iedereen probeert op zijn of haar manier een bijdrage te leveren op het forum, ook de forum moderator, in dit geval Ralph en ondergetekende.

Door de enorme groei hebben wij begin dit jaar besloten om voor de J&H Forums een VRIJWILLGE forumleider aan te stellen. Dit omdat het lastig is gebleken om de verschillende discussies in goede banen te leiden – en belangrijker nog – het iedereen naar ze zin te maken en te houden.

Over het algemeen genomen zijn wij er met z’n alleen in geslaagd er een voor ieder leefbaar forum van te maken. Op ieder niveau kan er redelijk van gedachte worden gewisseld, zonder dat anderen daar beledigend over zijn.

De taak van een vrijwillige moderator is zeer lastig. De moderator probeert na verloop van tijd zijn forums een bepaalde “kleuring” te geven.

Dit doet hij niet alleen, hij heeft regelmatig overleg met J&H Licht en Geluid en kijkt goed naar het taalgebruik en niveau van zijn forumbezoekers. Om dit te bewaken moet hij soms impopulaire maatregelen nemen die dus blijkbaar zeer confronterend kunnen zijn.

We weten allemaal hoe lastig het kan zijn dat wat je schrijft vaak niet zo bedoelt is en dus verkeerd word begrepen door de lezer. Het is op zich al een hele kunst om goede vragen dan wel antwoorden te geven. De forumgebruikers van het eerste uur weten hier inmiddels alles vanaf.

Het forum is inmiddels een plek waar menig bezoeker dagelijkse zijn uurtjes in doorbrengt. Het heeft dus blijkbaar een functie. Het brengt mensen al bij elkaar gebracht en sterker nog we hebben het al over een forumontmoeting. Laten we hier zuinig op zijn!

Een wijze les voor ons allemaal, maar zeker ook een dringend verzoek van ondergetekende:

Indien een opmerking, antwoord, topic of actie van de forummoderator word geplaatst waar je je totaal niet in kunt vinden slaap er dan eerst eens een nachtje over. Je zult zien dat als je de topic weer leest er zeer waarschijnlijk al lang weer een andere wending aan is gegeven, of – en dat is meestal zo – je er totaal anders over denkt of het totaal anders overkomt.

Mocht het uiteindelijk niet goed komen in een topic, dan kun je het beste de betreffende personen met een persoonlijke e-mail duidelijk maken dat je het hier niet mee eens bent, ook al is dit de forum moderator, de administrator of mijnpart de Koningin.

Zoals in de eerste zin al mogelijk duidelijk is geworden, herhaalt zich de geschiedenis weer, maar heeft zich gelukkig ook toen vanzelf opgelost. Hopelijk kunnen we dit snel weer vergeten en schrijven we ons allemaal weer lam!

Keep up the good work!


Forum administrator J&H Licht en Geluid