J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 4 van de 4 Eerste 1 2 3 4

Topic: HK audio

 1. #31

  Standaard

  citaat:Geplaatst door Triple S

  Mijn ervaring met Hughes & Ketnner (ook bekend als kraak en knetter, waarom weet ik niet), is dat het geluid wel puik is, maar dat de sets niet ver dragen(zowel de kleine als de grotere sets).
  Dus zeg maar de eerste 5 meter is het snoeihard, en daarna hoor je alleen nog maar wat bas.
  Maar als ik het projector-systeem (en de specs) zo bekijk lijkt het me toch wel een aardige set, maar ik heb het nog niet gehoord, dus een echt oordeel kan ik niet vellen.
  Klopt gedeeltelijk! Afhankelijk van welk systeem je gebruikt maar met name de T-series hebben qua laag het zelfde euvel als de d&b C7. Ze hebben echter wel degelijk sets voor buiten zoals de R-series en sinds kort ook het Cohedra systeem waarvan je in het live-audio-fotoboek ook een thread kan zien. Ik heb echter geen ervaring met LUCAS, ELIAS, DEACON en de andere soortgelijke sets.


  citaat:PS: Voor zover ik weet propt(e?) HKaudio Eminence speakers in hun kasten.
  Eminence en B&C word gebruikt in bijna alle types. In de R-series en Cohedra worden Precision Devices drivers gebruikt en in de toppen van de T-series word ook PD gebruikt. En als laatste de VT115X. Dit zijn monitors met een 15" driver van PHL (Het zelfde merk als wat Nexo ook gebruikt in al hun produkten)


  citaat:Ik dacht altijd dat HKaudio en Hughes and Kettner twee verschillende merken waren... klopt dit of is het gewoon hetzelfde??
  Boekhoudkundig zijn het aparte bedrijven maar in feite is het één bedrijf. Net als dat dat je bijvoorbeeld KLM en KLM cargo hebt, zoiets dus.


  citaat:Naar mijn weten heette vroeger alles Hughes & Kettner, sinds ongeveer 2/3 jaar, heet het prof audio gedeelte HK Audio en de muzikanten app. nog steeds Hughes & Kettner om er een verschil in aan te brengen.
  Nadat ze jaren voor diverse andere grote namen (waaronder JBL) systemen ontwierpen besloten ze op een gegeven moment dat ze dat net zo goed onder eigen naam konden doen. Sindsdien dus HK-Audio. Inmiddels bestaat dat ook alweer ruim 10 jaar.


  Groeten,
  Martin

 2. #32

  Standaard

  citaatit zijn monitors met een 15" driver van PHL (Het zelfde merk als wat Nexo ook gebruikt in al hun produkten)
  Niet helemaal waar!
  Bij mijn weten hebben alleen de PS 8 en de PS 15 topkasten PHL speakers .Nexo gebruikt voor de subs en hoogdrivers B&C of RCF
  JVM sound de NEXO specialist

 3. #33

  Standaard

  Oh okee, zou kunnen hoor maar iemand heeft mij ooit verteld dat ze ook in de Alpha series zitten.

  Groeten,
  Martin

 4. #34

  Standaard

  citaat:
  citaat:
  --------------------------------------------------------------------------------
  De power van de sub's 500W komt van een eindtrap die in één van de subs zit.

  --------------------------------------------------------------------------------  vind ik persoonlijk net even minder. ja ge moet ergens over zeiken he

  maar dan weegt 1 sub minder als de andere + je moet evenzeer nog een kabeltje trekken. + is je versterker kapot kan je beide subs niet meer gebruiken.


  Als je met toppen en subs actief gecrossed, en er valt een power weg, dan heb je toch ook een probleem....of heb jij alles nog eens reserve bij?

 5. #35

  Standaard

  Actor rules! Ik heb nu de Classic-serie van HK, met twee flinke eindtrappen erbij. Het gedoe is inderdaad dat je altijd met meer spul loopt te slepen dan je zou willen!
  Actor klinkt te gek, óók buiten! We hebben er laatst op gespeeld en het moest eigenlijk wat zachter...

  Het grote nadeel vind ik nog steeds dat het relatief best aan de prijs is. OK, ze zijn wel goedkoper geworden (Duitsland €5675,-) maar da's toch ruim 12000 hollandse guldentjes...
  Ach, nog maar even doorsparen.
  ------------------------------------------
  Tja, there\'s no shit like monkey-doo...

 6. #36

  Ingeschreven
  May 2003
  Locatie
  2
  Posts
  409

  Standaard

  Heb reeds enkele keer de Projector-set van een collega gehoord en een paar keer op gemixt.Bij laag volume klinkt de set aardig,maar op hoog niveau laat hij toch wat steken vallen.Vooral in het laag kom je tekort,en de set gaat nogal vlug in protecie (limiting).Ik heb ook de indruk dat eenmaal de set in protectie gegaan is,hij ook vlugger terug in protectie komt.
  De set bestaat uit per kant 4 x sub en 2 maal mid/high.
  Heef mij maar een systeem met versterkers appart en processor.

 7. #37

 8. #38

  Standaard

  Zelf werk ik vaak met een dubbel HK Linear Pro set (per set dubbel 15" laag, dubbel 10" mid en 1" hoog). Voor het sub-laag komt er meestal een EV ML18 bij onder.
  Al met al klinkt deze set (2 sublaag kasten, 4 baskasten[dubbel 15" per kast] en 4 topkasten[dubbel 10" + 1" per kast]) geweldig voor zalen tot 1000 personen. Buiten komt er dan ipv die EV een JBL W-bin onder, dat draagt iets verder...

  Wordt overigens aangestuurd door Carvers (6 stuks; 2x600W per stuk). Is alleen wel een gestapel voor je die stacks hebt staan, maar dan heb je ook wat. Het voordeel hiervan is dat je alles los kunt gebruiken.
  Actieve systemen zijn wel leuk en aardig, maar je moet ze altijd in vaste configuraties gebruiken. Ook wegen actieve systemen meer (ingebouwde versterkers) en dat is dan weer een extra belasting voor je rug...
  Mvg,

  Niek
  Beter de prijs-/kwaliteitsverhouding hoog dan de prijs...

 9. #39

  Ingeschreven
  Mar 2001
  Locatie
  1
  Posts
  7.999

  Standaard

  geen reclame maken zoals we bv op de snuffelsite doen. Potverdrie. <gerard>

 10. #40

  Ingeschreven
  Oct 2004
  Locatie
  1
  Posts
  126

  Standaard

  Mijn oprechte excuses voor de reclame die ik gemaakt heb. Sorry, ik wist niet dat dit niet mocht. Ik hoop dat jullie (de moderators) mijn hierdoor niet van het forum zullen gooien. Sorry!

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen