J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 1 van de 5 1 2 3 4 5 Laatste
 1. #1

  Ingeschreven
  Oct 2000
  Locatie
  1
  Posts
  5

  Standaard verschil mengtafels ?

  Jongens en dames,
  Een nieuw onderwerp, als je uit de praktijk
  mee kunt l*ll*n mag dat, anders ga je maar buiten spelen..

  Waarom wordt er b.v. bij een top-40 band gemixt op b.v. een midas van 200 kilo en 80.000 piek ?
  Wie van het publiek hoort nou echt het verschil tussen een A&H van 5000,- of een tafel van 50.000 ?
  Juist... volgens ons alleen de techneut zelf.
  En het stomme is: we betalen allemaal als betalende bezoeker mee aan de afschrijving van dat tafeltje.
  Natuurlijk, het staat wel leuk, maar heeft het nut in een feesttent met een midas langs te komen ?
  Nog leuker in een theater... wel es zo'd ding
  over de stoelen getilt ?, daar vinden ze het pas echt leuk als je langskomt met een 03D!
 2. #2

  Standaard

  He!!

  Volgens mij weten sommige mensen niet dat je sommige digitale tafels met elkaar door kan koppelen (ov'1 bijv.) waardoor je van 12 mic. ingangen er 24 hebt.

  Een roland digitale tafel bijv. de 7200 serie kun je zo uitbreiden tot 92 kanalen!! (dus kan nog veel uitgebreider dan een 48 kanaals analoge tafel!) je kan hier zelfs de gain instellingen opslaan. De procesor zit trouwens op het podium waardoor je geen dikke mulitkabel meer hoeft uit/op te rollen wat betreft digitale tafels een zeer goede uitvinding!!

  Voor een top 40/100 band is het zeer lekker werken. Wij doen het zelf ook en kom het bij ons veel tegen!! Alleen moet de muzikanten zich wel aan een aantal dingen houden (bij ons tenminstie) zoals niet elke optreden je volume knop anders zetten en zovoort.

  Voor festivals is het een stuk moeilijker (is zeker wel te doen) maar dan is het makkelijker om met een analoge tafel te werken.

  Maar voor een top 40/100 band is het zeker te doen!!
  En vele zaaleigenaren en dergelijke zijn heel blij dat je niet veel ruimte inneemt (lekker als je dan met een 48 kanaals midas tafel komt) en dat je eventueel snel je totale beeld van geluid hebt dus dat lange soundchecks niet nodig zijn. Heb al verschillende keren mee gemaakt dat zaaleigenaren dit soort dingen erg op prijs stellen!! (klant is koning!!)

  Roland vindt ik tot nu toe het lekkerste werken kwa digitaal, dan een ov'1 van Yamaha.

  Groetjes  lsvg

 3. #3

  Standaard

  Zozo, ff een oudje uit de kast getrokken.............
  Lees het hele verhaal nog eens, het aantal schuifjes is niet het enige probleem.
  Je kaart zelf al een extra probleem aan, het volume op het podium moet gelijk blijven. Zijn een hoop bandleden niet blij mee, dat weet ik zeker.

  M'n baas heeft EAW olé olé!

 4. #4

  Standaard

  Wij hebben een Soundcraft van een goede 150 kilo die regelmatig het theater bezoekt en ik heb hem nog nooit over stoelen hoeven te tillen daar heb je de sjouwploeg van het theater voor dus dat is zeker geen punt om je druk te maken.

  En die opmerking van dat je met zo'n digitale bak bijna niet meer hoeft te soundchecken omdat het is opgeslagen is LARRIEKOEK!!! of zet jij de mic's op precies de zelfde plaats temperatuur in alle zalen het zelfde, overal de zelfde hoogte of leg je in hoge tenten een verlaagd plafond erin?, en ga zo nog maar ff door.  groeten alex


 5. #5

  Ingeschreven
  Mar 2001
  Locatie
  1
  Posts
  7.999

  Standaard

  eeen vriendje van me zweert bij digitaal. Drukt alleen af en toe de verkeerde knop in waardoor er een lege scene voor komt te staan. Juist. Stilte. En da's niet de bedoeling...


  Verder wil ik in 1 greep een gain, of een fx, of een knop kunnen pakken. Ik ben geen menufreak. En ja hoor, die midassen heb je toch meer lol van...

  Van die dingen...Ofneetthan

 6. #6

  Standaard

  Precies Mac, maar volgens mij heb je hier 2 kampen,... de digitale kneuzen en de analoge rock 'n rollers <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

  Groeten,
  Jeroen

  &lt;-= Klik voor de sites -=&gt;

 7. #7

  Standaard

  Nou ik ben gek op menu's!! .... in een restaurant dan.
  Maar als amateur zaalmixer heb ik laatst in een feesttent met een midas mogen spelen (ampco),en dat is toch echt wel je-van-het hoor!.

  Onervaren als ik met die tafel was (onze band heeft zelf een 24-kanaals Yamaha-tafel), kon ik er direct prima mee uit de voeten.
  Dat zie ik me met zo'n digitaal apparaat nog niet doen.

  May the Source be with you

 8. #8

 9. #9

  Ingeschreven
  Aug 2000
  Locatie
  8
  Posts
  2.649

  Standaard

  Hoewel ik geen ervaren bandmixer ben (mag over de schouder van de echte techneuten meekijken) zie ik wel regelmatig verschillende tafels voorbij komen.

  Zo stonden we laatst geboekt op een productie waar ook de act "crazy piano's" kwam spelen. Die hadden hun eigen PA mee en ook een digitale mixer een yamaha nogwat.
  Probleem voor die techneut was dat hij niet snel genoeg kon inspringen bij solo's en een drummer die ineens een stuk fanatieker ging trappen....

  In de andere studio stond een grote analoge tafel waarover een band speelde die minder profi was, maar waar de techneut wel alle overzicht had en ook direct kon ingrijpen.

  Nu probeer ik altijd het hele overzicht te behouden, dat mis ik dus bij die digianale mixers.

  Ralph,
  Sounddesigner

 10. #10

  Standaard

  Heb hier ook een Yamaha digitale mixer staan, 16 of 18 kanalen, weet ut niet juist... Maar ik vind het dus écht niet geschikt voor live hoor.

  mvg,


  Stijn Vanstiphout,
  SVD, Klank & Licht & LVL Audio-Visueel
  België

  Stijn.Vanstiphout@pandora.be ook op MSN


Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen