J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 1 van de 2 1 2 Laatste
 1. #1

  Standaard SPL vitalizers tijdens live laptop set

  Beste mensen, dit is mijn eerste post hier, ik ben benieuwd wat voor kennis ik hier allemaal kan vergaren.

  Ik heb met een vriend een live dance act, met een latop en een paar synths, en ik wil graag het signaal uit de laptop wat opkrikken. Het klinkt wat plat, en er ontbreekt energie. Mijn vraag is of een spl vitalizer hier geschikt voor is.

  Weet iemand trouwens het verschil tussen de mk2 en de sx2??


  vriendelijke groet

 2. #2

  Standaard

  Een betere geluidskaart zal wellicht ook erg veel helpen. Vitalizer doet eigenlijk niks anders dan wat boventonen genereren. Is erg leuk maar blijft wel een lapmiddeltje. Als je het te veel doet kan het erg snel vermoeiend gaan klinken. Je kan het probleem ook bij de bron aanpakken, je geluidkaart dus. Ook kan je wellicht intern wat doen zonder nou een relatief duur stuk randapparatuur aan te schaffen.

 3. #3

  Standaard

  ik gebruik al een rme ff400, dat is echt al pro-kwaliteit. De nummers opzich zijn ook al goed gemixt, het probleem is dat ik de tracks in ABleton Live moet sequencen en daar gaat het mis. Je hoort gelijk die spark verdwijnen en dat het energie uit het laag weg is.

  Een SPL heeft toch ook bass enhancement??

 4. #4

  Standaard

  de spl heeft geen bass enhancer, maar wel een knop om de bas ronder of strakker te maken. Door wat met dit toestel te spelen kan je idd wel wat variatie brengen tss verschillende nummers. Het probleem is wel (en dat vind ik van alle spl toestellen) dat je heel hard hoort dat je signaal door zo'n spl is gegaan. Op zich kan dat vrij weinig kwaad, maar een dood signaal ga je er geen nieuw leven mee inblazen zonder echt wel fel hoorbare bijgeluiden.
  Als je, zoals je aangeeft, wat extra bass wil zou ik eerder een DBX 120 aanschaffen, de subharmonizer. Dit doet wel echt wonderen voor electronische muziek, zeker als je diepe bassen wilt. Ook zou ik zelf mijn DI's meenemen voor een life-set, en dan kan ik je enkel RADIAL aanraden, aangezien zij een ongehoorde dynamiek en zuiverheid hebben, die je zelfs bij BSS of klark niet hebt.
  Verder kan ik je niet helpen. Regel 3 van de geluidsman is immers: Shit in is Shit out.
  "En Go"

 5. #5

  Standaard

  humm tja het hoog heeft ook wel wat extra's nodig door dat gare ableton.

  En die dbx, moet je dan de dbx 120xp of de 120A hebben??

 6. #6

  Ingeschreven
  Jul 2006
  Locatie
  1
  Posts
  1.298

  Standaard

  Mits je echt weet wat je doet kan je ook een TC finalizer96 gebruiken Een tip niet gelijk alle led-bars in het rood jagen en flink comprimeren of limiten maar heel voorzichtig te werk gaan daar dit apperaat veel kapot kan maken aan je muziek en in het ergste geval je mix zo plat als een dubbeltje maakt maar goed ingeregeld ook een erg goed resultaat kan brengen.
  Een andere optie is een sonicomp en een hideff eq van oram hier het zelfde verhaal als de finalizer mits goed ingeregeld erg mooie apperaten .(geen van alle goedkoop maar dan heb je ook wat)
  Sucses

 7. #7

  Standaard

  Koop een goede converter. Niet een doos om het geluid van een slechte op te peppen.

  Als je met sofwaresynths werkt. Begin dan eerst eens met het verminderen van het aantal plugins. En zeker met het verwijderen van compressors en enhancers als je die "meemixt". Het is meestal ook een overdaad aan inserteffecten.
  lekker belangrijk!

 8. #8

  Standaard

  Als het in Ableton mis gaat, heb je dan ook al geprobeerd met andere programma's?

 9. #9

  Ingeschreven
  Apr 2002
  Locatie
  1
  Posts
  2.104

  Standaard

  Precies! Als Ableton het probleem is dan ligt daar je oplossing: andere software!
  Here today - Gone tomorrow <<<>>> gekte is een uitzondering bij individuen maar een regel bij groepen.

 10. #10

  Standaard

  Programma's als Ableton zijn ook eigenlijk speelgoed. Je gaat toch ook niet met je driewieler op de snelweg rijden? Het probleem is dat steeds meer mensen dit soort programma's als "professionele tool" gaan zien. Dat is het nou eenmaal niet. Ik snap wel dat het leuk is om creatief met die software om te gaan, maar dan zul je ook creatief om moeten gaan met het oplossen van de nadelen. Het is een beetje de moderne vorm van die gasten die zichzelf aankondigden als Mr Bladibla & his orchestra...
  En die dan met een keyboard op "single finger" stand gingen zitten croonen.

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen