J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 1 van de 8 1 2 3 4 5 ... Laatste
 1. #1

  Standaard dieptriest, zonder zekeringen

  Afgelopen week kwam ik in het theater een gezelschap tegen wat een motown voorstelling deed. Aardige mensen maar levensgevaarlijk bezig.

  Een 3*32A ce aansluiting met daaraan per fase twee 220v shuko aansluitingen, op geen enkele wijze afgezekerd. Hierin wordt dan de backline (gitaar versterkers e.d.) geprikt.

  Aangezien het in een 63A muuraansluiting moest een verloop van 3 fasen 63A naar 32A, onafgezekerd. Op de vraag of ze het ook op 125A konden aansluiten..... jawel daar was ie de onafgezekerde 125A naar 63A. Ook het zenderrack/stageblock had een onafgezekrde 3*32A aansluiting......

  Toen ik ze er op wees dat een 125A shuko aansluiting echt een levensgevaarlijke situatie is, en dat afzekeren gewoon bij wet verplicht is (nen normen e.d.) zeiden ze dat je dan alles wel kan gaan verbieden. Dus ik ga er vanuit dat ze gewoon zo doorknoeien.

  nu ben ik tegen miereneukerige arboregels maar dergelijke stroom voorzieningen moeten toch echt tot het verleden behoren.

  Vinden jullie dat je hiervan aangifte moet als het niet wordt verbeterd?

  De gevolgen van een kortsluitingin deze situatie is namelijk desastreus (alles smelt weg) met ook nog kans op gitaristen e.d. die ernstig verwond raken.
  Het resultaat van zo'n ongeval komt het jaar erna de overheid met belachelijke regels voor stroom komt die dan ineens wel gehandhaafd gaan worden, waardoor voor ons allemaal het werk nagenoeg onmogelijk wordt.

  ben benieuwd,

  robski
  Robski

  my password keeps me newbie forever

 2. #2

  Standaard

  Ha Robski,

  ... ben verbaasd dat zoiets (notabene in een theater) nog voorkomt.
  Ik zou het op z'n minst bij de theaterdirectie aankaarten en (indien je de gegevens hebt) een "ernstige zorg" uitspreken bij de verantwoordelijke van het bedrijf waar dit heerschap voor werkt. Mocht je het daarna nog eens constateren bij het bedrijf in kwestie dan zou ik aangifte doen.

  Zoals je zegt kan na een eventueel ongeval de meter compleet omslaan en we de meest absurde (veiligheids)maatregelen verwachten.

  Levensgevaarlijk is best een gepaste uitdrukking in deze ... actie rihting de verantwoordelijken dus lijkt me !

  Succes !
  Meer is minder, minder is meer

 3. #3

 4. #4

 5. #5

 6. #6

 7. #7

 8. #8

 9. #9

 10. #10

  Ingeschreven
  Mar 2001
  Locatie
  1
  Posts
  7.999

  Standaard

  juridisch is de laagspanningsdeskundige volgens nen3140 verantwoordelijk, en das meestel de theaterbaas. Het gezelschap kan niet aansprakelijk worden gesteld, tenzij de theaterbaas daar ernstige conrole op uitoefend, en dat ook zwart op wit kan laten zien dat er gewaarschuwd is, enzo.


  MAW.: gezelpschap inprikken alleen onder alle veilige omnstandigheden, en bij twijfel aantonen. Zoniet : geen stroom....

  Als je in de petrochemie een boormachine wilt inprikken moet je ook vanwege deze regels aantonen dat t ding recent gekeurd is...
  Laatst gewijzigd door Gast1401081; 26-03-07 om 08:11.

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen