J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
 1. #1

  Standaard Peavy International...burnout

  Ik heb een klein probleem met een Peavy International Series III (3-weg fullrange cabinet). Onlangs stopte de HT94 driver (> 8000Hz ) ermee.
  Oude box. Door importeur een nieuw diafragma laten plaatsen. Tweeter weer Okee! Na terugplaatsen in de box nog geen geluid. Wat zacht geneuzel in het hoog. Filter kaduuk? Nog nooit eerder meegemaakt dat een scheidingsfilter er de brui aan gaf.

  edit mod: spelregels zijn er voor iedereen :-)

 2. #2

 3. #3

  Ingeschreven
  Oct 2006
  Locatie
  2
  Posts
  26

  Standaard

  Het filter kan zeker kapot, geloof me

  Ik heb enkele weken geleden net hetzelfde meegemaakt met 2 oude Hisys 4 luidsprekers waar ze de tweeters ook van hadden opgeblazen. Na vervanging van de tweeters bleek één van de 2 nog steeds geen hoog te geven.

  Dan heb ik de rest ook open gesmeten en wat bleek : van de 3 condensatoren die op de print zaten was er geen enkele nog heel. Volledig opgeblazen die handel ! Het was zelfs zo erg dat de print er van doorgerbrand was en het isolatiemateriaal had ook duidelijk te lijden gehad onder de warmte.
  Ik heb echt spijt dat ik er geen foto van genomen heb want het filter zag er als een heus slagveld uit.

  Mits vervanging van de condensatoren (meer info bij je invoerder of bij Peavey zelf) heb ik het ding weer aan de praat gekregen maar ik denk dat ik de spoelen ook ga vervangen want die zullen misschien ook onder de hitte geleden hebben en ik wil graag zeker spelen.

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen