J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 1 van de 2 1 2 Laatste
 1. #1

  Standaard Nieuwe set.. Budget 15000.- ex btw

  Hallo,

  Inmiddels alweer een tijdje verder maar ik ben nog steeds op zoek naar een goede nieuwe set. Alleen door een vervelende gebeurtenis zal deze aanschaf in een stroomversnelling komen. Vanwege een erfenis is er een budget eerder beschikbaar.

  Nu ben ik dus aan het rondkijken voor een compleet nieuwe set.

  Wat ik wil en wat de set moet kunnen:

  Een nieuwe set speakers 2x top en 2x sub. Waarbij ook de mogelijkheid bestaat om deze in dezelfde serie uit te breiden.

  Deze set moet geschikt zijn voor 150 pers minimaal en 500 max

  De set moet niet bediend worden door een afgestudeerde raketgeleerde (met andere woorden ik moet ermee over weg kunnen .. heb er wel een redelijke kijk op maar meer op het HiFi gedeelte..)

  De set moet niet al te fors worden qua speakers formaat .. dus wieltjes onder de sub is sowieso een idee

  Versterking moet ruim voldoende zijn met genoeg headroom voor de toekomst.

  De eerste rij stoelen staat op ongeveer een meter of 8 van de speakers af dus een niet te aggressief geluid is wel de bedoeling.

  Ik vind vooral het audiotechnische gedeelte belangrijk dus de nadruk ligt daarop en niet op het max niveau van broekwapperen.

  Dit budget is echt het max wat ik wil uitgeven daaraan.

  De muziek die gespeeld zal worden is vooral kerkmuziek zoals opwekking en andere Gospelrock.

  De set zal eigenlijk in bruikleen worden gegeven aan de gemeente en ik blijf de eigenaar dervan. Verhuren is dus ook een optie in de toekomst.. wat zou een nette huurprijs zijn voor een set als deze.

  De ruimte waarin de set zal komen te staan is ongeveer 3oo m2 zijn en ongeveer 3 m hoog.  Ik ben eens even bij terugkoppeling langsgeweest en daar kwamen ze met het volgende voorstel:

  2x EV RX212
  2x EV RX118
  1x A&H GL2400
  2x EV CP3000
  1x EV DX38
  2x TC electronic M350 effect
  1x DBX 1231 EQ
  1x DBX 1046 Quad compressor
  1x Shure DM57 drumkit
  4x Shure SM58

  En dan nog een aantal kleine dingen zoals flightcases en kabels.

  Wat denken jullie zo van deze set? het is de bedoeling dat het in de komende 3 maanden in 1x zal worden aangeschaft. Heb dan toch liever een nieuwe set ipv 2dehands (of het moet een heel aantrekkelijke aanbieding zijn)

  Iemand ook nog een adres waar ik terecht kan voor een goed en eerlijk advies. Ik wil er namelijk niet later achterkomen dat ik het verkeerde heb aangeschaft..

  Alvast vriendelijk bedankt!

  Mvg

  Vincent
  Laatst gewijzigd door Vincent2407; 25-03-07 om 22:22.

 2. #2

  Ingeschreven
  Apr 2006
  Locatie
  1
  Posts
  832

  Standaard

  Bij de aanschaf van een compleet PA zijn er tientallen mogelijkheden in even zo vele prijsklassen.
  Vaak word er door iedereen weer een ander merk genoemd omdat hij dat net iets beter vind of beter vind klinken.
  Volgens mij heb je zo een hele redelijke set, zeker voor de ruimte waar je het wilt gaan gebruiken.
  Misschien zou je de mengtafel kunnen ruilen voor een Mackie Onyx tafel, die hebben een betere toonregeling dan de A&H en zijn er ook in 24 of 32 kanaals uitvoeringen
  En een SM58 zou ik vervangen door een Beta58 toch iets helderder als de SM58

 3. #3

  Ingeschreven
  Aug 2004
  Locatie
  1
  Posts
  1.067

  Standaard

  volgens mij geen verkeerd lijstje...

  aleen zou ik persoonlijk die drumkit uit je lijstje halen...geef mij maar bijv tom clips (604) van senheiser, een beta 52 , en wat goedkopere OH om niet meteen een lijst van een mega budget te noemen maar dan heb je wel een stuk betere mic's

  ev ben ik niet zo in thuis maar dat het geen verkeerd spul is weet ik wel
  (toevallig de versterkers afgelopen weekend weer zien draaien op een 3 daags festival in duitsland voor een mannetje of 2500)

  verder heb ik een A&H gl2200 24 ch.(broertje van) naar daar ben ik nog steeds dik tevreden over ken tegen een stootje werkt makkelijk en overzichtelijk...vooral voor de verhuur prima geschikt

  verder zu ik je niet gaan verkijken op cases, kabels (multiekabel kost zomaar 400 euro voor niet het beste merk) paar mic statieven 19"plaatje met wat conectors....als je alles goed en fatsoenlijk wil hebben kost dat ook een hoop

  Dbx eq is er een naar z'n geld....niet de allerbeste maar stukken beter dan een dap of dat soort zooi

  wat mij aleen opvalt is dat je totaal geen monitors op je lijst heb staan

  neem aan dat je van plan bent het een en ander uit te versterken???

  2e hands is natuurlijk een optie, toch ben ik zelf met versterkers en mixers altijd een beetje voorzichtig iig goed testen en nalopen op het eerste gezicht kennen ze prima werken maar als je er dan op je gemak mee gaat werken dan kom je ineens een rotte potmeter tegen of een ledje die het niet meer doet of iets (maar dat is mijn mening en ervaringen zelf en om me heen)

  ook zul je z'n set niet een korte tijd vinden 2e hands of je moet iets geheel kunnen overnemen....

  succes ermee

 4. #4

  Standaard

  Er is al eens zo'n topic geweest...

  http://www.forums.licht-geluid.nl/fo...Set+voor+bands

  Ik had toen namelijk (ongeveer) zo'n zelfde budget. Uiteindelijk is het meer geworden door Truss en Lifters, maar het geluidsdeel is wel zo ongeveer gebleven.
  Je moet wel even door het topic bladeren, want halverwege zijn er wat dingen afgegaan en bij gekomen. (voor een volledige lijst kun je kijken op 4uss Productions (=www . 4uss . com / middelen ), dit is NIET als reclame bedoeld, anders zou ik mensen niet gaan wijzen op spullen die ze dan zelf gaan kopen )

  Inmiddels ben ik trouwens wel heel erg van mening dat je NIET moet beginnen aan DAP-Multi's... we hebben er 3, 2x 16/4 30m, en 1x 8 10m snake, en vooral de lange, dikke multi's beginnen nu al gaar te worden na krap een jaar.

  Een ander ding is dat je ook echt goed moet kijken naar hoe je je spullen vervoert, dus flightcases voor alles. Een flightcase voor de A&H GL2400/32 kost bijvoorbeeld 360 euro, iets wat je niet zo snel verzint als je die tafel koopt. Ook kabelkisten moet je meerekenen, het zeulen met 60x40 kratjes gaat namelijk hard vervelen *-) Overigens zijn we met de rest van de set wel heel tevreden, de HK Eliasjes doen het leuk, alleen bij meer dan 350/400 man moet je er wel wat gaan bij zetten, dan trek je het niet meer. Van de aangekochte microfoons heb ik ook nog geen seconde spijt gehad.

  Ik hoop dat je er wat aan hebt

 5. #5

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Hansound
  Bij de aanschaf van een compleet PA zijn er tientallen mogelijkheden in even zo vele prijsklassen.
  Vaak word er door iedereen weer een ander merk genoemd omdat hij dat net iets beter vind of beter vind klinken.
  Volgens mij heb je zo een hele redelijke set, zeker voor de ruimte waar je het wilt gaan gebruiken.
  Misschien zou je de mengtafel kunnen ruilen voor een Mackie Onyx tafel, die hebben een betere toonregeling dan de A&H en zijn er ook in 24 of 32 kanaals uitvoeringen
  En een SM58 zou ik vervangen door een Beta58 toch iets helderder als de SM58
  Hi

  Ik heb idd ook gekeken naar de Mackie.. maar ik vind de indeling van de A&H toch net wat beter.. ook heb ik het gevoel (maar dat is puur persoonlijk) dat de A&H net wat degelijker in mekaar zit dan de Mackie.. Wat betreft de microfoons.. ze gebruiken nu samson knakedingetjes van een paar 10tjes..

  Het main idee van deze set is eigenlijk dat ze geschonken wordt aan de gemeente alleen dat ik op papier eigenaar blijf.

  Wat betreft cases en kabels en dergelijke daar heb ik allemaal al rekening meegehouden met onvoorziene uitgaven. verwacht dat ik toch wel een paar 100 eur meer kwijt ben..

  Monitors is in principe allemaal al geregeld.. alleen is deze niet van zeer hoge kwaliteit.. maar dat is iets wat ze zelf in de toekomst mogen aanschaffen na de aanschaf van deze set is de poeplap wel een beetje leeg .. Misschien dat ik nog een setje koop van 2x een SX serie met een ampje en een EQ in de toekomst maar dat is toekomst..

  Maar zijn er nog ideeen over wat echt iets is waar ik naar moet gaan kijken??

  Ik wil sowieso een keertje een luistersessie ergens gaan houden .. En als iemand toevallig iemand weet waar ik eens een keer mee kan kijken of dat die persoon een keertje langskomt om het in te stellen en uit te leggen (de fijne kneepjes ) Dat zou ook een idee zijn .. Natuurlijk tegen een eventuele betaling

  Grtz

  Vincent

 6. #6

  Standaard

  wanneer de set toch in een bepaalde zaal komt te staan, waarom ga je dan niet voor een paar losse kleinere topkasten 10/1,5" evt 12/1,5" voor een betere spreiding en dan evt een 2tal subs centraal voor het podium voor de body?

  A je hebt het voordeel dat het geluidsniveau constant is verdeeld door de zaal, B je hebt geen grote stack speakers links en rechts naast het podium staan.

  De rest ziet er heel goed en aardig uit voor deze toepassingen.
  wat ik echter niet begrijp.. waarom in ***snaam schenken aan de gemeente? Normaal gaat dat toch andersom?? Iedereen zeurt over teveel belasting betalen en jij zou gaan schenken??

  (wat is de wereld toch raar)
  JBL, Labgruppen en DVX, verder heel veel LED verlichting, lekker milieuvriendelijk :D

 7. #7

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Watt Xtra
  wat ik echter niet begrijp.. waarom in ***snaam schenken aan de gemeente?
  Hij is echt niet de enige hoor... maar ik denk dat jij aan een ander soort 'gemeente' denkt. Niet een gemeente als in: dorp / stad, maar een gemeente als in: kerkgemeente, die gedachte komt tenminste in mij op als ik zo de tekst lees.

 8. #8

  Ingeschreven
  Mar 2004
  Locatie
  1
  Posts
  1.662

  Standaard

  De CP2200 vind ik wat te licht voor de RX115.
  Zelf gebruiken we er een CP3000S op!
  -Dus CP3000 zowel op sub als op top.

  Qua crossover kun je net zo goed de AC-One nemen van EV. Scheelt je mooi 700 euries!
  (Je gaat toch niet delay-en of de top actief doen...)
  Geluid doen is leuk, maar licht ontwerpen is pas Echt leuk!

 9. #9

  Ingeschreven
  Apr 2006
  Locatie
  1
  Posts
  832

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Vincent2407
  Hi

  Monitors is in principe allemaal al geregeld.. alleen is deze niet van zeer hoge kwaliteit.. maar dat is iets wat ze zelf in de toekomst mogen aanschaffen na de aanschaf van deze set is de poeplap wel een beetje leeg .. Misschien dat ik nog een setje koop van 2x een SX serie met een ampje en een EQ in de toekomst maar dat is toekomst..


  Vincent
  Poeplap ? die kende ik nog niet

 10. #10

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SPS
  De CP2200 vind ik wat te licht voor de RX115.
  Zelf gebruiken we er een CP3000S op!
  -Dus CP3000 zowel op sub als op top.

  Qua crossover kun je net zo goed de AC-One nemen van EV. Scheelt je mooi 700 euries!
  (Je gaat toch niet delay-en of de top actief doen...)
  Zo ben ik weer .. Wat voor grote voordelen bied de DX-38 dan tov dde One ? Ik zat zelf ook al te denken aan een wat krachtigere amp voor de tops .. Maar denk dat de combinatie van Amps en tops en subs wel goed op mekaar aansluiten denk ik ?

  Grtz

  Vincent

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen