J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 1 van de 2 1 2 Laatste
 1. #1

  Standaard Waar de rookdoos

  Ik ben wel benieuwd naar waar de Live jongens onder ons de rookdoos parkeren op het podium en waarom.

  Zelf gebruik ik 2 zr-31 met blower. 1 links en 1 rechts om in 1 keer alles vol rook te parkeren.
  Of ik gebruik 2 hazers 1 link en 1 rechts om een egale verspreiding van de nevel te krijgen. Afhankelijk van de klus dus.

  Greetz,

  De Mennooo's

  http://licht.startkabel.nl
  http://www.cd-duplicatie.nl

 2. #2

  Ingeschreven
  Jul 2003
  Locatie
  1
  Posts
  19

  Standaard

  zeg ff een curieuze vraag. nu het toch over puffers en co gaat ,heeft iemand het ooit moeten meemaken dat zo'n martin magnum 2000 blijft "hangen" ? meneer werkt eerst netjes op dmx tot ie het niet meer ziet zitten en begint te BLAZEN als een gek. Ik had hem op 10% gezet en een dikke fan ernaast ,geeft een mooi effect overigens. Tot mijn deense maat martin op 100% begon te doempen en minder zetten geen effect had. Ik heb verdorie een manege knalvol rook gedamphft tot ik de stekker eruit getrokken heb, de movitecs en parren waren niet meer te zien, iemand ervaring met zon ezel van een dampher ? en iemand een idee waarom ie dat doet


 3. #3

  Standaard

  Heb je al eens naar de datum van deze topic gekeken?<img src=icon_smile_evil.gif border=0 align=middle>

  Voor nieuwe vragen kan je het beste eerst zoeken op het forum. Vind je hier niets, dan is het verstandig om een nieuwe topic te openen.


 4. #4

  Standaard

  Het is ook nooit goed he............  Showtechniek.nl
  Zie profiel voor meer info.

 5. #5

 6. #6

  Standaard

  citaat:Geplaatst door goldsound

  Heb je al eens naar de datum van deze topic gekeken?[}]

  Voor nieuwe vragen kan je het beste eerst zoeken op het forum.
  Sorry hoor, maar juist gezien de datum, lijkt het mij dat meneer keurig de zoekfunctie heeft gebruikt.
  Trouwens ik vind het wel grappig om zo een oud topic weer eens te lezen..
  Love, Life and Lighting. The 3 most important things in life!

 7. #7

  Ingeschreven
  Jun 2001
  Locatie
  1
  Posts
  2.155

  Standaard

  Leuk topic idd, als je martin blijft hangen moet je toch eens je timer functie checken. Ik weet niet hoe dat werkt met DMX (wij gebruiken nog altijd de normale afstandsbedieningen) maar het klinkt iig als een timer probleempje. Altijd wel weer een lolbroek die voordat je je rookdoos uitzet even snel een programmaatje opslaat in het geheugen zodat je (zoals gisteren weer) in een klein zaaltje staat en dat ding vervolgens als een idioot begint te roken zodra ie op temperatuur is!
  En ontopic: ik heb uit ervaring opgedaan dat het "aaaaaah ik kan niet tegen rook!" probleem erg tussen de oortjes zit. Ze hoeven maar een doos te zien en het gemekker begint al. Oplossing: een hazer gebruiken (verminderd al 50% van de klachten), je rookdoos lekker verdekt opstellen achterop het podium, en met je blower ervoor zorgen dat de rook net achter de artiest blijft hangen (vereist oefening trouwens, en dat doe je dus ook voordat de band er is). Voor de standaard bruiloften hebben we over het algemeen van die standaard doosjes bij van antari, als die op zijn een pro2000 en voor de wat grotere podia 2x pro2000 met 'n Jem hazer (ken het type niet uit mn hoofd). Waarbij ik trouwens op de grote podia meestal eentje aan de voorkant en eentje achter wegzet (met risico van gezeur trouwens). Voordeel: als je een beetje gunstig in de wind staat kun je het meestal wel zo krijgen dat bijvoorbeeld de achterste dmv een of twee blowers naar links waait, en de voorste door de wind naar rechts. Ik geef toe: dat lukt maar zelden, maar het effect is wel schoon!

  Oh en dan nog even:
  citaat:Geen rook anders ben ik weg....
  Geen rook en dan ben ik weg...

  Of althans: geen rook, geen show... ik ga niet eens proberen om er iets gaafs van te maken zonder rook. Zeker niet als er van tevoren al gezeurd word zonder dat er ook maar een noot gezongen is. Een goeie hazer blaast een mooi neveltje waar je absoluut geen last van kan hebben, en als een artiest een mooie lichtshow ter ondersteuning wil hebben heb ik daar 2 dingen voor nodig: stroom en rook

 8. #8

  Standaard

  Met veel licht hebben we zo een imitatiehazer staan. Maar meestal gebruiken wij gewoon zo een miniem machientje die wij vanonder het drumpodium tegen de backdrop laten blazen. Dat verspreid zich dan mooi omhoog naar de lampen achter en het duurt heel lang voor het eventueel bij de zingende voorste rijen komt.

  Blazers en zang is het, eigen ervaring, echt niet fijn voor. Inderdaad zeg ik zoveel mogelijk "als je niet op het toneel wil staan doe het dan niet" enzo Ook wat betreft felle lampen in de ogen. Maar ik moet zeggen dat het soms ook wel erg lullig geplaatst wordt. Of gebruikt. Sta je net een ballad flink een hap lucht te pakken voor die geniale uithaal.. pompt die martin2000 je hele bek vol.

  Je moet het maar zien. er is een wisselwerking tussen techniek en muzikant. En helaas weten beide partijen als ze elkaar voor het eerst tegenkomen dat ze 80% kans lopen met slechte te maken te hebben. Dat maakt nog wel eens dat mensen zowel techniek als artiest hun grenzen vooruit alvast wat aggressief afbakenen. Niet goed nee. Bij sommige mensen met veel slechte ervaringen begrijpelijk.
  [:X]
  lekker belangrijk!

 9. #9

  Standaard

  Enkele weken ook zoiets dergelijks meegemaakt bij een parkconcert in de buurt dat de roker eens blijf spuiten in eerste instantie wist ik niet goed hoe het kwam maar bij nader inzien lag het probleem bij mij. Had hem zelfde adres gegeven als een scanner maar omda we die niet gebruiken was da nie erg, khad wel nie op mijn hotkeys gedacht, toen ik mijn movings naar center duwde begon da ding opeens te roken ikke in volle paniek van hoe kan da dus zeere de stekker uitgetrokken. Kvond het achteraf wel hilarisch ge kon de groep niet meer zien staan jongens da rookte voor de volle honderd procent. Ze mekkerden dan nog van de plaatsing dat ie teveel op zijn gitaar en al stond te roken en dat ie niet zag waar zijn instrumenten stonden, Kheb hem dan onder het podium laten roken, wat wel mooi uitkwam rook kwam voor het podium omhoog wat wel mooi was voor de pars en movingshead.

  Voila ook weer eens een ervaring gepost
  mvg tom
  Maak daje mee u klikken en klakken van die truss zijt

 10. #10

  Ingeschreven
  Dec 2001
  Locatie
  2
  Posts
  944

  Standaard

  citaat:Geplaatst door lj djcenter

  ...ikke in volle paniek van hoe kan da dus zeere de stekker uitgetrokken....
  Ieder zijn manier van een propleem oplossen nietwaar [B)]

  Op klassieke concerten durven senioren waarvan je denkt dat ze zich nog amper kunnen verplaatsen wel eens 'toevallig' de stekker uittrekken. Een kwade blik en een vloek zorgt dan meestal wel dat ze zich terug met hun koor-kunsten gaan bezighouden...

  T

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen