J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 4 van de 5 Eerste 1 2 3 4 5 Laatste
 1. #31

  Standaard

  Sorry dat ik zo laat reageer,

  Maar een gedeelte in het woord basisverlichting zegt toch genoeg.
  BASIS.

  Zoek dat maar eens op in het woordenboek Dj shake.

  Grtz,
  Tom


 2. #32

  Standaard

  citaat:
  Aanhangerrijbewijs heb je pas nodig als je een dubbelasser rijdt of als de massa van de aanhangwagen boven die van je auto uitkomt (misschien mag je er dan zowiezo niet mee rijden). Als het totaal van de auto en de aanhangwagen boven de 3 ton uitkomt heb je ook dat rijbewijs nodig.
  Dus een enkelasser met alleen parren mag zelfs mijn oma nog mee rijden...en nee, die is geen trukker.

  Gr. Joris.
  Moet ik je toch ff verbeteren. Enkel of dubbel as maak niet uit (gewicht enkelasser is lager dan dubbel).

  Rijbewijs B
  Rijbewijs B geeft de bevoegdheid tot het besturen van een personenauto met een aanhangwagen die, inclusief laadvermogen, niet meer weegt dan 750 kg.

  In bepaalde gevallen is met alleen het rijbewijs B een zwaardere aanhangwagen toegestaan dan 750 kg. Dat kan alleen op twee voorwaarden:

  De aanhangwagen mag, inclusief laadvermogen, niet meer wegen dan de ledige massa van het motorvoertuig dat de aanhangwagen trekt.
  en

  de toegestane maximum massa van de totale combinatie mag niet meer bedragen dan 3500 kg.

  Rijbewijs BE
  Met rijbewijs BE bent U niet beperkt in het gewicht van de aanhangwagen die U mag trekken. Let wel op de technische mogelijkheden van het trekkend motorvoertuig (maximale trekhaaklast). Deze maximale trekhaaklast staat vermeld op het kentekenbewijs. Bij de wat oudere motorvoertuigen is aan het kentekenbewijs een aanvullingsblad toegevoegd met daarop de gegevens van de maximale trekhaaklast.

  Ook het gewicht van de totale combinatie is niet van belang. Deze mag meer dan 3500 kg bedragen. Alleen voor het trekkende voertuig geldt, dat de toegestane maximum massa niet meer dan 3500 kg mag bedragen.

  In de rijbewijzen, die tot en met 31 mei 1996 zijn afgegeven, staan nog de begrippen ledig gewicht en ledig gewicht + laadvermogen. Sinds 1 juni 1996 heten deze begrippen ledige massa en toegestane maximum massa.

  Grtz,

  Tom


 3. #33

 4. #34

  Standaard

  Parren duur?

  ff goedkoope versie

  1x Dj mingle 199e
  2x Ddp 405 dimmer 298e
  8x Par 56 short 128e
  8x Par 56 lamp 120e
  2x Statief 146e
  __________
  Totaal 891e

  en je wilt het zelfde met effecten bereiken heb je toch wel een paar scans nodig.

  Kan natuurlijk nog goedkoper met 2de hands of spullen die je al hebt.


  Grtz,

  Tom


 5. #35

  Standaard

  Ha, we komen terug naar de essentie: zoals Tom zegt : basislicht. Elke belichting, of het nu een drive inn, of een podium is heeft, om goed te zijn, dat nodig. Wat er nog aan toe wordt gevoegd maakt het alleen beter, of slechter. Als je traag gaat maak je atmosfeer, als je snel gaat maak je zelfs met je basics animatie. De discussie was voor mij alleen bedoeld om een antwoord op de vraag : moet het met PARREN, 64 of 56, maakt niets uit. Mijn punt was, ja, met parren, maar voor mij mag het ook par 16 zijn. De reden is, dat elk basislicht er voordeel bij doet als er gewoon veel lichtpunten zijn. De opbouw van je show krijgt kwadratisch meer mogelijkheden.( zonder ook de moeilijkheden gelijk op te laten lopen ). Ik heb nog nooit een moving ding, ( niet helemaal waar, maar in deze niet van belang), van plaats zien veranderen.
  En dat is nou net waar het in licht over gaat...


 6. #36

  Standaard

  Basisverlichting.
  16 parren of 16 washlights...

  16 washlights met de extra mogelijkheden die ze bieden hebben dan toch echt mijn voorkeur.

  Ik heb trouwens nog nooit een par zichzelf zien verplaatsen. Slechts die ene kleur die je filtert (of een scrollertje, maar dan kun je ze ook weer vervangen door een washlight)
  De positiemogelijkheden van een washlight zijn groter dan die van die ene par.

  Probeer je eens very simpel 4x4 bar op een rij uitgewaaierd of 4x4 washlights naast elkaar.

  Afgezien van de pegels die het kost zijn de mogelijkheden van die 16 washlights vele malen groter dan die van die 16 parretjes. Of het nou par 16 of par 64 is.

  Een setje of 6 ACL om de breedte en diepte van het podium te benadrukken of om die visueel te vergroten is dan een betere keuze.
  Maar ook weer niet als basislicht.

  Greetz,

  De Mennooo's

  http://www.licht.nl/forum/pop_profil...display&id=146
  Voor het profiel en de sites <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

 7. #37

  Ingeschreven
  Aug 2000
  Locatie
  8
  Posts
  2.649

  Standaard

  citaat:
  Dat analoog - digitaal verhaal van je Ralph slaat nerges op natuurlijk.
  O ja?

  Ik heb dat stukkie van mij nog eens doorgelezen en kom toch niets raars tegen.
  Of het moet zijn dat je dmx oneindig door kunt lussen, dat is idd. niet helemaal waar.
  maar voordat hij zoveel fixtures/dimmers achter mekaar plakt dat meerdere lijnen nodig zijn is ie daar ook zelf wel achter!

  Ik vindt jouw reactie een beetje sneu jeroentje, gewoon een losse vlodder plaatsten terwijl je niets onderbouwd, zou graag een reactie met daarin een ondersteuning van jouw opmerking lezen. Wellicht dat je die moeite wil nemen? ben heel benieuwd.

  Mijn stelling: bij aanschaf van nieuw spul zijn dmx barren goedkoper dan analoog!

  sterke vent als je dit kunt weerspreken...

  Ralph,
  Sounddesigner

 8. #38

  Standaard

  Ik denk dat Jeroentje je niet helemaal begrijpt.
  Als ik jou verhaaltje even snel leest vind ik dat niet zo raar. Jij hebt het ongetwijfeld over het verschil tussen Dimmers op de grond en een multie naar boven (wat je analoog noemt), met digitaal bedoel je dan DMX barren of intelligente lampies. Maar Jeroentje zal gedacht hebben dat je het over analoge dimmers enzo had........ Dus met 0-10V enzo........

  Ik heb ook een site........
  M'n baas heeft EAW olé olé!

 9. #39

  Standaard

  Aan Menno, persoonlijk.

  Heb je ooit al eens om het even welk licht, buiten de zon, de maan, de bliksem, het zwaailicht van... zich zien verplaatsen ?

  Wat ik bedoel is : als je veel lichtpunten op veel plaatsen hebt, dan zien je toeschouwers het licht van verschillende plaatsen komen, dus veel spotjes op veel plaatsen is interessanter dan weinig spotjes op weinig plaatsen die doen alsof ze met veel zijn...

  Groet


 10. #40

  Standaard

  Waar het hier om gaat is dat er (beginnende) mensen/drive-in shows zijn, die hun inkomsten liever opsparen om straks een paar scans te kopen, en die het zonde vinden om gelijk weer geld kwijt te zijn aan parren. Vooral omdat inkomsten in het begin meestal niet zo ruim zijn. Toch?

  Op zich begrijpelijk. Maar al je kijkt dat je voor een par56 (2e hands, als ie brandt is het wat mij betreft goed) hooguit 50 gulden kwijt bent, en voor een beetje scan (2 stuks, anders heb je er niks aan) 3000 gulden, wat is dan veel geld?
  Dat is 60(!) parren voor de prijs van 2 scans. Wat zou de mooiste show geven? Lijkt me duidelijk.

  Groet,
  Patrick


  ------------------------
  Wees een bink, rook niet maar drink...

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen