J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 1 van de 2 1 2 Laatste
 1. #1

  Standaard Spiegelbol uitlichten vanop 0,5 meter.

  Hallo allen,


  welke par64 lamp gebruik je hiervoor?
  (VNSP, NSP, MFL, VWFL, CP60, CP61, CP62, CP95)

  Wat is trouwens het verschil tussen de CP en de andere benaming?

  Of moet ik echt niet een spiegelbol van 0,5 meter doorsnede vanop 0,5 meter afstand gaan belichten? (zelfontbranding???)


  Groet,

  Wouter

 2. #2

  Standaard

  Ik reageer erg laat op dit topic <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>.... Ik zat eens oude topics door te lezen..

  Maar als iemand nog eens zoiets moet uitvoeren... Probeer er dan eens een flower effect van dichtbij op te zetten. Heb je ook geen probleem dat je stralen grote vlakken worden (wat je wel krijgt met par36 dicht op de bol..

  (Misschien beter laat dan nooit, misschien oud nieuws..)


 3. #3

 4. #4

  Standaard

  wat ook nog kan is een profieltje... ( profielschijnwerper ) moet je waarscheinlijk wel een los irisje in doen.... en dan hang je er 4 in...


  greetzzzz


 5. #5

  Ingeschreven
  Dec 2001
  Locatie
  1
  Posts
  227

  Standaard

  Tsja... das natuurlijk het makkelijkst een profieltje, maar het kan ook best met n parretje of n pc'tje.. Wat ik ook vaak doe is n standje met mn MH's dr op maken en dan kleurenchase (is met CMY's heeeel mooi) of als t heftiger moet lekker knipperen...


 6. #6

  Standaard

  Als er een beetje budget is wel..

  Mogelijkheden genoeg. Maar waar een klein budget is of het mag allemaal niet teveel wegen zorgen een flower (stilstaand) met kleine spiegelbol (30/50cm) toch nog voor heel veel mooie stralen.


 7. #7

  Ingeschreven
  Dec 2001
  Locatie
  1
  Posts
  227

  Standaard

  Is n leuk idee wat ik zeker wel ga uitproberen trouwens dat van die flower, hoe groot is de bol waar jij dat mee doet??


 8. #8

  Standaard

  Ik heb het gebruikt op een 30cm bol en een 50cm bol. Bij die van 50cm moet je hem wel wat verder weg hangen.. Maar omdat die flowers al een gespreid patroon geven kan je ze bijna bovenop de bol hangen.

  En gebruik je een leuke dmx flower kun je de kleuren ook regelen. Maar wanneer je een muziekgestuurde flower gebruikt die je niet stil kan zetten, dan wordt het wel een beetje druk.

  Met drive-ins kan je eenmaal niet vanalles gespreid in de zaal hangen. (niet als je binnen 1,5 uur weer opgeruimd wilt zijn )


 9. #9

  Standaard

  Hey!
  Met die flower is erg leuk gezicht, ik heb zelf een moonflower (color) en draait ook op muziek, leuk effect, je moet echter de flower van boven richten.

  Maar als je een 60-70-80 party wil houden zou ik GEEN colorcharger nemen, als je wit licht gebruikt is dat veel meer in die 60-70-80 stijl, ook zou ik voor meerdere spiegelbollen kiezen, licht eraan hoe groot de zaal is, maar hang er om te beginnen eens 9 of 10 op, ze hoeven niet eens heel groot te zijn, richt op elke bol ongeveer 2 spots en ik verzeker je van een mooi effect.

  Hang ook niet elke bol even hoog, doe de ene eens wat hoger dan de andere, laat ze elk een andere kant opdraaien, enz.
  Dat is voor het gezicht ook leuk als je naar de bollen zelf kijkt.
  Groeten Nico

  Nico

 10. #10

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen