J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 3 van de 3 Eerste 1 2 3
 1. #21

  Standaard

  Ik heb aardig wat riders onder mijn neus gehad maar de meeste bands geven je doodleuk de "gewone" zaal rider als ze op een festival moeten spelen, meestal wordt dat bij ons produktiebedrijf aangepakt door even te bellen naar het boekings bureau en een dik kruis door de licht (en soundcheck) eisen in het contract te zetten en daarbij "festival situatie" te schrijven.
  de meeste nederlandse pop/rock bands hebben daar geen problemen mee.


 2. #22

  Standaard

  citaat:2) muzikanten hebben sowisio geen kloot verstand van techniek, maar van licht begrijpen ze zelfs het concept niet eens.
  Wie zei dat? Dat is wel erg "algemeen" hoor, er ZIJN uitzonderingen (zoals ik).

  Maar zelf muzikant zijnde kwetst het me wel.

  Greetzzz...

  John


  Audience Delight Sound Systems, if only the best is good enough!

 3. #23

  Standaard

  Een festivalsituatie is inderdaad anders. Als je als band moet headlinen kan je gewoon je eisen stellen, en een beetje band heeft wel een apparte festivalrider. Ben je 'een van de velen' dan heb je weinig in te brengen.
  Maar als band zijnde kies je daar ook voor.

  Zo stond ik pas op Parkpop in Den Haag en daar is het qua licht helemaal kut, 9 6-bars scheef gesteld met een Sirius-controller OP het podium. Kan je niets mee, maar je staat voor een groot publiek en daar kies je dan voor.


 4. #24

  Standaard

  citaat:
  citaat:2) muzikanten hebben sowisio geen kloot verstand van techniek, maar van licht begrijpen ze zelfs het concept niet eens.
  Wie zei dat? Dat is wel erg "algemeen" hoor, er ZIJN uitzonderingen (zoals ik).

  Maar zelf muzikant zijnde kwetst het me wel.
  Greetzzz...

  John
  erm, dat zei ik.

  Ik moet me hierbij verontschuldigen voor de muzikanten waarbij dit niet zo is. Sorry John!

  Alleen ik blijf erbij dat dit enorm sporadisch voorkomt. Laatst nog naar "comboklas" uitvoering derdejaars conservatorium muziekdocent in rotterdam geweest. Daar stonden bijna afgestudeerde muziekdocenten op het toneel die niet zelf hun basgitaar in een basversterker met D.I. konden pluggen. En enkele blazers die niet voor elkaar kregen hun microfoonstandaard goed neer te zetten.

  Daartegenover staat dat ik me blijf verbazen over het "muzikale" niveau van de livemixers in dit land. Het komt b.v. zelden voor in dit land dat een geluidsman een blazersgroep in balans weet te krijgen op een festival. Meestal komt 'ie er tijdens de separate solo's achter dat er nog saxofoons rondlopen waarvan de schuif nog dicht staan terwijl je dat aan de klank en de harmonieën van de groep al direct kan horen. Zelfde geld voor incompleet uitversterkte toetsen. Kun je horen wat je MIST en niet alleen of dat hetgene wat je wel hoort in balans is? Kun je aan het spel horen dat een muzikant informatie in zijn monitor mist? (muzikanten die bv de percussie niet horen en dus na percussiebreaks elke keer nét niet strak inzetten) enz enz.

  lekker belangrijk!

 5. #25

 6. #26

  Standaard

  Dank je Showband,

  Maar ik ben het in grote lijnen ook wel met jouw eens. En inderdaad, er schort ook een hoop aan de huidige 'live' mixers. Men doet vaak een "stoom-cursus" audio en geeft zich vervolgens uit voor "professionele F.O.H. geluidstechnicus, zonder enige 'live' ervaring te hebben. Dat heb ik dus ook vaak zat meegemaakt. <img src=icon_smile_dissapprove.gif border=0 align=middle>

  Het zelfde geld voor L.E.'s

  De keren dat ik tijdens een disco nummer in het donker op het podium heb gezeten of bij een slijpnummer de strobo's en scans om m'n oren vlogen alsof er techno house gespeeld werd !!! <img src=icon_smile_shock.gif border=0 align=middle>

  Maarja, je kan niet alles hebben hé. Daarom probeer ik zowel geluid als licht zoveel mogelijk zelf in handen te houden. Onstage m'n eigen pre-mix maken en indien mogelijk m'n eigen licht meenemen of met DMX inpluggen op 'hun' systeem.

  Greetzzz... <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

  John  Audience Delight Sound Systems, if only the best is good enough!

 7. #27

  Ingeschreven
  Mar 2003
  Locatie
  1
  Posts
  453

  Standaard

  1. Geen probleem mee, moet kunnen. Ik zal ook wel eerst vragen of hij de tafel kent en erbij blijven en helpen moest hij een vraag hebben.
  Wel meegemaakt dat een kerel komt zeggen dat hij het licht doet van de groep, geen probleem. Maar als hij dan komt zeggen dat ik wel al zijn cue's moet programmeren omdat hij de tafel niet kent, dan heb ik toch mijn bedenkingen over wie ze meesturen. (en we werken overigens altijd met 'bekende' tafels : wholehog, avolites, MA)
  2. Als het op voorhand gezegd is geweest ook geen probleem mee. Er wordt meestal compromis gemaakt voor alle bandjes. En als de organisator het wilt betalen. Maar dit is bijna nooit een probleem de riders komen meestal goed overeen buiten de MH's.
  Maar wel bv deze zomer meegemaakt dat er door de riders alles dubbel is gehangen geweest omdat de riders van twee opeenvolgende groepen te verschillend was. Dus verschillende sixbars met andere kleuren, extra MH, en extra profielen, ACL's ... En gewoon tijdens de change-over de patch op de dimmers vervangen. Wel met grondige voorbereiding.
  3. Enkel als het op voorhand gezegd is geweest. Kleurenfilters vervangen kan wel als er tijd voor is. Focussen moet ook opnieuw kunnen als de groep echt speciaal is en niet met de standaard focus kan! Eigen lichttafel moet ook kunnen als het teminste op voorhand is gezegd. En ze voldoende ruimte laten voor nog extras (dat extra of andere rookmachientje moest er nog bij, en die ventilator ook)
  Zo ook deze zomer meegemaakt dat de headliner voor dat het festival begon gewoon al zijn extra movingheads enzo op een extra truss onder onze backtruss had gehangen. En op statieven enzo...

  Life is a freakshow, I just do the lighting

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen