J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 1 van de 6 1 2 3 4 5 ... Laatste
 1. #1

  Ingeschreven
  Aug 2000
  Locatie
  1
  Posts
  1.009

  Standaard Martin Lightjockey

  Wie werkt er momenteel met Martin Lightjockey? Wie kan hier eens wat meer over vertellen danwel ervaringen uitwisselen. Voor welke toepassingen gebruiken jullie dit? Welke intelligent light hebben jullie hier aan hangen ... ik hoop op deze manier een aardige discussie op gang te brengen aangaande dit software pakket ....

 2. #2

  Standaard

  Hallo, Ik ben van plan om lightjockey te gaan gebruiken, ik heb het reeds gedownload en geinstalleerd, maarja zonder controllerkaart kom je niet verder dan wat spelen. Ik denk wel dat het een stuk overzichtelijker is dan mijn lite-puter CX5.

  Echter, DMX is toch niets anders dan RS-485? Waarom kan ik niet gewoon een RS-232 naar RS-485 converter gebruiken? dit zal vast niet gaan want martin zal wel een of andere beveiliging aangebracht hebben. Uitdaging voor hackers???

  Groeten Jeroen, RadicalBeats drive-in shows


 3. #3

  Standaard

  RS 232 is veels te traag om de 250 Kbit van DMX 512 te halen, buiten dat werkt LJ idd alleen met z'n eigen hardware samen voorzover ik weet.

  Wij gebruiken LJ in combinatie met 4 812'jes, 2 Acrobat's, een Z1200 en een setje RC2's. Het bevalt uitstekend, hoewel het natuurlijk duidelijk "op de groei" aangeschaft is.
  Ik probeer het gebruik van de OV door lichtmensen te stimuleren, maar na een hack draait de rest van ons netwerkje uit veiligheidsoverwegingen alleen nog maar Linux... Binnenkort maar weer eens verderkijken.

  LJ handig en logisch programmeren vind ik overigens nogal een kunst opzich .. Iemand goede tips ?
  Laatst gewijzigd door -Aart-; 25-04-06 om 13:55.

 4. #4

 5. #5

  Standaard

  citaat:LJ handig en logisch programmeren vind ik overigens nogal een kunst opzich .. Iemand goede tips ?
  Zou zeggen probeer het eens met een volwaardige console. Doet vaak wonderen.

  Wat logisch programmeren is?
  Iets waar je zelf als operator de logica in ziet <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

  Greetz,

  De Mennooo's

  http://www.licht.nl/forum/pop_profil...display&id=146
  Voor het profiel en de sites. <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

 6. #6

  Ingeschreven
  Apr 2001
  Locatie
  1
  Posts
  76

  Standaard

  Wij gebruiken LJ in disco, met dmx-in en dualscreen valt ieh best wel mee. Als je echt voor live controle wil gaan = dmx-in versie nemen. Kwa programeren ben ik het eens met menno, lj valt op verschillende manieren te programeren dus ieder zen ding, kan alleen zeggen dat wij hoofdzakelijk gebruik maken van transparent cues. 1 nadeel vindt ik de beperking van 12 "cueslots" maarja, da hangt ook weer vanaf hoe je programeert. Sinds enige tijd zit er ook een effect generator bij die je op alle kanalen kan gebruiken enkel is deze nog in ontwikkeling en ontbreekt er hier en daar nogwel wat aan kwa controle En wat dat handig e.d betreft, als je overweg kan in een wintendo omgeving en ene beetje inzicht hebt ben je er snel mee weg.

  Wat sture we er mee:
  12x mac250
  8x CX2
  8x 218
  8x robocolorII
  2x fibersource QFX150
  1x wizard
  3x atomic3000

  Greetz
  Dave


 7. #7

  Standaard

  kwam afgelopen weekend in een discotheek in Eesveen een bandje tegen die ook met een computerprogje werkt voor 6(?) moving heads. De 2 keer 6 pars, de acl's en de floodlights werkden door een andere tafel aan gestuurd... Dus twee man voor al het licht.... Het grootste nadeel was dat de persoon die niet met de laptop mocht spelen een magnetische aantrekkingskracht had tot de floodlight. Het idee bij ons was dat hij die lamjes ook gewoon had kunnen laten branden, dat had ongeveer het zelfde effect....

  Wat ik bedoel:
  Bedenk voor je er mee begint.... wat doe je met de rest van het licht... heb je de computer nodig?..... kan iedereen er mee overweg of ben je de enige?...... Is er geen goede console die alles ook kan en net zo breed of smal inzetbaar is.....  if you can't be funny, be noisy

 8. #8

  Ingeschreven
  Nov 2002
  Locatie
  1
  Posts
  195

  Standaard

  Als je dmx gesturde dimmers hebt, kan je ze ook gewoon op LJ aansluiten, als je dan ook nog een dmx tafeltje met ong. 24 faders eraan hangt, dan kan je de normale lampjes gewoon doorlinken naar je tafel, en dan heb je maar weer 1 man nodig. (en je kan sneller je programma's inladen, zonder snel een muisarm te krijgen)


 9. #9

  Standaard

  Ik doe regelmatig de begeleiding van radio-dj's. Vaak komt het voor dat je dan ergens achter het meubel terecht komt met de dj en de huis-dj en lj er dan vandoor gaan.... het is neit alles om gedurende een aantal uren de boel maar dezelfde chase te laten door lopen dus ga ik vaak zelf ook wel wat spelen.... Het vervelendste zijn dan de pc's de gewone tafels zijn zonder uitleg sneller onder de knie te krijgen dan de pc. Eenmaal raden waar mijn keuze naar uit zal gaan.... De combinatie van aktief en passief licht gaat ook beter samen op een console.... Met een 12 kanaals sgm kun je al leuk beginnen, maar natuurlijk zijn er betere en duurdere.... Ook de instap-types zijn vaak ook wel leuk maar wat vager in het begrijpen en minder overzichtelijk.... Wij staan wel eens met twee man achter een sgm, dan doet de een het aktieve licht-deel de andere de parren, geeft wel leuk effect en je kunt lekker gek doen...


  if you can't be funny, be noisy

 10. #10

  Ingeschreven
  Jun 2001
  Locatie
  1
  Posts
  2.155

  Standaard

  citaat:
  Wat logisch programmeren is?
  Iets waar je zelf als operator de logica in ziet <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>
  Uhhhh is me tot nu toe nog niet gelukt <img src=icon_smile_blush.gif border=0 align=middle>

  Kan iemand het principe van LJ even kort uitleggen? Ik snap niet precies wat het nut van zoiets is als je er een console aanhangt, waarom dan niet werken met de console, wat geeft LJ voor uitbreiding daarop??

  De groeten, Jasper

  * lichtnicht, roadie, drive-in dj, student... kheb t maar druk mee <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> *

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen