J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 2 van de 5 Eerste 1 2 3 4 5 Laatste
 1. #11

  Standaard

  Even vergeten : je kan op de site van Artistic Licence op het forum over Art-Net vragen stellen en met Joeri Van Beeck in het Nederlands
  over dit onderwerp discussiëren.

  Groet

  Long time since I met Marianne Faithfull

 2. #12

  Standaard

  Hallo daar,

  even een sidekick: hoe werkt dan het vari*lite protocol, iedere spot is bij hun toch uitgerust met een uitgeklede versie van mac OS8.5?

  Wordt deze alleen gebruikt om ethernetdata te verwerken en te genereren, of multitaskt deze tussen verwerken van data en aansturen van de motoren?

  groeten,
  Ralph


 3. #13

 4. #14

  Standaard

  voor een LAN systeem kijk op http://www.elc-dmx.com/mainframe.html
  hier zie je hoe een LAN systeem werkt , merk hier bij op dat alleen de zwaardere data transporten over de hub lopen en de rest blijft gewoon DMX


 5. #15

 6. #16

  Standaard

  Wat zou volgens jullie nou een ideaal systeem zijn? Bijvoorbeeld een tafel met een DHCP server die de adressen uitdeelt, zelf de apparaten herkent en aangeeft dat er nieuwe apparaten gevonden zijn. Je werkt dan zelf dus niet meer met getallen maar gewoon met bijvoorbeeld MH links 1 oid.

  Of heb je liever de techniek 'onder handbereik,' dus bijvoorbeeld dmx- of ip-adressen?


 7. #17

  Ingeschreven
  Jan 2001
  Locatie
  1
  Posts
  757

  Standaard

  Alsjeblieft zeg! Het hoeft toch geen windows te worden? Persoonlijk ga ik voor optie 2, ik heb graag zelf de controle over welke lamp welk adres krijgt.

  There's no buisness like showbuisness

 8. #18

  Standaard

  korte uitleg : Ethernet wordt momenteel gebruikt om grote hoeveelheden (veelvouden van 512) dmx te versturen van de tafel naar een dmx hub daar wordt het weer teruggebracht naar dmx. Voordeel minder storingen kabel breuk is niet dodelijk (je kan namelijk meerdere ethernet lijnen tussen de hubbs kwijt). Geen geijkel met volle lijnen dmx maar gewoon op de hub zeggen welke dmx uitgang hij moet worden. oftewel overal waar een hub licht kan je ruim 4000 kanalen aansturen (jawel 8xdmx512 per hub(is de max op dit moment).
  Maar goed er zijn dus nog geen spotjes op de markt met een rj45 aansluiting (in massa productie) en wat coax betreft heeft maar een snelheid van 10mbps staat ongeveer gelijk aan 1,5 dmx uitgang kwa bandbreedte. Je ziet het ethernet dmx of hoe je het noemen wilt staat
  nog aardig in de kinderschoenen.

  WTT rentals

 9. #19

  Ingeschreven
  Mar 2003
  Locatie
  1
  Posts
  453

  Standaard

  De HE x-spot heeft toch ook een RJ45 ingang? En ik dacht dat ze bij de nieuwe reeks VL hier ook gingen over nadenken. Weet hier iemand meer over? Maar wat de standaard gaat worden?

  Life is a freakshow, I just do the lighting

 10. #20

  Ingeschreven
  Jun 2002
  Locatie
  2
  Posts
  2.687

  Standaard

  citaat:
  De HE x-spot heeft toch ook een RJ45 ingang? En ik dacht dat ze bij de nieuwe reeks VL hier ook gingen over nadenken. Weet hier iemand meer over? Maar wat de standaard gaat worden?
  Zijn al verschillende merken die een ethernet aansluiting hebben MAAR (jawel, de GROTE MAAR) er is nog niet echt een standaard uitgeschreven voor het gebruik van Ethernet als aansturing.
  Het probleem met ethernet (via TCP/IP)is dat er wordt gewerkt met stacks en dus niet een echte dataflow heeft.
  Er dienen zich dus andere protocollen aan te bieden.

  Varilite, Highend, Colorkinectics,Hog,Strand, ADB,martin... en nog enkele hebben fixtures en/of tafels die overweg kunnen met ethernet.

  - Meestal wordt er enkel gebruik gemaakt van het doorsturen van hele DMX-universes over ethernet. Met een break-out-box wordt dan weer gewoon verder vertrokken met het gewone DMX-signaal.
  - In de andere gevallen wordt de RJ45 interface gebruikt om de tafel aan de PC of andere tafel te linken.
  -Vari-lite heeft op enkele fixtures een RJ45 en/of een optische ingang zitten.
  Die wordt ECHTER niet op een standaard manier gebruikt maar enkel via het VIRTUOSO protocol. De nieuwe fixtures hebben zelfs geen RJ45 of een optische aansluiting meer. (deze interface maakte het mogelijk om 2-richtingsverkeer met de VL's mogelijk te maken). Zie eerdere posting in dit topic
  - Aangezien er nog GEEN standaard is voor het gebruik van ethernet voor het AANSTUREN van fixtures, zal het nog een hele tijd duren voordat er echt toestellen op de markt komen die op een standaard manier kunnen communiceren over Ethernet.  De groe(n)ten
  Tom Manshoven

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen