J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 3 van de 3 Eerste 1 2 3
 1. #21

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Whitefarmer Bekijk Posts
  Hoeveel ruimte gebruik je van die 500?

  Met +/- 80 Gb heb ik nergens last van!

  heb even gekeken volgens de hardeschijf 34 gig maar dat lijkt me wat weinig voor 9885 nummers.
  het staat wel op 1 partitie . zoals de harde schijf ooit geleverd is. (omdat ik m met meerdere partities niet aan het werk kreeg en dat zal ook wel aan mij liggen ahum :-)

  het is trouwens wel een harde schijf met externe voeding maakt dat nog wat uit?
  Laatst gewijzigd door jorgentiel; 17-12-09 om 04:31.

 2. #22

  Standaard DDS80 HD oplossingen

  Beste allemaal,

  Ik heb in het Forum "D2 Library problemen" al het een en ander uitgelegd omtrent dit probleem, ik zelf ben ook in het bezit van een DDS80 met een originele 80GB HD van Numark, ook de Software Firmware update van Numark uitgevoerd 1.13 en de nieuwste Librarian Software versie 1.50 in gebruik. De problemen zitten niet in de Partitie indeling van de gebruikte HD's maar in de data grote die je per cluster op je HD wilt zetten. In FAT32 kan ieder cluster van je HD (2 tot de macht 32) bevatten, zo'n kleine 4,3GB dus. Als je dus je MAP grote binnen de 4GB houd dan kan deze in 1 cluster worden ondergebracht (een cluster is een sector in de onderverdeling van elke Partitie) zodat de leeskop van de HD niet van cluster hoeft te wijzigen tijdens het lezen van data, deze tijd ondervinden wij als hinderlijke onderbreking of hapering tijdens het afspelen. Dus indien je MP3 een gemiddelde grote heeft van zo'n 4MB per track, dan kun je ongeveer 1000 stuks MP3's per Map plaatsen zonder dat je problemen ondervind tijdens het afspelen, echter bij groter bestanden per track zoals bij WAV of Hoge kwaliteit Pro MP3's moeten er per MAP natuurlijk evenredige minder tracks geplaatst worden, mijn devies blijf onder de 4GB data grote per MAP. Verdeel je muziek bv op alfabet en of muziekstijl, waarbij elke Map onder de genoemde 4GB blijft, vergeet dan niet je oorspronkelijke totaal map te wissen, zodat de nieuwe mappen geen submappen worden van de grote hoofdmap. als je de opdeling hebt gemaakt en je bestanden hebt opgeschoond, dwz enkel je mappen nog op de HD hebt staan is het moment aangebroken om via de PC met de Librarian Software de indexering de starten, mijn voorkeur gaat uit naar de Full-optie omdat daarbij ook de BPM en de track profileview info worden aangemaakt. Dat kan natuurlijk afhankelijk van je PC snelheid en bestandsgrote erg lang duren tot wel 18 uur en meer voor zo'n 10.000 tracks, maar dan heb je wel een stabiel systeem onder je vingers, veel succes.

  PS: Je kunt natuurlijk zoveel Partities aanmaken als je wilt, maar dat is eigenijk niet nodig om de zoektijd, gepaard met de hinderlijke onderbreking of hapering te omzeilen in D2 of DDS80
  Laatst gewijzigd door Stereo68; 02-02-10 om 11:25.

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen