J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 6 van de 8 Eerste ... 2 3 4 5 6 7 8 Laatste
 1. #51

  Ingeschreven
  Sep 2005
  Locatie
  1
  Posts
  95

  Standaard

  Om nog even enig duidelijkheid te geven (poging althans):

  Topic starter vraagt om advies over zijn huidige plan. Hij ziet het liefst een bevestiging.

  Uit de gegeven reacties kun je opmaken dat een meerderheid twijfels heeft bij de volgende 2 punten:

  1. Geluidsdruk
  Gezien de set die er staat is volgens de meerderheid de geluidsdruk wat aan de lage kant. Dit kan problemen geven, vooral achterin de zaal (na 10 meter) (te weinig druk) maar ook voorin de zaal; mensen blazen weg. Oplossing zou kunnen zijn (gertgeluid) de tops gaan vliegen op c.a. 4 meter en behoorlijk horizontaal naar achteren stralen.

  2. Licht
  Men heeft overwegend ook wat twijfels bij het de capaciteit van het licht. Er wordt ingeschat, door een meerderheid, dat dit wat aan de krappe kant is. Ook voor achterin de zaal. 2x 4bar bijhangen zou wenselijk zijn.

  Nu is het aan de toppic starter om dit ter harte te nemen en zelf te beslissen of hij hier wat mee gaat doen. Hij heeft al aangegeven dat hij wat extra licht bij gaan hangen, gezien de reacties lijkt me dit een juiste beslissing. Geluid heeft TS zelf nog wat moeite mee, daar komt hij dan vanzelf achter.

  Einde bericht. Over en sluiten. (dit bericht dan )

 2. #52

 3. #53

 4. #54

 5. #55

  Standaard

  Dan ben je qua licht in ieder geval een aardig eind op weg voor wat leuks, helemaal in tegenstelling tot wat je eerst van plan was.

  Goed bezig.

 6. #56

  Standaard

  Ik moet ook zeggen dat je het met de el'etjes niet gaat redden. Wij hebben laatst 4 el15's gekocht, maar ben er niet echt over te spreken. Ze gaan nu mee als dj monitor. Maar dan nog. Succes!

 7. #57

  Ingeschreven
  Aug 2005
  Locatie
  1
  Posts
  350

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jason_
  nu we het toch over licht hebben,
  er komen 10 heads ipv 6...
  nu komen er 8 Explorers 250 , ( 4 spot, 4 wash )
  en 4 fourbarren...2 strobe's bij.
  alles op visual dmx..
  En we hebben jullie tips opgevolgt, er komt een carré van 6x6m.
  Met het licht gaat het dus wel goedkomen.

  Heb je alleen ook al andere plannen voor het geluid?

  ( Als ik naga dat ik gisteravond met stevige house op 300man 2* Das st218 bassen(dubbel 18") had met 2 st215 toppen(dubbel 15"/2") en er dan écht geen 600man hadden moeten staan.. )
  lala..

 8. #58

 9. #59

  Standaard

  dan heb je geen komplete MD6 staan hoor .....................

  Top is 30 graden dus voor een goede spreiding moet je er 3 per kant hebben.en deze 3 toppen gebruik je 3 dubbel 18 of 6 losse 18 kasten per kant voor disco

  In veel set up wordt de MD6 top verkeerd gebruikt omdat deze een horizontale spreiding heeft van 30graden. ( komt wel lekker ver maar niet op kort afstand )

  De kwaliteit van het geluid ligt ook vele maler hoger dan de EL15 PLUS een heel ander rendement ( kwa DB ligt de MD6 een pak hoger dan de EL15 )

  Ik weet uit ervaring dat een top met 2 bassen per kant geen goede set up is ook niet met de EL serie als aanvulling ( MD6 top gaat een heel stuk harder dan de EL15 ( je hebt dus 2 verschillende geluidskwaliteiten staan wat ook niet samen als een geheel werkt.

  Ik weet niet waar jij je Master huurt ofzo maar in mijn ogen wordt er daar maar wat verhuurt. ( met de gedachte van het levert weer geld op )

  Zoals ik al aangaf om een goed stevig systeem te zetten :

  3X MD218
  2X MD64

  LET wel PER kant en dit aansturen met 5X DPU3K

  Geluidsdruk en kwaliteit is dan voor 600 man ruim voldoende !

  ( maar in de meeste gevallen : geluid is er nooit genoeg ) uitspraak van de DJ of een uitbundig publiek.

  Maar goed, informeer eens bij je verhuurder of hij deze set-up ook heeft.

  Als hij een echte Master verhuurder is heeft hij deze ook of kan hij dit voor een goiede prijs regelen ( Master Rent werkt momenteel in 3 landen samen met de serieuse gebruikers )

  Snap dan niet dat hij als gebruiker van Master je deze set aanbied voor een House feest van 600 man !

 10. #60

  Ingeschreven
  Jan 2006
  Locatie
  1
  Posts
  24

  Standaard

  Ze hebben de MD6 set vaker gebruikt in dit soort situaties, laatst ook nog in een indentieke zaal. Dit was een hard-dance party. Het geluid ging daar hard genoeg, mensen die misselijk willen worden van de bas staan vooraan, en achter was er ook een goede bas.. Ik neem aan van hun dat deze set EN de EL set wel voldoende zal zijn..

  Afgelopen weekend was er in de zaal van ons een voorstelling, er stond een HK pro setje.. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt en gevraagt of tie even op vol vermogen mogt.. Het ging vrij hard en dit was in de hele zaal, wij hebben 1/3 ervan

  Ik snap dat het heel anders is qwa opstelling e.d.. maar er komt wel veel meer vermogen te staan dan dat HK setje wat al loeihard ging..

  De EL subs hebben we laatst ook nog in een ruimte gehad van ongv. 40m lang
  De bas was voor in de zaal goed strak en voelbaar, en achter ook nog! je zou denken dat het in het midden minder word maar dat viel heel erg mee.. de subs werden toen belast met 450w per kant.. nu staat er 7/800 w op per kant..

  Een grotere MD set past helaas niet in het budget.. anders had ik het advies zeker opgevolgt!

  Opstelling:
  We hadden het idee om aan beide kanten naast het podium de MD set te plaatsen, en op het podium (75cm) de EL's te doen.. is dit handig? of moeten we de el's ook naast het podium doen..?

  Ik zat net trouwens met het idee om in het carre nog 2 topppen te hangen, richting de achterkant van de zaal..? Dit zijn mijn oude toppen, peavey pro 15 belast met 450w 4Ohm...

  hoor het wel!

  Groeten

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen