J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 5 van de 8 Eerste 1 2 3 4 5 6 7 8 Laatste
 1. #41

 2. #42

  Standaard

  Wat een vette theekrans hier! Gezellig!

  Nog even een duitje in het zakje van mijn kant en dan houden we op.

  Als je besluit om het geluid te gaan doen met wat je nu hebt gepland, zou het misschien niet eens zo slecht zijn om daar even een "mannetje" bij te halen die verstand heeft van systeemtechniek. Het is nu eenmaal geen zeldzaamheid dat sommige combinaties in sommige zalen een verre van vlakke respons geven. Als je die in ieder geval wat rechter kunt krijgen, klinkt de set vele malen prettiger en is de gevoelsmatige beleving al stukken groter. Liever 95 dB en lineair, dan 100 dB ellende.

  Nu hoef je niet meteen een Soundweb in te huren... Met een beetje serieuze 31 bands kun je al een hoop problemen oplossen.

  Nogmaal: ga niet klakkeloos wat bandjes op en neer hakken als je niet weet waar je mee bezig bent. Je moet een indruk achterlaten op de klanten die je van meer werk moeten voorzien. Jammergenoeg is het voor jongeren niet echt prioriteit #1 dat het hifi klinkt (als het maar hard gaat, met veel basssss), maar het is een goede discipline om aan te houden.

  Waar je goede mannetjes vandaan haalt? Geen idee. Zoek er een die NIET in zwarte kleren rondloopt, geen leatherman aan zijn broek heeft hangen, maar wel een laptop heeft en een langwerpige microfoon waar B&K op staat

  Misschien heb je hier iets aan. Het is hoogstwaarschijnlijk gratis (of geef die vent een fles wijn) en het geeft de indruk dat je de klus serieus neemt. De tijd van bassen en toppen stacken en "GAAAAAN" is nu toch echt voorbij.

  (ik vrees dat hier een nieuw topic over gestart gaat worden hahahah)

  Laters,
  Gert

 3. #43

 4. #44

  Ingeschreven
  Jan 2006
  Locatie
  1
  Posts
  24

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door gertgeluid
  Wat een vette theekrans hier! Gezellig!

  Als je besluit om het geluid te gaan doen met wat je nu hebt gepland, zou het misschien niet eens zo slecht zijn om daar even een "mannetje" bij te halen die verstand heeft van systeemtechniek. Het is nu eenmaal geen zeldzaamheid dat sommige combinaties in sommige zalen een verre van vlakke respons geven. Als je die in ieder geval wat rechter kunt krijgen, klinkt de set vele malen prettiger en is de gevoelsmatige beleving al stukken groter.
  We hebben het idd aan iemand gevraagt die er verstand van heeft.. en ook al ruime ervaring.
  Volgens hem komt geluid zo helemaal goed.. de EL18SW's hebben een ver bereik. Om het strak te houden doen we er ook nog 4 15" bassen bij.

  We hebben 2 soorten toppen.. de EL15's en de MD toppen
  De EL's hebben we op long throw gezet..(het hoog) en de MD toppen hebben een hele brede straal. We willen d.m.v. de EL toppen zo ook mooi hoog in de achterkant van de zaal te krijgen..

 5. #45

  Ingeschreven
  Jan 2006
  Locatie
  1
  Posts
  24

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door gertgeluid

  Nogmaal: ga niet klakkeloos wat bandjes op en neer hakken als je niet weet waar je mee bezig bent. Je moet een indruk achterlaten op de klanten die je van meer werk moeten voorzien. Jammergenoeg is het voor jongeren niet echt prioriteit #1 dat het hifi klinkt (als het maar hard gaat, met veel basssss), maar het is een goede discipline om aan te houden.

  Wij zijn ook altijd erg van een goed geluid! mede daarom dat we dit topic ook zijn gestart.
  We nemen altijd de tijd om het geluid goed op te stellen.. het is tohg iets wat iedereen hoort!

  nog tips qwa geluid afstellen van een gymzaal?

 6. #46

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door serge
  nog tips qwa geluid afstellen van een gymzaal?
  Niet bang zijn dat je "te hoog" gaat stacken. Je hoorns mogen best op 4 meter zitten (en eventueel het kastje wat voorover kantelen, afhankelijk van afstraalgedrag verticaal). Zo poep je lekker ver naar achter. Over de eerste paar meter voor de stack hoef je je geen zorgen te maken: Daar staan alleen maar mensen die misselijk van het sub willen worden, of al doof zijn. Bovendien "lekt" daar genoeg hoog naartoe.

  Er lag tapijt? Bofkont!

 7. #47

 8. #48

  Ingeschreven
  Jan 2006
  Locatie
  1
  Posts
  24

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rolandino

  Setje is best wel aardig en deftig spul dat is het niet maar om hiermee een gymzaal van te voorzien met drukkende bassen EN 600man die uit hun dak gaan is toch wel erg overdrevenOok al zet je er een MD1 set bij van Master wordt het er niet echt beter van hoor het gaat wel harder mss maar vullend is het niet echt

  Ben zelf ook in het bezit van de EL serie maar met de setup die jij nu geeft durf ik geen stampende techno of housefeest mee te draaien zonder ellende te krijgen.

  Ja.. jij hebt natuurlijk al ervaringgen met deze set dus.. moeten we er dan misschien 2 MD6 subben bij doen? 18"

 9. #49

  Standaard

  Zoals ik al eerder aangaf zou ik een set neerzetten :

  6X MD218
  4X MD64 top
  5X DPU3K6

  Dan heb je een goed systeem staan wat voldoende is voor 600man en lekker veel laag in de hele ruimte plus goed mid en hoog.

  Weet niet wat je budget is maar om een feest neer te zetten voor 600man moet je wel wat geld hebben om een goed geluidset neer te zetten

  De EL18SW is een bandpass kast die iets verder draagt dan een reflexkast maar niet echt doordrukt na 10 = 15M dus met 4 van deze subs kun je echt niet een gymzaal volduwen met laag.

  Topjes hebben niet het rendement om een gymzaal met discovolume te vullen zeker niet met 600 man erin.

  Die MD1 set die je erbij hebt is best aardig maar niet geschikt voor stampende disco.

  MD6 basjes bijhuren is een optie maar je krijgt zo natuurlijk wel een stapel hout van allemaal verschillende kasten ( dat is ook vragen om problemen ).

  HEt is gewoon beter en verstandiger om een set te huren die goede prestatie's levert ( hoeft natuurlijk niet alleen MAster te zijn ) er zijn merken en verhuur bedrijven genoeg in je omgeving die hier op in kunnen spelen.

  Ik werk veel met Master en het is zeker geen slecht spul maar voor het serieusere werk zou ik in jouw geval de zwaardere MD serie gebruiken als je budget dat toelaat.

  EL serie is een goede serie ondanks dat het de budget serie is van Master.

  Zeker voor de prijs een goed systeem ( subjes kosten 325,00 topjes EL15 kosten 375,00 p/st )

  echt een aanrader als je begint met drive in disco of kleine PA. Zeker qua prijs en beter to de budget merken die oook in deze prijsklasse zit geprijsd PLUS je hebt een veel hogere restwaarde erop vanwege het merk.
  Laatst gewijzigd door Rolandino; 18-03-07 om 12:36.

 10. #50

  Standaard

  na 4 pagina's maar weer eens reageren, ik heb zoals meerdere mensen hier het idee dat onze meningen en bedenkingen niet ten harte worden genomen.. anders geschreven: jullie zijn erg eigenwijs. Prima, doen zoals jullie het denken dat goed is en dan na de tijd een eerlijk verslag schrijven over de afloop van het geheel.

  Iedereen tevreden? prima, veel commentaar ontvangen over het geheel? eigen schuld. De opkomst was minder en er waren maar 200 bezoekers? dan voldoet je setje zeker.

  Het klakkeloos combineren van bassen geeft wel een grotere stapel hout maar of het er ook beter op gaat klinken is een tweede..

  Jongens succes met het geheel, wij kijken uit naar het verslag, evt met een enkele foto?

  *Kom er verder ook bijzitten, mag dat?? .. Kratje bier meenemen??
  JBL, Labgruppen en DVX, verder heel veel LED verlichting, lekker milieuvriendelijk :D

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen