J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 9 van de 15 Eerste ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... Laatste
 1. #81

  Standaard

  Maar beste man. Als je merkt dat jouw full service drive in niet gehuurd wordt. Waarom wil je er dan nog meer in investeren?

  Als jouw verhaal inderdaad is wat je wil, waarom koop je niet een stoppend bedrijf over? inclusief goodwill? Die zijn er ook. Dan heb je in een keer een werkende set voor weinig én klanten.

  En volgens mij barst het nou net van de drive inshows die het hele pakket leveren. DJ+platen+geluid+licht. Heb je wel eens de lijst gezien die forumleden sussudio bijhouden? Ik ken bedrijven die per dag 20 van die setjes wegzetten in het bruiloftseizoen. 400 a 500 euro en je weet het.
  (de DJ kan dan wel uiterst shit of totally briljant zijn. Maar die kans is voor aspirant huurders bij jullie drive in net zo hoog. Immers ze hebben jullie nog nooit aan het werk gezien)

  Ik raad iedereen aan in de showbizz om een keuze te maken en dan gewoon fu**ing goed te worden daarin. Dus niet én DJ én geluidverhuur én lichtverhuur én roadie in een keer. Maar eerst inleren en dan pas weer wat aanbieden. Jij leert nu op de feesten van argeloze huurders. Dat is wat mij betreft een doodzonde als je ooit verder wil komen. Je maakt je eventueel eerste klantenbase kopschuw.

  PS ik heb helemaal een hekel aan kleine drive in´s die besluiten "hee, ik heb wat geld over en best veel spullen. Ik koop er een mengtafel en wat microfoons bij en ik ga ook bandjes PA leveren"
  lekker belangrijk!

 2. #82

  Standaard

  overigens wat betreft:
  "Veel grote bands hebben hun eigen licht- en geluidstechnici die met de band mee touren, dus het is heel moeilijk om all-round te kunnen spelen (van bouwen tot knoppen)."

  Dat is dus niet waar. Bij de optredende bands in nederland heb je drie smaken.
  1) bands zonder geld en spullen. Die treden op in jongerencentra e.d. waar spullen staan. Dat zijn er erg veel en die centra lopen te schreeuwen om vrijwilligers die wat kunnen. Die vrijwilligers doen dus alles qua techniek en het is amper sjouwen ook want alles blijft in het pand...

  2) bandjes met een kleine eigen installatie. (bruiloften partijen kroegen)
  Die kunnen helemaal niet aan geluidsmensen komen en doen het daarom zelf maar. ALS ze een technicus vinden laten ze die met liefde alles doen.

  3) een paar honderd ervaren coveracts die tussen de 20 en 160 optredens per jaar doen. Met serieuze spullen maar een kleine crew (1 tot 4 man). Die bands zijn dus continu op zoek naar mensen omdat de goede doorstromen naar kernpodia of onderstaande categorie 4 acts. En in dat circuit doe je alles wat je kan. Licht, geluid, kistenduwen enz. Meestal ontstaat er wel een specialisatie en vooraf worden er per klus altijd afspraken gemaakt wat je functie is. Maar de man die de zaal mixt is de volgende keer monitorman en elke keer sjouwer en bouwer.

  4) de kane´s, Blof´s en borsato´s van nederland.Die worden uiteraard om logistieke redenen door grote bedrijven gedaan. Daar moet je door de ladder heen om iets meer te doen. Maar het is ***sonmogelijk meer dan een deeltaak te doen. Wil jij ahoy in je eentje riggen? Denk het niet

  Kortom als niet te fatalistische figuur kun je jezelf ook met een eigen bedrijf zó plaatsen. Maar ik zou persoonlijk mijn geld sparen. jezelf inwerken. En zodra je contacten en kennis voldoende hebt in een keer met maximale kortingen en tweedehands spul een set spullen kopen waarvan je op dat moment zeker weet wat je kan verhuren.
  lekker belangrijk!

 3. #83

 4. #84

 5. #85

 6. #86

 7. #87

  Standaard stap voor stap

  Hallo!
  Ik ben zelf een jongen van 15 jaar en ik ben op mijn 13e begonnen met het opbouwen van mijn drive-in. Mijn geluk zat em in mijn ouders,die in de band een dj nodig hadden,en daarom gelijk pioneers cdj 200's,blabla zo is het bij mij heel snel gegaan.de geluidsinstallatie moet je voorzichtig mee zijn,want daar vind je vaak goedkope troep (zelfbouw ofzo).Dat ziet er heel groot uit(en lijkt dus goed)maar uit een actieve geluidsinstallatie van tegenwoordig krijg je hetzelfde (vaak meer) uit 2 15" subs en 12" topjes.Het hoeft dus niet groot te zijn!!Als je het geluid een beetje op orde hebt,kun je verder kijken naar een stand (waar je achter staat te draaien) . Hier kan je zelf iets heel moois van maken met geluidsorgeltjesziet er leuk uit als dat gewoon in het front van de stand zet! als je dat mooi voor elkaar hebt, kijk dan eens eerst naar 2 analoge lichteffectjes (moonflowers ofzo) en een rookmachine!!want dan ziet het er al uit alsof je 4 moonflower hebt!een strobo in het midden.(zorg eerst voor een zelfgemaakte lichtbrug ofzo). Na analoog moet je verder gaan kijken naar dmx gestuurde lichteffecten,want anders wordt je lichtshow al snel een kermis!!Denk bij DMX aan 4 scannertjes ofzo,dan heb je een toffe basis.Wat je ook nog kan doen is een setje parren (wel met een switchpack!!)als het licht er al goed uit ziet wordt het toch wel tijd voor truss!!want anders krijg je een doorbuigende lichtbrug.tenslotte nog wind up statieven!!(anders verrop je jezelf door de volle truss omhoog te hijsen!!

  Nou tot zover ben ik nu gekomen,en ik vind het al heel watik hoop dat je er wat aan hebt!
  Succes verder!

 8. #88

  Standaard

  Hallo,

  Ik ben zelf net een halve week aangemeld op het forum, en heb beetje gelezen enzo. Heb zelf halve spullen, en ga eerst verzamelen en spullen op orde brengen voor ik heel actief ga zijn.

  Bedankt voor de tips, heb er wel veel aan.

  Alleen heb ik een vraagje, misschien heel dom hr, maar ben benieuwd:

  Ik wil gewoon klein beginnen, voor gezellige avondjes en bladiebla. Ik heb zelf niks tegen zelfbouw, mits het er goed en verzorgd uitziet enzo. Maar hoe denken jullie over klik-aan-klik-uit? Dat is een erkend merk die draadloze schakelsystemen maakt. Simpel: Draadloze stopcontacten enzo.

  Om zo dus de lampen (eventueel ook een vet effect achter in de zaal op statief) aan te schakelen zonder eindeloze snoeren.

  Is dat wat, puur als kleine beginneling? Of is dit té amateuristisch??

  Gr,
  Lars Angeles
  Als de kat van huis is, dansen de muizen bij de drive-in

 9. #89

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Lars Angeles Bekijk Posts
  Maar hoe denken jullie over klik-aan-klik-uit? Dat is een erkend merk die draadloze schakelsystemen maakt. Simpel: Draadloze stopcontacten enzo.

  Om zo dus de lampen (eventueel ook een vet effect achter in de zaal op statief) aan te schakelen zonder eindeloze snoeren.

  Is dat wat, puur als kleine beginneling? Of is dit té amateuristisch??

  Gr,
  Lars Angeles
  Persoonlijk niet zo'n fan van. Beetje klungelen met afstandsbediening. Zul je net zien dat je buiten bereik bent of z'n batterijen op zijn, krijg je die irritante strobe niet uit.

  Wil je weinig kabels naar boven? Trek één 230V naar boven, een DMX-lijn ernaast en hang een switchpack (model Showtec Multi-Switch of zo), veel safer en ziet er tig keer beter uit.

 10. #90

  Standaard

  Akkoord akkoord
  Als de kat van huis is, dansen de muizen bij de drive-in

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen