J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 7 van de 15 Eerste ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... Laatste
 1. #61

  Standaard

  wat ook erg handig is... werken bij een jongeren centrum en erg handig zijn met elektronica

  zo had ik voor een prikkie mijn speakers in elkaar en voor een paar euro een dubbele cd speler.
  een gratis mengpaneel en een pa versterker geruild tegen een ps2

 2. #62

  Standaard Werk netjes, veilig en investeer slim, TIPS.

  Kijken naar wat je uit kan en wil geven is natuurlijk het belangrijkst.

  Iedereen wil werken met A-merken maar kun je die betalen en heeft het nut dat is de vraag. Als je het als semi hobby doet, en je staat op de kleinere partijen en feestjes etc. Gaat het er tenslotte om of de gasten het leuk vinden.

  Ik zeg altijd maar zorg dat je geluid mooi klinkt, ook al is het systeem een b-merk betekent het niet dat het rot moet klinken. Goed luisteren, soundchecken en instellen is een kunst maar het meer dan waard.

  Als je zorgt dat je een nette verzorgde show hebt die er top uit ziet, en je zorgt voor geen scherp en schel geluid...zal je snel merken dat mensen je meer gaan boeken. Wees vriendelijk en correct (dus niet zuipen). Meer boekingen, meer cash, meer moegelijkheden tot investeren in betere spullen.

  Tips:
  [LIST][*]Werk veilig.[*]Goed soundchecken besteed aandacht aan de klank. NIET scherp en schel.[*]Zorg voor een goede eq geen b-merk.[*]Zorg dat alles er top uit ziet, dus koop afrok doek, zwarte gaffa etc.[*]Neem zwarte bekabeling, netter.[*]Zorg dat alles goed en netjes wordt onderhouden, geen stress op locatie. Maak spullen schoon de dag na de show.[*]Bereid alles goed voor en wees zuinig op je spullen, verwacht dat ook van de mensen om je heen.[*]Koop bewust, kijk ook eens naar tweedehands materiaal van een a-merk.[*]Denk vanuit de mensen op je feest, niet vanuit jezelf.[*]En niet onbelangrijk zorg ervoor dat alles op wielen staat en maak of koop flightcases. Spullen en jij zelf gaan een stuk langer mee.[/LIST]

 3. #63

 4. #64

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Smit-PA
  1 Zorg dat je overgaat in een aansluiting XLR. geen verloop kabels.
  2 DJ meubel, bouw netjes een flightcase en zet er een schotel met neutrik d in.
  3 Ga niet voor pouwercon, een eurokabel kun je overal kopen!
  1. XLR is mooi, als je een tafel met gebalanceerde outputs hebt, maar anders zit je al aan een jackje vast... En zelfs een Pioneer CDJ-1000 heeft nog tulp/cinch uitgangen, dus een verloopje altijd maar bij je hebben...

  2. Mag het dan ook een mooi 19" patchpanel zijn? Schotels zet je in je luidsprekers...

  3. Waarom zou je niet voor powercon gaan? Kan 20 Amp op, past netjes in een D gat, van je patchpanel...? Powercon koop je ook bij iedere PA boer.


  Goede tip, zorg inderdaad dat je alles netjes in flightcases hebt zitten, geeft een goede uitstraling, of er nou Behringer of Klark Teknik in zit, dat komt later wel...

  Groeten Hugo
  Renkus-Heinz, das geen pasta saus, maar zit wel knor!

  "Non omnes qui habent citharam sunt citharoedi" Varro

 5. #65

 6. #66

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door DJ nn
  en over die FC's wil ik ook mijn steentje bijdragen:
  alles netjes in een FC is veel netter, handiger en veiliger (voor je apparatuur)
  en dan liefst geen zelfbouw, want ik heb al veel DJ's gezien met een zelfbouw FC van (te) dun MDF met een likje verf. natuurlijk kun je dit niet vergelijken met een echte FC kwa sterkte, dus er komt als snel een barst in bij veel (mobiel) gebruik.

  grtzz DJ nn
  Laatste is onzin. Je moet gewoon weten wat je bouwt, heb net mijn nieuwe amprack af, stolpcase met binnenrack, natuurlijk wel met degelijk hout (9mm berken met zwarte HPL toplaag).

  Mensen die kisten bouwen uit MDF, zonder sluitprofiel en met 'hangslot sluitingen', dat noem ik geen flightcases.

  Oftewel gewoon zorgen dat je netjes voor de dag komt, met apparatuur dat werkt, en je niet halverwege de show in de steek laat..!

  Groeten Hugo
  Renkus-Heinz, das geen pasta saus, maar zit wel knor!

  "Non omnes qui habent citharam sunt citharoedi" Varro

 7. #67

  Standaard

  algemeen: Weten waar je mee bezig bent, zowel met het draaien, opbouwen/afbreken als met de aanschaf van apparatuur.

  weet je dit donders goed.. kun je een heel eind komen!
  JBL, Labgruppen en DVX, verder heel veel LED verlichting, lekker milieuvriendelijk :D

 8. #68

  Standaard Total Confusion

  Hey,

  Ben je bewust dat er veel komt kijken bij een Drive-in.
  Veel regels over gebruik van muziek, balasting en KVK.
  Begin eerst op je kamer, zo begind eidere DJ of zo als mij LJ.
  Koop goed spul maar vergeet niet goed rond te kijken bij de 2de hands spullen dit scheeld aanzienlijk, Kijk wel goed wat je koopt.
  Leg goeie contacten bij bedrijven, vriendenprijsjes zijn erg leuk
  Vergeet niet Huren is er altijd, koop stul dat je altijd of vaak gebruikt.
  Kijk ook eens naar B-merken ze zijn minder maar somige ook erg goed
  Ik heb zelf producten van JB-systems (perfect spul ook al zullen hier mensen niet mee eens zijn, btw niet alles). Kijk eens voor Koolsound zelfde alleen 100euro goedkoper. Kwaliteid is belangrijk maar betrouwbaarheid meer. elke DJ wil wel een Pioneer cd-speler maar besteed je 1200euro ergens anders aan. Kijk goed rond ga veel praten bij ervaren mensen en neeeeeeem vooral de tijd.

  Succes,

  Groeten,
  LJ-AR
  Drive-in show Total Confusion.

 9. #69

  Standaard

  Ik ben nu ook al een halfjaartje bezig, en ik heb (met een vriend van mij samen) een set staan en één of twee feestjes gedraaid. Onze set bestaat uit twee PAR56 T-bars op DMX, een Gemini 2x300W versterker en boxen (op statief), plus een DJ-setje.

  We zitten op het moment alleen met een véél groter probleem dan het aankopen van gear: Geen boekingen. Feesten zijn veel eerder geneigd om voor de 'grote jongens' te gaan die met een vrachtwagen vol met truss, 8 movingheads en een 10kW ElectroVoice set aan elke kant aan komen zetten, dan voor de kleine hobbyisten die voor de lol draaien en alles wat ze verdienen in nieuwe gear steken.

  Wat heb je als drive-in tegenwoordig nodig zodat mensen je vragen voor een klus? Leuk dat je tegenwoordig een paar 1000 euro moet investeren in de apparatuur, om nog even op te houden over de muziek. Maar je wil dat geld er ook weer uit hebben, en adviezen die verwijzen naar de Postkrediet heb ik ook niet zo veel aan.

  Ik ben het trouwens met TC eens: Als je serieus wil gaan draaien heb je op zijn minst een KvK inschrijving en een BTW-nummer nodig, vooral als de bedragen niet meer om tientjes per avond gaan.

  Eigenlijk moet er een forum of een agency zijn die dit soort dingen voor de kleine drive-inners regelt. Immers voor zover het nu gaat worden de grote 'pro' technici alleen maar groter en worden de kleine amateur-DJ's gewoon uit de markt weggedrukt. En solliciteren bij de pro's gaat net zo moeilijk, want die nemen niemand aan zonder ervaring. (Dit zie je overigens ook bij de muziek- en filmindustrie terugkomen).

 10. #70

  Standaard

  wat het probleem is met kleine en beginnende drive-in's is vind ik:

  ze gaan vaak zo laag qua prijs zitten op de markt; oftewel marktverzieking.
  Kwalitatief vind ik het met die kleine drive-in's ook vaak een beetje tegenvallen.

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen