J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 4 van de 25 Eerste 1 2 3 4 5 6 7 8 14 ... Laatste
 1. #31

 2. #32

  Standaard

  ik weet het, mega-lange post maar ik vind hem echt wel de moeite (werk wel zelf op een informatica helpdesk, misschien daarom dat mijn collega's en ik hem goed vonden )
  als ie echt te lang is, geef maar een seintje dan haal ik hem er wel af (of laat de mod hem er maar afhalen, dat bespaart mij de moeite )

  [u]het leven van een helpdesker</u>

  Dag 1:
  8:05 – Maandagochtend, te laat toegekomen op het werk, 3 mensen vooraan op de autosnelweg besloten om een stiptheidsactie te ondernemen en tegen 12,5 kmh naar hun zielige job te rijden.
  Dagen waarop het vlot gaat op de snelweg wil zeggen dat diezelfde mensen een dagje verlof hebben.

  Terwijl ik nog volop bezig ben met mijn laptop op te starten staat er reeds een gebruiker aan mijn troon.
  "Heb je mijn mailtje al gelezen?"
  Ik kijk naar mijn scherm en zie het windows logo verschijnen. Iets in mij zegt dat outlook tijdens deze procedure niet kan starten, de gebruiker denkt daar blijkbaar anders over.....
  "Ja hoor, die heb ik zien binnenkomen op mijn gps scherm in de wagen, maar ik moest op mijn baan letten en heb het dus maar met een half oog gelezen, ik bel je er straks over terug"

  9:05 – Dagelijkse lading vuile moppen en schunnige powerpointpresentaties zijn doorgenomen. Sommige mensen hebben echt niks beter te doen dan deze in mekaar te steken, andere hebben echt niks beter te doen dan deze te lezen. Vorige maand nog een gesprek had met mijn baas dat ik sommige mails niet las, dit mocht niet meer gebeuren.
  I love my job.......

  9:15 – Gebruiker komt langs en klaagt over de trage backup. Ik kijk zijn homedirectory even na en zie dat er 3 personal folders instaan van elk iets meer dan anderhalve gigabyte die elk dagelijks bijgewerkt worden en zodus gekwalificeerd zijn voor de incremental backup. Sommige mensen houden echt wel alles maar dan ook alles bij wat ze in hun mailbox binnenkrijgen. Neem nota: "volgende week steekproef houden en hem de inhoud vragen van een mailtje dat ik vorig jaar gestuurd heb. Als ze het binnen het uur gevonden hebben mogen ze hun personal folders houden. Anders....moehahahaha"
  Ik onderdruk de gelukzalige glimlach op mijn gezicht en zeg tegen de gebruiker dat ik wel een oplossing zou vinden voor zijn probleem (zie nota)

  10:00 – Alles rustig op de helpdesk, niet te veel openstaande calls, geen klachten. Tijd om nieuwe websites te ontdekken....

  10:23 – De telefoon gaat en één van mijn collega's begint te freaken! Hij is nieuw op onze dienst. Ik vertel hem dat dit geluid normaal is en dagelijks op de afdeling zal te horen zijn. In gedachten zie ik hem over de grond rollen met de handen over zijn beide oren en roepend: "make it stop, make it stop".....
  Het is iemand van de salesafdeling, ze kan niet inbellen. Waarschijnlijk zit de telefoondraad weer in de netwerkkaart. Ik leg haar uit waar ze de telefoonkabel mag steken (neen, niet daar, ik zag het je al denken)

  11:00 – Gebruiker komt langs om te klagen over een mailtje dat hij gekregen heeft met blote tieten in en onherkenbare tekens.
  "Doe er iets aan, nu!!!" klinkt hij dreigend
  Ik surf supersnel naar het intranet om een vlucht naar japan te laten boeken en ginder een 16 jarige puber een paar lappen op zijn gezicht te verkopen nadat ik zijn netwerkkabel heb doorgeknipt. Hey, ik MOEST er iets aan doen, remember?

  12:00 – lunch met directiesecretaresse, iedereen jaloers...

  13:45 – terug van lunch

  14:00 – gebruiker (lees: eikel) van het 6de belt in paniek. Hij heeft per ongeluk een mail geforward naar iemand die dit niet mocht krijgen. Ik stel hem op zijn gemak door te zeggen dat ik dit even zal oplossen. (NOT!!!)
  Ik zal even naar de andere kant van het land gaan rijden, ginder bij die man inbreken, zijn harde schijf stelen (formatteren is wel fun, maar daar heb ik niets aan) zonder sporen na te laten. Het enige verschil tussen James Bond en mezelf is dat ik geen "license to kill" heb. Maar er wordt aan gewerkt....

  14:55 – Gebruiker belt om te klagen over haar gebrekkige ontvangst op de gsm en vraagt me om proximus even te vragen de "lijn" (?????
  And *** said: \"let there be light\" and so the lightjockey was born

 3. #33

  Standaard

  Haha het duurde even maar ik vind m erg leuk!

 4. #34

  Ingeschreven
  Sep 2003
  Locatie
  1
  Posts
  481

  Standaard

  Idd, heb nu al medelijden met die mense ..:-))
  Midas verona 400 + KS audio-T12 + BSS DPR fx => i'm lovin' it ! ;-)

 5. #35

  Ingeschreven
  Jan 2005
  Locatie
  1
  Posts
  80

  Standaard

  Nu weet ik wat onze systeembeheerder op school doet.. []

 6. #36

  Standaard

  Als je het op deze manier verteld, lijkt het nog bijna een leuke baan ook. Je blijft lachen...

 7. #37

  Ingeschreven
  Sep 2004
  Locatie
  1
  Posts
  111

  Standaard

  Meneer, kunt u mij vertellen waar de "any key"-toets zich bevindt? Op het scherm staat "press any key to continue" maar ik kan deze toets niet vinden op het toetsenbord. :-)))
  niet genoten is altijd mis

 8. #38

  Ingeschreven
  Jan 2005
  Locatie
  1
  Posts
  80

  Standaard

  Any key? Dat is toch een combinatie van toetsen? ik meende [ctrl] [del] [alt]

 9. #39

  Standaard

  op de reacties afgaande veronderstel ik da ik mijne post dus mag laten staan en aangezien mijn humor hier blijkbaar wel wordt geaprecieerd (of hoe je dat woord ook mag schrijven) gaan we er nog is eentje proberen:

  Een mager klein mannetje stapt in een lift, kijkt omhoog en ziet naast zich een enorm grote Afro-Amerikaan staan.

  De grote man ziet het kleine mannetje kijken, kijkt vervolgens op hem neer en zegt: "7 feet tall, 350 pounds, 20 inch penis, 3 pound left testicle, 3 pound right testicle, Turner Brown."

  Het kleine mannetje krijgt ter plekke een wegtrekker en valt flauw.
  De grote vent knielt naast hem neer, schudt het mannetje heen en weer en brengt hem uiteindelijk weer bij.

  De grote vent is geschrokken en zegt: "What's wrong with you?"

  Met een heel zacht stemmetje zegt het kleine mannetje: "What EXACTLY did you say to me?"

  Waarop de grote vent zegt: "I saw the curious look and figured I'd
  just give you the answers to the questions everyone always asks me.

  I'm 7 feet tall, I weigh 350 pounds, I have a 20 inch penis, my
  left testicle weighs 3 pounds, my right testicle weighs 3 pounds and my
  name is Turner Brown."

  Waarop het kleine mannetje zegt: "Turner Brown? Thank ***! I thought you said 'Turn around.'
  And *** said: \"let there be light\" and so the lightjockey was born

 10. #40

  Standaard

  Procedure om de ''Any key'' te activeren:
  Men neme het toestel stevig met beide handen vast, vervolgens beweegt u het toetsenbord met flinke snelheid tegen uw hoofd.
  Gefeliciteerd met het activen van de ''Any key''
  We're ready to party, are you?

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen