J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 3 van de 4 Eerste 1 2 3 4 Laatste

Topic: HBO stage

 1. #21

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door moderator
  2Watt Extra:

  Een student aan een HBO opleiding, eender welk, dient in staat te zijn in woord en geschrift zijn stagedoel te kunnen formuleren.
  Hierbij is het van wezelijk belang dat de student in kan schatten welk stage adres de mogelijkheden biedt het behalen van deze doelen te realiseren.


  Sommige stagairs/studenten kunnen heel goed aangeven wat ze willen leren, dit zijn de studenten die door een heleboel bedrijven met open armen worden ontvangen.
  Aanstaande dinsdag begint er weer een stagair aan een stageproject. Wanneer deze student zijn aanvraag voor een stageplek op de wijze zoals de TS hier doet had ingediend had de stage niet plaatsgevonden.
  Ik ben er ook van dezelfde mening dat een HBO student zijn of haar doelen moet kunnen verwoorden, kenbaar moet maken. Maar wanneer een student van de Havo afkomt, 18 jaar is dan ook daadwerkelijk weten hoe dit allemaal in zn werk gaat, gaat mij iets te ver. Hier laat school dus een steekje vallen, want de eindcriteria liggen wel op het niveau.. Terwijl de studie er juist voor is om lerende op dit niveau te komen.

  Dus wij worden geacht naar bedrijven te gaan en te vragen naar de "hoge werkplekken", omdat wij zogenaamd door school: tegoed worden gevonden voor het "sjouw, print, pak en knip werk!"
  JBL, Labgruppen en DVX, verder heel veel LED verlichting, lekker milieuvriendelijk :D

 2. #22

  Standaard

  Op zich is het natuurlijk geen slecht plan om via een gezelschap toch aan je uren praktijk ervaring te komen. Maar ook hier blijft het probleem van begeleiding. Deels heeft het waarschijnlijk ook te maken met het feit dat de opleidingen zoals ze de laatste jaren uit de grond zijn gestampt nog bezig zijn met hun eigen ontwikkeling.

  kortom het hele stage probleem is in mijn ogen een kinderziekte die nog wacht op genezing.

 3. #23

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door FBE
  Op zich is het natuurlijk geen slecht plan om via een gezelschap toch aan je uren praktijk ervaring te komen. Maar ook hier blijft het probleem van begeleiding. Deels heeft het waarschijnlijk ook te maken met het feit dat de opleidingen zoals ze de laatste jaren uit de grond zijn gestampt nog bezig zijn met hun eigen ontwikkeling.

  kortom het hele stage probleem is in mijn ogen een kinderziekte die nog wacht op genezing.
  Ik durf het bijna niet te zeggen...
  Kan het niet ook zo zijn dat nieuwe opleidingen die de eerste goed geschoolde hbo niveau specialisten in een richting afleveren. Een enorm aanbod stageplaatsen vanuit het bedrijfsleven zouden moeten hebben.

  Immers er is toch een opleiding opgezet omdat er een behoefte aan een bepaald type personeel is?

  Toen ik op de technische school zat kwamen net de eerste lichtingen computer/techniek afgestudeerden van de school. Daar werd om gevochten om ze als stagair te krijgen!

  Zijn er niet gewoon teveel opleidingen vrijetijdskunde en lichtontwerpen maken bijgekomen terwijl er helemaal geen behoefte is aan die mensen?
  Laatst gewijzigd door showband; 04-04-07 om 17:40.
  lekker belangrijk!

 4. #24

 5. #25

  Standaard

  Maar als HBO verzorginskundige zijn er stageplaatsen en banen zat. Dat heeft weinig te maken met de keuze die je daarna als student maakt.

  Het gaat er mij om dat volgens mij er mensen opgeleid worden in een nieuwe opleiding die je klaarstoomt voor een behoefte die er nauwelijks is.

  Dan is een stageplaatsengebrek zowat niet te voorkomen.
  lekker belangrijk!

 6. #26

  Standaard

  @showband vergis je er niet in dat binnen een aantal richtingen er wel degelijk werk is voor afgestudeerde alleen geen plaats voor stagiaires.

  In een aantal branches zijn bedrijven eenmaal niet happig op studenten. verpleegkundige is natuurlijk ook niet echt goed te vergelijken met studies waarin je opgeleid wordt tot een abstracter vakgebied bij commerciele bedrijven

  gr Paul

 7. #27

 8. #28

  Standaard

  Komt ie dan he!

  Sorrie, ben nogal druk met school en werk de laatste dagen..

  Er is me wel het een en ander duidelijk geworden in dit topic.
  Ik weet nog niet precies wat ik wil gaan doen, maar als het aan mij ligt is het wel in de lichttechniek. Tijdens een stage wil ik hierdan ook op ingaan.
  En dan vooral in de pre production, technissche plannen / tekeningen maken.

  Ik vind het overigens niet vreemd dat mensen niet precies weten wat ze willen. HBO opleidingen zijn tegenwoordig redelijk breed (misschien niet allemaal, maar ik ben er al verschillende tegen gekomen). Het is dan de bedoeling dat je dmv. stages en eigen ervaring jezelf gaat specialiseren.

  Dus ik krijg nu een brede basis elektro. Door middel van projecten leren we iets meer over versterkers, draadloos dmx en netwerken enz. Met wat ik er in de weekenden bij doe, en wat ik met een stage ga doen wil ik me specialiseren richting de lichttechniek.
  De school doet hierin in mijn ogen weinig verkeerd. Zij bieden een brede studie aan, en ik kan er van gaan maken wat ik wil...

  De school eist nu wel dat ik een stage op HBO niveau ga doen. Daar begint mijn probleem. Volgens de meeste hier is dat zo goed als onmogelijk in dit wereldje.
  Ik snap ook wel dat ik bovenin niet meteen kan beginnen als ik van het hbo af kom.
  Maar een stage is er toch voor bedoeld dat je eens mee kunt kijken, en daarvan leert. Daarnaast kun je wat (simpele)opdrachten voor hun uitvoeren, bv. enkele dingen mee uitzoeken. Verder moet je natuurlijk mee op klus, magazijn enz. om te kijken hoe alles er aan toe gaat.

  Nu weet ik niet of dit mogelijk is in een groot bedrijf.

  Is het misschien een om het iets kleiner (bedrijf) te zoeken...Daar lijkt mij het makkelijker om een stage te vinden, en daar kan ik sneller leren. Daar treed dan misschien iets meer een win-win situatie op.

  Ik hoor van jullie..

 9. #29

  Standaard

  Kleinere bedrijven kunnen inderdaad misschien wel mensen gebruiken en zullen ook makkelijker tijd vinden om je het een en ander uit te leggen. Echter schiet je zo je doel niet voorbij? Ik heb een x aantal jaren terug ook de opleiding MBO electronica gevolgd, ook met stages. Hierbij was het lekker 20 weken meewerken in een bedrijf, schoonmaken, opbouwen, repareren, installeren en zelfs wat bedienen. echter is dit allemaal uitvoerend werk. Daarnaast maakte ik dan een 2 tal verslagen over de werking van DMX en en een veiligheidsplan met regelgevingen in de evenementenbranche en ik had mijn cijfers binnen. Ik neem aan dat je op HBO niveau meer bezig bent met het bedenken, opmaken en uitwerken van een project. Het later bouwen laat je doen door een ander.

  Heb jij geen compententies waaraan je moet voldoen en welke je aan jezelf en de school moet kunnen bewijzen?
  Moet jij niet eerst een projectplan schrijven en indienen voordat je mag beginnen aan een stage? Leerdoelen, verwacht leerproces, competenties die je denkt te kunnen ontwikkelen, ervaringen op te doen, de planning. Kortom je POP? (persoonlijk ontwikkelings plan)
  JBL, Labgruppen en DVX, verder heel veel LED verlichting, lekker milieuvriendelijk :D

 10. #30

  Ingeschreven
  Sep 2003
  Locatie
  1
  Posts
  481

  Standaard

  Ik denk dat je maar weinig echte HBO functies in de licht/geluid wereld zal vinden. Mijn inziens kan je beter een bijbaantje nemen in deze sector en hier de gewenste ervaring op doen met licht/geluid. Kan je op school/stage je verdiepen in de electro/ ontwerpen van dat spul waarbij je een stabielere basis legt voor de welbekende boterham.. ;-)

  Oftopic;
  Bij enkele mbo licht/geluid opleidingen begin ik me echt vragen te stellen.
  Ik ga regelmatig oppad met stagelopers maar dan zijn er toch echt teveel momenten waarop ik me in moet houden. Rustig een sjekkie opsteken tijdens het uitleggen van wat software (aan een in pak gestoken klant) vind ik echt not done.
  Het aansluiten gaat vaak nog maar het netjes/ordelijk wegwerken van kabels, "goh, moet dat dan?"
  Dit is toch echt basis kennis waarover een student moet beschikken?

  Dan komt het grootste vraagteken..
  De studenten worden klaargestoomd voor de l&g wereld maar ze krijgen amper ervaring met het schuiven van bandjes of het belichten van bandjes/theater etc. De studenten komen op stage; men ziet dat wat ze kunnen en ze blijven grotendeels aan het slepen..
  Meer mensen die dit is opgevallen of werk ik alleen met studenten van de mindere opleidingen..
  Laatst gewijzigd door MC Party; 06-04-07 om 10:28.
  Midas verona 400 + KS audio-T12 + BSS DPR fx => i'm lovin' it ! ;-)

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen