J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
 1. #1

 2. #2

  Standaard

  wordt hiermee het draaien van gedownloade muziek ook legaal ? of dat niet ?

 3. #3

  Standaard

  Ligt eraan. Het zonder afdragen van rechten ten gehoren brengen in een publieke ruimte zal altijd strafbaar blijven. Het maakt niet uit hoe je aan die muziek komt. Dus je zult altijd moeten zorgen dat de zaaleigenaar/organisator dat afdraagt/afkoopt.
  Ik heb al wel verhalen gehoord van DJ's die gepakt zijn met mp3 CD's. Of het waar is..

 4. #4

 5. #5

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door sfvb
  wordt hiermee het draaien van gedownloade muziek ook legaal ? of dat niet ?
  Dat heeft 'hiermee' niets te maken, zoals AXS boven mij al aangaf.

  Er waren hier een tijdje geleden ook weer topics over en toen bleek dat buma/stemra nog steeds erg krom is over het gebruik van mp3-bestanden. In principe is het zo dat als je betaalt voor je gedownloade mp3 bij een bedrijf dat de rechten netjes afdraagt, dat de mp3 net zo legaal in het bezit en gebruik is als een normale cd-track die je in de winkel hebt gekocht.
  Zodra je het publiekelijk ten gehore brengt, moet je inderdaad rechten afdragen, zoals Lennart aanhaalt. Alleen gaat het hier mis. Dit verhaaltje klopt wel voor cd's, maar op dit moment weigeren ze dit te accepteren als je het met mp3's doet. Daarvoor hebben ze wel speciale horeca-mp3-abonnementen opgesteld, om gebruik van die grote mediamachines in cafés mogelijk te maken. Helaas kunnen DJ's hier geen gebruik van maken, aangezien wij op een harder volume draaien dan volgens dat mp3-abonnement is toegestaan.

  Kortom: een heleboel mensen willen wel netjes rechten ervoor afdragen om het legaal te maken, maar buma/stemra loopt weer eens een paar jaar achter en moeten daardoor "nee" blijven verkopen.

 6. #6

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen