J&H Shop - Alles voor op en rond het podium
Pagina 1 van de 2 1 2 Laatste
 1. #1

  Standaard Hazer of rookmachine?

  Kunnen jullie de voordelen en de nadelen noemen van hazer en rookmachines?

  En hoe duur is hazer vloeistof?


  Da Massols!
  Greetz Nicoooow

  Nederlands zijn mijn goedste vak!

 2. #2

  Standaard

  Fundamenteel verschillend, Hazer = nevelmachine = onzichtbaar. Deze machine verstuift hele kleine druppeltjes die zo licht zijn dat ze blijven hangen. En daardoor het licht zichtbaar maken. Een rookmachine maakt rook ( of 't is eigenlijk meer mist ) die dus wel zichtbaar is.Om die te produceren zijn er verschillende procédés. De eenvoudigste is vloeistof die wordt verdampt ( thermisch) en onder druk naar buiten gebracht.

  Je kan meer info vinden op onze site bij lemaitre.


 3. #3

  Ingeschreven
  Feb 2002
  Locatie
  1
  Posts
  26

  Standaard

  hazer is om bundels zichtbaar te maken, bij een rookmachine gaat het ook om de rookpluim, dus meer als special fx.

  AAN/UIT

 4. #4

 5. #5

  Standaard

  Heb zaterdag voor het eerst een hazer gebruikt (Jem Technohaze), en de rook is echt wel zichbaar, het is veel dunner dan gewone rook.
  je ziet de bundels van je lichteffecten veel beter.
  als je je hazer op een laag pitje zet (valt niet mee met een technohaze) dan gaan de brandmelders niet af.


  Een gewone rookdoos gebruik je meer voor het effekt.

 6. #6

  Standaard

  Is hazer ook voor grotere ruimtes goed?

  Is de vloeistof duur, en hoeveel pomp je er per avond doorheen?
  Zeg dus dat ik 1,5 liter rookdoosvloeistof gebruik, hoeveel hazervloeistof?

  Thnx!  Da Massols!
  Greetz Nicoooow

  Nederlands zijn mijn goedste vak!

 7. #7

  Standaard

  een goede hazer, geeft onzichtbare nevel, alleen in het licht is hij zichtbaar, dus daardoor ook het licht. Een Hazer verbruikt ook veel minder vloeistof dan een rookmachine. Hoeveel juist ligt aan het gebruik.Maar toch zo ergens in de orde van 1/10 de; De beste is de Lemaitre starhazer. Vind je op onze site bij licht, lemaitre.Het is zoals iemand hier al opmerkte ook interessanter omdat de mensen er zich niet door gehinderd voelen en bovendien is het bijna puur water ( geen water inkappen ) waardoor er ook na verloop van tijd geen smurrie overal op komt te plakken. Aan de andere kant, als je een echt mist effect wil, dan kan je het niet doen met een Hazer. Die lemaitre machine is ook goed bestuurbaar, wat bij goedkope dingen nogal eens moeilijk blijkt te zijn. Vooral ze doen stoppen en doseren.


 8. #8

  Standaard

  Trekt de nevel bij een hazer ook langzamer weg?

  En over de brandmelders, dat blijft volgens mij ook een eeuwige vraag: gaan die wel of niet af.
  Is het niet zo dat bepaalde typen (weet niet of dat de goedkope of juiste de dure zijn) reageren op koolstof (verbranding) en andere op de dichtheid van deeltjes in de lucht? Die eerste zouden dan nooit reageren op 'rook', omdat dit geen verbrandingsproduct is. Toch?

  ------------------------
  Wees een bink, rook niet maar drink...

 9. #9

  Standaard

  Langzamer zou ik absoluut niet durven zeggen.Al dan niet snel weg heeft te maken met de luchtstroom. Nu is het wel zo dat de deeltjes van een hazer, aangezien het gewoon vloeistof is, een groter soortelijk gewicht hebben dan rook, waardoor ze minder aan thermiek onderhevig zijn. Maar eerlijkheidshalve moet ik ook zeggen dat ik op podia met een toneeltoren al de gekste onvoorspelbare avonturen heb beleefd. Met de beide, iets minder met hazers, maar toch. Laat het ons zo zeggen: het gedrag van die dingen volgen het weer van onze lage landen bij de zee;

  Over detectoren, er zijn hoofdzakelijk twee types, ionisatie en thermisch. Degene die altijd het probleem levert is ionisatie. in feite heb je ( als ik mij niet vergis, ben er lang niet mee bezig geweest ) een permanente ionisatie van de lucht; Die wordt gemeten; Als dee chemische samenstelling verandert, dan wordt dat gedetecteerd. Dus ik vermoed dat zowel rook als haze in dat geval de boel afvuren; Nu heeft haze minder densiteit dan rook, dus misschien iets minder snel. Is dat een probleem op de locaties waar je werkt ?


 10. #10

  Standaard

  Probleem is misschien een groot woord, maar je hebt wel eens een opdrachtgever die liever geen rook wil, ivm de brandmelders. Ik kan dus (nu) niet met 100% zekerheid zeggen of die melders reageren op de rook (vloeistof op waterbasis).
  En rookmelders eruit draaien, of de doorschakeling naar de meldkamer eruit leggen daar begin ik echt niet aan. Niet dat het zo'n kunst is, maar als er dan iets gebeurd, dan heb je volgens mij heeeeel wat uit te leggen...

  Vooral bij een bedrijfsfeestje heb je wel vaak een kantine ofzo waar volop brandmelders zijn. Dus als iemand mij kon vertellen of die dingen op de nevel reageren....

  Groet,
  Patrick

  p.s. Brandweer voor niks laten komen is ook een behoorlijk duur grapje tegenwoordig. Dan moet je voor een avondje draaien haast geld bijleggen

  ------------------------
  Wees een bink, rook niet maar drink...

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  

Inloggen

Inloggen